Foto: Peter Dominko
V minuli sezoni je preboj med polfinaliste preprečil Triglav, kako uspešni bodo odbojkarji Panvite Pomgrad v sezoni 2023/24? Sobočani so na današnjem druženju predstavili novince in ambicije v novi sezoni, v kateri bodo znova igrali na treh frontah.

Vse bližje je tudi začetek odbojkarske sezone, Odbojkarski klub Panvita Pomgrad je pričakovanja predstavil v prostorih Hotela Zvezda.

Kot prvi je besedo dobil predsednik kluba Matjaž Durič, ki si želi, da bi bila čimprej dokončana prenova parketa v dvorani Osnovne šole Murska Sobota I. Ker se je sanacija zavlekla, ima tudi klub višje stroške pa tudi dodatne logistične težave.

Durič je hvaležen vodstvu Občine Puconci in Osnovne šole Puconci, ki sta omogočili, da lahko ekipa trenira in igra tekme državnega prvenstva v Zeleni dvorani. Predsednik kluba si želi, da bi se odbojkarji v Mursko Soboto vrnili z začetkom leta 2024.

Sobočani bodo po besedah prvega moža Odbojkarskega kluba Panvita Pomgrad znova napadli mesto v polfinalu državnega prvenstva. Lani jim je preboj med četverico najboljših ekip preprečil kranjski Triglav:

»V prejšnji sezoni žal nismo izpolnili cilja, saj smo se želeli prebiti med štiri najboljša moštva državnega prvenstva. V novo sezono vstopamo z nekaj kadrovskimi spremembami, z nami so štirje novinci. Upam, da bodo zapolnili vrzel, ki je nastala ob odhodu igralcev iz lanske ekipe. 

Cilj je, da se člansko moštvo uvrsti v končnico prvenstva in zasede mesto med prvimi štirimi klubi. Medalja bi bila najboljši scenarij, sicer pa vsaj četrto mesto v prvenstvo. Za mlajše selekcije pa si želimo, da se čim boljše naučijo odbojke in dosežejo čim višja mesta v državnih tekmovanjih.«

Prvi cilj Fujsa preboj med šesterico

»V sezoni 2023/24 bo sistem tekmovanja drugačen, zato je prvi cilj uvrstitev med najboljšo šesterico. Sedmi in osmi klub 1.A lige bosta v nadaljevanju sezone igrala v skupini z najboljšo četverico 1.B lige, ki bodo igrali dvokrožni sistem za obstanek in uvrstitev v končnico prvenstva. 

Naš cilj moramo ustvariti do konca decembra, ko bo osem klubov odigralo dvokrožni sistem tekmovanja, nato pa se bo videlo, kdo se bo uvrstil med prvih šest ekip,« je klubske cilje razkril trener in športni direktor Dejan Fujs.

Fujs je zadovoljen s tem, kako so se novinci v pripravljalnem obdobju vklopili v moštvo. Dodaja, da gre za mlade odbojkarje, ki še imajo kakšno pomanjkljivost, veseli pa ga, da dve tretjini ekipe tvorijo doma vzgojeni odbojkarji, kar je redkost v najmočnejši odbojkarski ligi.

V prihajajoči sezoni bodo več priložnosti dobili tudi Urban Rajnar, Vid Suhadolnik in Nik Legen. Mlada trojica soboškega kluba je pomembne članske izkušnje nabirala že v minulih mesecih:

»Ne govorimo samo o njih, saj smo za prvega libera postavili Davida Novaka. Tudi on spada med mlade domače fante. Lani je bil še v drugem planu, letos je v prvem in bo dobil priložnost v prvi postavi. 

Vid Suhadolnik je že del prve postave, na vrata katere trkata tudi Urban Rajnar in Nik Legen. Fantje si bodo morali izboriti čim večjo minutažo, predvsem pa si želim, da bi napredovali na višji odbojkarsko raven in bi čez nekaj časa postali nosilci članske ekipe.

Včeraj so mladinski ekipi pomagali v kvalifikacijah za prvo mladinsko ligo in delo opravili z odliko. Dobili so tekmi proti Hočam in novomeški Krki, s tem pa so se uvrstili med mladinske prvoligaše.«

Na mestu sprejemalcev Srb in Albanec

»Vtisi so zelo dobri, fantje so me zelo dobro sprejeli v ekipo. Dobro treniramo, trener je že povedal, da smo odigrali že veliko pripravljalnih tekem, pred dnevi smo osvojili turnir v hrvaškem Nedelišču. Priprave potekajo po želeni poti in menim, da bomo v sezono vstopili pripravljeni. 

Verjamem, da bomo izpolnili cilje, ki jih je zastavil klub. Sam bom dal vse od sebe, ne želim pa ničesar napovedovati. Potrudil se bom, da bo imela ekipa čim več koristi od mene. 

Naša realnost je, da se uvrstimo med prvih šest ekip, čeprav moram priznati, da lige prej nisem spremljal, vendar verjamem, da se lahko enakovredno borimo z Mariborom, Salonitom in Triglavom,« je dejal Stefan Mirković.

