Mestna občina Murska Sobota načrtuje izgradnjo večjega kanalizacijskega objekta in premestitev severnega jarka.

Na televiziji IDEA so pred dnevi gostili župana Mestne občine Murska Sobota Damjana Anželja, ki je med drugim spregovoril tudi o sanacijah po poplavah.

Kot je povedal, so ob naravnih nesrečah ugotovili, da se bo spremembam treba prilagoditi. Tako bodo med drugim na Pušči naredili meteorni jarek, za Bakovce hidrološko študijo, v Veščici in Černelavcih pa so sanirali nekatere jarke.

»Za prostori Kmetijsko gozdarske zbornice v Murski Soboti je načrtovan večji objekt, ki bo nekako tudi reševal to vodo in je investicija kar velika, v vrednosti enega milijona,« je še razkril Anželj.

Na Mestni občini Murska Sobota smo preverili, za kakšen objekt gre in kako bi lahko ta objekt pripomogel v primeru poplav.

V načrtu izgradnja kanalizacijskega objekta

Vida Lukač, vodja kabineta murskosoboškega župana, je za Sobotainfo pojasnila, da Mestna občina Murska Sobota v prihodnosti načrtuje izgradnjo kanalizacijskega objekta v Černelavcih.

Objekt bo stal na zemljiščih za Kmetijsko gozdarskim zavodom Murska Sobota, projekti pa so bili že izdelani.

Še letos premestitev Severnega jarka

»Trenutno smo v postopkih pridobivanja zemljišč. Še letos bo izvedena premestitev severnega jarka, ki je potekal v notranjosti njiv in bo prestavljen na rob zemljišča in poglobljen,« je pojasnila.

Pri prestavitvi in čiščenju jarka sodeluje tudi Direkcija Republike Slovenije za vode.

Sofinancerskih možnosti za zdaj ni

»Ker je omenjena investicija visoko finančno ocenjena, zaenkrat ni sofinancerskih možnosti, zato bo izvedba odvisna tudi od finančnih zmožnosti proračuna,« pojasnjuje Lukač.

Namen objekta je razbremenjevati kanalizacijo: »Gre za objekt, ki bo razbremenjeval kanalizacijo celotnega severno - zahodnega dela mestne občine od Kupšincev do Černelavcev.

Takšna rešitev je bila za to območje predlagana tudi v celoviti analizi kanalizacijskega sistema v mestni občini.«

Komentarji (19)

majmun (ni preverjeno)

urbano podrocje pa smrad,ka je narobe stem clovekom

turk

Kr nekej....

.....8 (ni preverjeno)

Adijo pamet.

svestvoprekprokleto (ni preverjeno)

In zdaj do na plano prilezli palik vsi prekmurski doktori znanosti iz področja gradbeništva, ekologije, hidologije, ekonomije ... kokice man že krejdi ...

Fake (ni preverjeno)

Obmestne krajevne skupnosti lahko kar pozabimo na investicije v naslednjih letih. Vse gre v mesto MS in sedaj še v vodovarstvene projekte. Občina dveh hitrosti.

upi (ni preverjeno)

Če pa v članki dobesedno piše da se investira v Balovce, Puščo in Černelavce

A si malo butl ali provakator

In reply to by Fake (ni preverjeno)

tako, tako (ni preverjeno)

Provokator san za sebe, za druge si pa butl

In reply to by upi (ni preverjeno)

majmun (ni preverjeno)

hidolog sa kokica

In reply to by Fake (ni preverjeno)

Ograček (ni preverjeno)

Toga župana trbej zaprejte v greznico oz.kanalizacijo. Isti je kak po Italjansko povedani ovinek. Kak njegova šefica povej. Vse nas zelo skrbi.

Grk (ni preverjeno)

Pa zapri ti sejbe! Nemaš pojma od te investicije, pa vseeno palamudiš!! Pa ti si nika nej načik, kak ti žena pove, tak more biti. Pa to si znamo, šteri te poznamo!

In reply to by Ograček (ni preverjeno)

Ograček (ni preverjeno)

Pernata ekipa pa samo čivka. Gru gru pa čiv čiv. 🤣

Lili12 (ni preverjeno)

Eni si res mislite, da ste duhoviti...

In reply to by Ograček (ni preverjeno)

Labod (ni preverjeno)

Radi bi imeli čisto pa nepoplavljeno Soboto z ene strani, z druge pa zaradi te gradnje napadate župana. Izjasnite se kaj bi radi.

Kloooo (ni preverjeno)

Nikoli do sedaj v zgodovini županovanja v MS, razen pri tem župani več ve in vodi glavne projekte vodja kabineta murskosoboškega župana. On se pa samo slika na otvoritvah ali kaj. Jevšek je vse to vedel sam povedati. To so opažanja.

frass (ni preverjeno)

Itak nišče od vas zgornjih modrijašov ne razmi o kon se ide in kakšna je korist toga projekta.... glavno ka serete po župani.

Graba na grabi (ni preverjeno)

Glavno ka se že 3 mejsce po grabaj vozemo. Pa to nekši novi trend ge ka se cesta na pol napravi te se pa 2 centi grabe pisti. Novi ležeči policaji so tao ali zna sto ka bi lejk tao blao?

. (ni preverjeno)

Pšenico pa bomo z austrije vozili, saj smo bogati.

realnooo (ni preverjeno)

tipicen kiri naslov

Cezar (ni preverjeno)

KGZ bi mogli že pred 20 lejtami preseliti na Noršinsko, ge je Kmetijski institut, zrihtati nezazidljivi vodni pas, zrihtati dostop do kanala, napravti moste za pešce, kanalizacijski objekt pa absolutno ne spada v prodročje kama de se širilo mesto, resno več ne ven keri kreten si sploj zmišlavle takše bedarije

Starejše novice