Foto: Niko Časar
Informacije, da Hotiza, Grad in Tromejnik v prihajajoči sezoni ne bodo del Pomurske nogometne lige, smo preverili pri MNZ Lendava, ki je letos vodilo tekmovanje. Sestava lige v sezoni 2023/24 bo potrjena v začetku julija.

NK Hotiza, NK Grad in NK Tromejnik v sezoni 2023/24 s člansko ekipo ne bodo nastopali v Pomurski nogometni ligi, smo včeraj poročali na straneh Sobotainfo.

Novica je pričakovano dvignila precej prahu, že pred objavo prispevka pa smo se za dodatna pojasnila obrnili na vodstvo Medobčinske nogometne zveze Lendava, ki je zadolženo za vodenje tekmovanja.

Kot izhaja iz odgovora Slavka Režonje, predsednika MNZ Lendava in vodje tekmovanja PNL, trojica klubov na podlagi neizpolnjevanja devetega člena propozicij tekmovanja v sezoni 2023/24 ne bo del Pomurske nogometne lige.

Klubi so bili pravili seznanjeni lansko poletje

»IO MNZ Murska Sobota in IO MNZ Lendava sta v mesecu juliju 2022 sprejela Propozicije Pomurske nogometne lige za TL 2022/23, ki so jih vsi klubi PNL prejeli 6. julija 2022. Dokument je javno objavljen na spletni strani MNZ Lendava in so z njim seznanjeni vsi klubi. 

Deveti člen Propozicij pravi, da mora klub, ki nastopa v PNL, v tekmovalnem letu obvezno v prvenstvu MNZ ali višjem rangu tekmovanja (NZS) nastopati z mladinci U19, ali kadeti U17, ali U15 in še najmanj dvema ekipama izmed kategorij U13, U11, U9, U7. Skupno najmanj s tremi ekipami mlajših kategorij.

Deveti člen propozicij PNL: 
Klub, ki nastopa v PNL, mora v tekmovalnem letu obvezno v prvenstvu MNZ ali višjem rangu tekmovanja (NZS) nastopati z mladinci U19, ali kadeti U17, ali U15 in še najmanj dvema ekipama izmed kategorij U13, U11, U9, U7. Skupno najmanj s tremi ekipami mlajših kategorij. V kolikor klub v tekoči sezoni odstopi od tekmovanja z mlajšimi kategorijami in tako v celoti ne izpolnjuje kriterijev za nastopanje v PNL, se v novi tekmovalni sezoni, ne glede na uvrstitev, ne uvrsti v PNL.

IO MNZ Lendava in IO MNZ Lendava sta po koncu tekmovalne sezone sprejela sklepe, da se ekipe, ki niso izpolnile pogojev glede nastopa mlajših selekcij v sezoni 2022/23, v sezoni 2023/24 ne uvrstijo v PNL. Na seji koordinacije PNL je bilo ugotovljeno, da NK Hotiza, NK Tromejnik Montpreis in NK Grad v tekmovalni sezoni 2022/23 niso izpolnili kriterija nastopanja in odigravanja tekem s skupno najmanj tremi ekipami mlajših selekcij. Na osnovi sprejetih sklepov IO MNZ Lendava in IO MNZ Murska Sobota je vodstvo tekmovanja omenjenim klubom izdalo naslednji sklep:

Na podlagi vseh dejstev, ugotovljenih v postopku, Propozicij PNL in Tekmovalnega pravilnika NZS, se ne glede na uvrstitev, ne uvrstijo v Pomursko nogometno ligo v TL 2023/24, NK Hotiza, NK Tromejnik Montpreis in NK Grad,« se glasi odgovor na uvodno vprašanje, če držijo informacije, da NK Hotiza, NK Grad in NK Tromejnik zaradi nezadostnega števila mladinskih selekcij v sezoni 2023/24 ne bodo igrali v Pomurski nogometni ligi?

Nogometaši Hotize so maja slavili naslov prvaka Pomurske nogometne lige. (Foto: Peter Dominko)

V minuli sezoni zaostali za postavljenimi kriteriji

Se kot kriterij glede ekip v mlajših starostnih kategorijah za nastop članske ekipe v sezoni 2023/24 Pomurske nogometne lige upošteva končano sezono 22/23 ali prijave mlajših selekcij za sezono 23/24?

»Ekipa, ki želi nastopati v PNL, mora v skladu s propozicijami PNL izpolniti pogoje glede nastopanja mlajših selekcij v pretekli sezoni, v tem primeru 2022/23, in v sezoni, v kateri se prijavlja v tekmovanje, v tem primeru 2023/24.«

Hotiza, ki je s člansko ekipo osvojila Pomursko nogometno ligo, se je v letošnji sezoni prijavila za nastop v lendavski ligi U15, a selekcija ni odigrala niti ene tekme. Prvaki so v tekmovanjih MNZ Lendava nastopali le s selekcijama U9 in U7.