Štiriindvajsetletni sprejemalec je doslej igral v Srbiji ter Bosni in Hercegovini, dobro pa pozna tudi Nenada Šormaza, ki v drugo sezono v Murski Soboti vstopa kot korektor. Stefan in Nenad sta v preteklosti kar tri leta tvorila dvojec v odbojki na mivki.

Konkurenco na mestu sprejemalca je zaostril tudi leto mlajši Leonardo Doda. Gre za albanskega reprezentanta, ki je nazadnje igral za madžarski MAV Elöre-Foxconn, pred tem je izkušnje nabiral še v Albaniji in na Kosovu:

»Menim, da sem sprejel najboljšo odločitev, da sem se pridružil Panviti Pomgrad. Ekipa je dobra, veliko treniramo, odigrali smo že veliko pripravljalnih tekem. Sezona bo dolga, čaka nas veliko tekem, na vsaki pa se moramo boriti in dati vse od sebe. 

Verjamem, da bomo uspešni in se bomo v tej sezoni naučili veliko. Kot sem že dejal, sem sprejel dobro odločitev, da sem se preselil v Mursko Soboto, saj je slovenska liga močna in lahko tukaj pridobim še veliko izkušenj.«

Priložnost tudi za mlajše 

Ne le Urban Rajnar, Vid Suhadolnik, Nik Legen in David Novak, med mlade moči v soboški zasedbi spadata tudi oba novinca, Luka Miko in Žiga Horvat.

»Odločil sem se za študij v Mariboru, bivši trener Jani Malovič pa me je povezal s trenerjem Dejanom, s katerim sva se najprej dogovorila za nekaj poskusnih treningov, nato pa smo se dogovorili za sodelovanje. Veselim se priložnosti,« je dejal Luka Miko.

Mladenič, ki je doslej igral za Odbojkarski klub Črnuče, bo ob Mirkoviću in Dodi upal na minute na mestu sprejemalca, članski ekipi Panvite Pomgrad pa je bil priključen tudi domači up Žiga Horvat:

»Vsem sem zelo hvaležen, da so me sprejeli v svoje vrste, fantje so me odlično sprejeli. Bil sem kar malo presenečen, glede na moje izkušnje in mladost. Presrečen sem, da sem bil deležen pomoči, ki sem je bil deležen ob mojih začetkih v članski ekipi.«

Tudi letos na evropskem odru

»V sezono vstopamo optimistično. Prvi cilj, ki si ga moramo postaviti, je uvrstitev med prvih šest, temu pa sledi igranje v t.i. modri skupini. Na vsaki tekmi bo potrebno dati vse od sebe, da si izborimo čimboljše mesto za končnico,« je dejal kapetan Urban Drvarič.

Dolgoletni organizator igre soboškega kluba se je s soigralci zaradi prenove parketa v dvorani Osnovne šole Murska Sobota I preselil v puconsko Zeleno dvorano. Radenčan priznava, da se je ekipa že privadila na to novost, čeprav treningi včasih potekajo tudi v deljeni dvorani.

Sobočani bodo v Puconcih konec tedna gostili memorialni turnir Gorazda Giderja Avto Rajh Open. Panvita Pomgrad se bo v polfinalu pomerila z ravenskim Fužinarjem, zmagovalec para pa se bo v sobotnem finalu srečal z boljšim v dvoboju med Mariborčani in Kamničani.

Puconci bodo 25. in 26. oktobra gostili tudi evropski tekmi soboškega kluba. Drvarič vlogo favorita prepušča ciprski Omonii, v isti sapi pa dodaja, da bodo na domačem parketu zaigrali po najboljših močeh.

Kako visoko lahko v sezoni 2023/24 posežejo soboški odbojkarji?

Komentarji (5)

bela vrana @11 (ni preverjeno)

Nobena dvorana od ostalih v Soboti ni primerna? Srečno v ligi in Evropi, trenerju pa mirne živce.

čudnik (ni preverjeno)

Letos kar trije tujci, Srb, Albanec in Bosanec. Naši mladi pa bodo sedeli na klopi. Sicer pa res ne vem, če vsaj tretja osnovna šola ali ekonomska srednja nista primerni za odbojko, da bi bile tekme v Murski soboti.

Labdaš (ni preverjeno)

Ne da ni primerna, zasedena je.
Edino na OŠ 3 se lahko igra rokomet.
Občina je predolgo odlašala z začetkom obnove totalno uničenega parketa.

1235678 (ni preverjeno)

ocitno denar je, veliko uspeha v sezoni, ki bo kar tezka saj so se vsi klubi okrepili
mocne tekme pa so dobre tudi za napredek mladih in dvig kvalitete

drifter

Denarja ni in ga verjetno tudi ne bo, saj je glavni sponzor Panvita Pomgrad v težavah. Fantje trenirajo in igrajo že 2 meseca, pa niso dobili niti enega evra. Vodstvo kluba zbudite se, rdeči alarm se je vklopil. Aja, kaj pa lahko od Duriča pričakuješ, večni luzer...Dosti govorjenja in obljub, brez učinka. Pa srečno Pomurje deset.

In reply to by 1235678 (ni preverjeno)

Starejše novice