Grad je v letošnji sezoni tekmoval s selekcijo U15, ki pa je odigrala le deset tekem, U13, U11 in U7, Tromejnik pa s selekcijami U9, U11 in U17, a je kadetska ekipa odigrala manj srečanj kot večina ligaških konkurentov, saj je bilo precej tekem Tromejnika prestavljenih.

Sestava lige bo potrjena v začetku julija

Marsikdo se sprašuje, kako bo Pomurska nogometna liga sestavljena po izločitvi NK Hotiza, NK Grad in NK Tromejnik? Kot je znano že od lani, bo tekmovanje v sezoni 2023/24 štelo 14 klubov. 

Bi lahko v ligi ostali klubi, ki so glede na uvrstitev izpadli iz tekmovanja, ali pa bo priložnost dobil še kdo iz lig MNZ Lendava ali Murska Sobota? O tem je vsaj za zdaj še prezgodaj govoriti, nas je pa zanimalo, kdaj bodo pristojni organi potrdili sestavo PNL za sezono 2023/24? 

»Trenutno poteka prijavljanje v tekmovanje PNL za sezono 2023/24. Rok za prijavo se izteče 16. junija 2023. Na osnovi prejetih prijav bo vodstvo tekmovanja pripravilo poročilo o prijavljenih ekipah in izpolnjevanju pogojev za nastopanje v PNL. Sestavo PNL bosta IO MNZ Lendava in IO MNZ Murska Sobota potrdila predvidoma v začetku julija,« so še zapisali pri vodstvu tekmovanja.

Podpirate odločitev, da se članske ekipe NK Hotiza, NK Grad in NK Tromejnik izključi iz Pomurske nogometne lige? Svoje mnenje zapišite v komentar.

Komentarji (33)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Sobočanec 75 (nepreverjen)

Pravila igre morajo veljati za vse udeležence, ne glede na njihovo zdajšnjo pozicijo

Bg19 (nepreverjen)

Murin zidarske majster Rajbar...zato si rušil Kacijana, da bi lahko dalje GRAD IN TROMEJNIK mimo pravil špilala....e pa ne bo šlo....hiter zaslužek nikoli ne gre skoz...

Falko (nepreverjen)

Kacijan njemi dugo skaos prste gledo, zdaj pa njemi madzar na prste staopo!

In reply to by Bg19 (nepreverjen)

Drr. (nepreverjen)

Za nekaj sezon nogometa v takšni meri ne bo! Prej ali slej se bo potrebno sprijazniti s tem!

wwwwww (nepreverjen)

Pravila so za vse enaka vedli so zato . Tisti ki imate več ali manj samo člane izkoriščate in odpeljete tistim klubom ki vzgajajo mladince . Primer vam je VERŽEJ v 2 ligi so ostali skoro brez mladincev ker jim je bil všeć denar ki jim je bil ponujen in to brez odškodnine ( tako sem slišal ) to je absurd dajte klubi tudi nekaj na mladino .Dobra odločitev MNZ lendava.

In reply to by Drr. (nepreverjen)

gost81 (nepreverjen)

če so pravila naj bodo za vse enaka, pravilna odločitev vodstva lige, ker drugače bi se tudi ostali klubi požvigali na mlajše selekcije.

In reply to by wwwwww (nepreverjen)

Nevtralen (nepreverjen)

Res je, namesto, da bi igrali v 2.ligi, so se "prodali" za par 10€🤔. Na koncu so morali krpati s kadeti, da so lahko do konca odigrali prvenstvo....

In reply to by wwwwww (nepreverjen)

Mnz mafija (nepreverjen)

Nikakor ne podpiramo, saj so odlicne ekipe

Ludviks (nepreverjen)

Zakaj pa se pol ne potrudijo s mladino?

In reply to by Mnz mafija (nepreverjen)

Josko1 (nepreverjen)

Ge pa naj mladino poberejo? Smesni ste

Gost 1312 (nepreverjen)

Be mele mladino kak so jo skos mele ce be ne modruvale pa vozile igralce z vseh koncov za penaze domaci pa ko jih jebe te pa zakoj nega dece ka be spilala

In reply to by Josko1 (nepreverjen)

VojkoZMajolko (nepreverjen)

Moje mnenje je, da so takšni pogoji nesmiselni. Če imaš samo člansko mostvo, ga pač imaš. Ne vidim razloga, da ne bi igrali v članski ligi. Hkrati pa se naj uredi financiranje ekip iz javnih sredstev - iz njih se naj financirajo mladinske ekipe in vzdrževanje infrastrukture. Članske ekipe pa si naj finance najdejo na trgu.

Ooiuyyy (nepreverjen)

Delno se strinjam. Sploh pod nobenim pogojem se ne strinjam da se financira iz javnih sredstev. Pa ni to nacionalnega pomena za obstoj države. Niti vsi, ki plačujejo davke ne marajo nogometa. Potem so še tudi drugi športi. Itak pa se naj najprej javne storitve urejajo, ki so krvavo potrebne ureditve iz javnih sredstev, kot recimo infrastruktura, ne da se vozimo po makadamu.

In reply to by VojkoZMajolko (nepreverjen)

gost81 (nepreverjen)

pravila so pravila, pogoji niso bili izpolnjeni in prav je da so izključeni.

In reply to by VojkoZMajolko (nepreverjen)

Realen (nepreverjen)

Tak je to kda davleš velke fikse igralcon, keri so privlečene z vukojebine, namesto ka be delo na deci pa v njih vlago

AAXXX (nepreverjen)

Podpiramo in POZDRAVLJAMO tako odloćitev ,

Ludviks (nepreverjen)

Prepozno, ze par let se gleda skoz prste NK Gradu!

Nekateri se mecejo na glavo da izpolnjujejo pogoje, nekateri pa so spet mislili ( lako cemo ).

Zdaj bodite pametni vsi tisti z visoko privihanimi nosovi. Samo mahate lahko v slovo.

Mag (nepreverjen)

Sramota.. za to biciklin ligo komplicerajo neka brezveze, namerno vnicavlejo male klube..

Beast (nepreverjen)

Jarek ligo.

In reply to by Mag (nepreverjen)

Lacii (nepreverjen)

Do katere ti sploh nisi prišel

In reply to by Beast (nepreverjen)

Nevtralen (nepreverjen)

Za določen nivo tekmovanja, so določeni pogoji, ki jih je treba upoštevat!
Če ni mladine, naj klubi s člani igrajo v nižjih ligah, kjer ni takšnih pogojev za nastopanje.....

BG77 (nepreverjen)

Pravilno, trbej mlade selekcije meti. Pa nej klub v vsak naselek.

Albin (nepreverjen)

Ni dileme dobra odločitev ta debata je že po vsej kafičih in vsi pozdravljajo odločitev zveze.

Zamislitese (nepreverjen)

Dragi moji namerno se uničuje nogomet pod tako imenovano panožno zvezo ???.Od te črpali kaderr, vas iskreno sprašujem .Drugega nimate v glavah kakor uničiti svojega bližnjega,da se vi na vrhovih lahko mastili in si delili sadeže prostovoljega dela.

Gost7 (nepreverjen)

Dajte se že enkrat sprijazniti ka nemre sakša vas meti nogometni klub. In nišče nede nikoga vničo, do se deca odila trenirat v tiste klube keri do meli nižje selekcije

In reply to by Zamislitese (nepreverjen)

Deo (nepreverjen)

Prav je tak ka se že enin pa istim klubom gleda skoz prste npr. Hotiza se že šlepa lep čas in izmika. Končno so meli jajca pa so jin stopili na prste, me pa zanimle če nede opet mali pa mel prste polek pa de opet kaj zmučkal kak skoz.

Alo (nepreverjen)

Te tri ekipe, ki tudi financerajo ene svoje igralce iz prve ekipe... bi lejko del tej sredstev namesto za prvo ekipo namenile mlajšim selekcijam, pa bi bilo zadosta igralcov. Nej praviti ka nega mladih igralcov za dva goričikiva kluba iz celjoga goričkoga.

Lacii (nepreverjen)

Nista samo dva kluba na Goričkem ne govori na pamet!
Kje najdeš dandanes mlade da bi bili zainteresirani v večini za nogomet,niso več časi da bi se samo žoga brcala

In reply to by Alo (nepreverjen)

Gost7 (nepreverjen)

Pa bi bilo edino pravilno ka bi bila 2 kluba, pa tisti keri majo interes bi deco dali ta trenirat. Zdaj pa ma vas 30 hiš pa nogometni klub

In reply to by Lacii (nepreverjen)

Teo (nepreverjen)

Tam ge je vola se dela z mladimi. Ge pa nega vole, pa niti starši nedo vozili deco. Iz Hotize vozijo deco v Polano, Lendavo, Turnišče, Odrance... Isto je na goričkon. Malo organizacije trbej

Marko skače (nepreverjen)

To ka Hotiza mejla U7 pa U9 to tak samo na paperi. To so jin tak vse Polančari delali. Hotižance ce pitas za 3 igralce pri u7 pa u9 nedo znali povedati keri so.
Na markovskon fejst dobro z deco dela Bistrica. Na njuv račun se pa šlepajo Črenšovci keri so isti kak Hotižanci.

In reply to by Teo (nepreverjen)

Falko (nepreverjen)

Goricanci so tak nej za fuzbal, samo lejpe pare so talali mi jih pa cuzali, ka svojih tak nemajo!

jogi (nepreverjen)

tvojo mater mo ges cejco

In reply to by Falko (nepreverjen)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice