Foto: Jure Banfi
Nogometašice ŽNK Mure Nona v dvoboju z gruzijskim Samegrelom niso izkoristile številčne prednosti, čeprav so nasprotnice tekmo končale z dvema igralkama manj. O napredovanju v finale so odločali streli z bele točke, po katerih so se veselile Gruzijke.

Apollon, ki je v Radencih z 9:0 ugnal severnomakedonski Ljuboten, si je že zagotovil mesto v sobotnem finalu, kdo bo nasprotnik ciprskih prvakinj?

Mura mora za nadaljevanje lova na UEFA Ligo prvakinj premagati gruzijski Samegrelo, s katerim so se desetkratne slovenske prvakinje pomerile že pred štirimi leti. Gostiteljice kvalifikacijskega turnirja so tedaj v Beltincih slavile s 4:0, kako bo v Fazaneriji?

Samegrelo je v primerjavi z ekipo izpred štirih let močno spremenil svoj kader, saj so v ekipi trenerja Givija Kvaratskhelie ostale le še štiri igralke, Ani Akobidze, Natia Jojua, Lizi Mtskerashvili in Maiko Bebia. Današnjo tekmo sicer pričenja šesterica Gruzijk, Samegrelo pa je svojo ekipo okrepil še z nogometašicami s Portugalske, Kanade, Makedonije, Brazilije in Mehike.

V domačem taboru danes pogrešajo kaznovano Špelo Rozmarič ter poškodovano Laro Klopčič, ki si je v prvem krogu državnega prvenstva strgala križne vezi kolena. Nekaj težav s poškodbami so imele v minulih dneh še Lucija Kos, Josy Matos in Nikolina Plavšić, ki pa so v kadru.

»Skozi dva meseca treningov smo se posvečali naši igri in da popravimo napake. Osredotočale smo se nase. Gruzijke poznamo, mislim pa, da so precej spremenile ekipo izpred štirih let. 

Danes bomo opravile še analizo in bomo videle, kako igrajo, nestrpno pa že čakamo na tekmo. Gremo srečanje po srečanje, jutri je naš cilj samo zmaga in sobotni finale,« je pred polfinalnim obračunom dejala soboška kapetanka Špela Kolbl.

Krilna napadalka spada med najbolje izkušene igralke črno-belih, saj je v klubskih tekmovanjih pod okriljem UEFA odigrala že 22 tekem. Danes prvič v kvalifikacijah UEFA Lige prvakinj igrajo štiri članice začetne enajsterice, že omenjena Josy Matos, Lea Dolinar, Thalita in Tinkara Testen.

Želja v soboški zasedbi je jasna, pri Muri si želijo preboja v sobotni finale, a je poletni povratnik na trenersko klop Bojan Jančar posvaril, da naloga ne bo enostavna:  

»Želimo si, da bi se stadion napolnil, ambient je lep. Igrišče je dobro pripravljeno, dekleta komaj čakajo, da pritečejo na zelenico. V Fazaneriji smo sicer igrali že v prvem krogu prvenstva, ko pa nismo pokazali tistega, kar smo zmožni.

Zdaj smo popravili nekaj pomanjkljivosti, dekleta so pričele razumeti to, kakšno igro želim od njih. Forma je boljša, čeprav smo igrali proti slabšim ekipam in smo visoko zmagali. Z rezultati sem zadovoljen, z igro manj. 

Vseeno pa upam, da bomo v tem tednu pokazali, da znamo igrati, da smo dobri in kakovostni. Verjamem, da lahko z nekaj sreče napredujemo.«

ŽNK MURA NONA - FC SAMEGRELO 4:5* (0:0)

* po enajstmetrovkah
Rdeči karton:
Ana Pavliashvili (85'/Samegrelo), Maiko Bebia (96'/Samegrelo).
Mura: Iva Kocijan, Evelina Kos, Špela Kolbl, Lucija Kos, Josy Matos, Živa Rakovec, Noelle Vilčnik, Lea Dolinar, Thalita, Yana Malakhova, Tinkara Testen. Trener: Bojan Jančar.
Samegrelo: Andrea Fernandes Neves, Sarah Harvey, Mariami Janikashivili, Ani Akobidze, Elene Chikovani, Nino Bukhrikidze, Lizi Mtskerashvili, Rubi Villegas Aguilar, Jessica Cesar, Ana Milchevska, Elene Enjibadze. Trener: Givi Kvaratskhelia.

POTEK TEKME!

1' Pričetek dvoboja v soboški Fazaneriji! Tekmo so s sredine pričele igralke Samegrela.

3' Sobočanke so odigrale prvo nevarnejšo akcijo. Pričela jo je Tinkara Testen, po prodoru Špele Kolbl pa se je priložnost za strel ponujala Lei Dolinar, a se je Štajerka obotavljala in izgubila žogo.

7' Prvi udarec na tekmi, Špela Kolbl je z leve strani kazenskega prostora streljala v naročje Andree Fernandes Neves.

10' PRILOŽNOST! Tinkara Testen je pričela novo nevarno akcijo, po predložku Špele Kolbl pa se je priložnost ponudila Yani Malakhovi, vendar Ukrajinka neovirana ni najbolje zadela žoge.

11' Pritisk Mure se nadaljuje, zdaj je do udarca z vrha kazenskega prostora prišla Noelle Vilčnik, ki pa je nastreljala gruzijski blok.

14' Yana Malakhova je podala z leve strani igrišča, Noelle Vilčnik je žogo poslala preko vrat.

21' PRILOŽNOST! Josy Matos je s podajo za gruzijsko obrambo v ogenj poslala Noelle Vilčnik, ki se je otresla svoje čuvajke in se znašla sama pred vratarko Andreo Fernandes Neves, nato pa streljala naravnost v njo.

24' PRILOŽNOST! Po prostem strelu Lucije Kos je z glavo poskušala Thalita, ki pa je bila s hrbtom obrnjena proti vratom, zato udarec ni bil nevaren za gol.

28' Josy Matos in Noelle Vilčnik nista ujeli predložka z desne stran igrišča, Lea Dolinar pa je po podaji Špele Kolbl streljala preko gola Samegrela.

31' PRILOŽNOST! Murašice so po odvzeti žogi Josy Matos izpeljale hiter protinapad, ki ga je zaključila Špela Kolbl. Kapetanka Sobočank je osamljena pred Andreo Fernandes Neves streljala v vratarko Samegrela.

34' Prvo nevarnejšo akcijo so odigrale tudi igralke Samegrela. Lizi Mtskerashvili je prodrla v kazenski prostor, ob posredovanju Eveline Kos pa se je znašla na tleh. Sodnica Fatemeh Zangeneh na srečo domačih ni pokazala na belo točko.

44' Zadnje minute so pripadle gostujočim igralkam, a so se Murašice uspele ubraniti.

POLČAS!

46' Pričetek drugega polčasa, brez menjav.

50' PRILOŽNOST! Yana Malakhova je streljala z vrha kazenskega prostora, a je merila preveč po sredini vrat.

53' MENJAVA! Elene Chikovani je svoje mesto prepustila Ani Pavliashvili.

57' Špela Kolbl je sprožila z vrha kazenskega prostora, strel z leve je končal v naročju Andree Fernandes Neves.

60' RUMENI KARTON! Po prekršku nad Špelo Kolbl je porumenela Maiko Bebia. 

63' MENJAVI! Bojan Jančar je v igro poslal Nikolino Plavšić in Anno Gornelo, srečanje sta zaključili Noelle Vilčnik in Lucija Kos.

66' RUMENI KARTON! Po prekršku nad Tinkaro Testen si je rumeni karton prislužila Nino Bukhrikidze.

68' DVAKRAT V PREČNIK! Gruzijske prvakinje je kar dvakrat rešil okvir gola. Po prostem strelu Lee Dolinar je najprej z glavo v prečnik merila Nikola Plavšić, po odbiti žogi pa še Yana Malakhova.

71' RUMENI KARTON! Porumenela je Tinkara Testen.

73' PRILOŽNOST! Nevarnost pred golom Mure, Jessica Cesar pa na srečo ni najbolje udarila po okroglem usnju in je streljala mimo vrat.

74' RUMENI KARTON! Ana Pavliashivili je prejela rumeni karton po prekršku nad Anno Gornelo.

76' PRILOŽNOST! Špela Kolbl je po podaji Yane Malakhove poskušala z leve, Andrea Fernandes Neves je strel odbila.

81' MENJAVA! Sara Adam je zamenjala Josy Matos.

85' RDEČI KARTON! Ani Pavliashvili je s prekrškom zaustavila prodor Špele Kolbl, sodnica Fatemeh Zangeneh pa ji je pokazala še drugi rumeni karton.

88' PRILOŽNOST! Po kotu je iz obrata sprožila Yana Malakhova, streljala je mimo desne vratnice.

KONEC REDNEGA DELA, SLEDIJO PODALJŠKI!

91' Pričetek podaljška!

91' Živa Rakovec je sprožila z roba kazenskega prostora, Andrea Fernandes Neves je bila na pravem mestu.

94' PRILOŽNOST! Lea Dolinar je izvedla prosti strel z desne strani igrišča, s posredovanjem se je izkazala Andrea Fernandes Neves, ki je udarec izbila v kot.

96' RDEČI KARTON! Po prekršku nad Thalito še druga izključitev pri gostjah, po drugem rumenem kartonu zelenico zapušča Maiko Bebia.

101' PREČNIK! Še tretjič se trese okvir gruzijskega gola, s 17 metrov ga je zadela Živa Rakovec.

103' MENJAVA! Živo Rakovec je zamenjala Neli Hofman.

PREMOR!

106' Pričetek drugega dela podaljška.

112' RUMENI KARTON! Sara Adam je porumenela zaradi oviranja gruzijske vratarke.

120' PRILOŽNOST! Po predložku z desne še zadnja priložnost za zadetek, a se je po poskusu Yane Malakhove izkazala vratarka Andra Fernandes Neves.

KONEC PODALJŠKA, SLEDIJO ENAJSTMETROVKE!

ENAJSTMETROVKE!

1:0 Evelina Kos je bila suverena z bele točke, zadela je v spodnji desni kot!

1:1 Uspešna je tudi Jessica Cesar.

2:1 Špela Kolbl v desni kot Andree Fernandes Neves.

2:2 Rubi Villegas Aguilar natančno v desni kot Ive Kocijan.

2:2 Andrea Fernandes Neves brani poskus Lee Dolinar.

2:3 Nino Bukhrikidze je Gruzijke popeljala v prednost.

3:3 Nikolina Plavšić po sredini!

3:3 Iva Kocijan brani strel Elene Enjibadze.

4:3 Tinkara Testen natančna z bele točke. 

4:4 Ana Milchevska v levi kot, Iva Kocijan za las prekratka.

4:4 Thalita je streljala iz koraka, brani Andrea Fernandes Neves.

4:5 Lizi Mkskerashvili je Samegrelo popeljala v finale kvalifikacijskega turnirja UEFA Lige prvakinj, Muri preostane tekma za tretje mesto.

Komentarji (24)

Expert (ni preverjeno)

Ženske = Moški, oboji so ZANIČ!

Mn..... (ni preverjeno)

Saj to so moška ekipa 2

In reply to by Expert (ni preverjeno)

Jancivaras (ni preverjeno)

Vse vnicite v toj Murskoj Sobote

stroj (ni preverjeno)

zgujbile so? sto šans pa nikaj!! trener more leteti, ka so zgujbile, tak se lekaj tu dela po enem porazi.

......... (ni preverjeno)

Itak nobenega to resno ne zanima, tako da lahko ostane ali gre, so what.

In reply to by stroj (ni preverjeno)

44 (ni preverjeno)

Slab trener
Realnost

redni (ni preverjeno)

ja, karma je k.....

Kristos (ni preverjeno)

Prvakinje v slovenski ligi ge nega nobene konkurence obesate na velki zvon,v Evropi pa sako leto drek,pejnaz pa kelko zagonite.
Lejko mate 20 Jancarov pa Kozicov,rezultatov nega pa nikoli nede,pustite v slovensko ligo,tou tak brezveze.
Razpustite tou bando pa dale pod Beltince……pa Bauera nazaj,te so vsaj par kol spilali neka v Evropi…..
Jancar ti pa penzija,kak igrac si bil legenda kak trener pa nula seposedi.

Dokic (ni preverjeno)

Jančar jih je gor spravo na začetki

In reply to by Kristos (ni preverjeno)

sokolec (ni preverjeno)

Te naš ženski fusbal je žnj liga evropskoga nogometa - či ste slučajno gledalo žensko SP v nogometi...

Sveti Peter (ni preverjeno)

Glavno ka prejšnjič 19:1 prote ovin srmačikan. Staromodni treneri nedo rejšile problemov “modernoga” ženskoga fuzbala. Prava Mura do samo moški kak dugo ne zavozijo toga ka majo, ostalo pa so “želje, ideje in približke”.

4678 (ni preverjeno)

Zadnja stvar ki briga osiromašene Prekmurce.

Gost81 (ni preverjeno)

mijslin ka do igralke opet zahtevale menjavo trenera.

TAK VAM TRBEJ (ni preverjeno)

Vidite kak ste se zajebale ka ste se oženile z to lopovsko Muro. Jakšiš vupam ka si že odstopil in skrij se nekam, sram naj te bo na silo si ženske spravil k tej Muri, vsi smo ti to odsvetovali, da to ne bo nič dobrega in tu zdaj imaš sliko. Ekipa najslabša v zadnjih 10 letih. Jančar pojma nima o treniranju, ampak vse to je za Muro dobro ker stroški za ženske so minimalni in več ostane za mafijo in balkance.

E MOJ JANČAR (ni preverjeno)

Si ti gledal kako so igrale ženske na svetovnem prvenstvi ? To si pogledni in se faj zjokaj in čim dale vstran od nogometa.

Tati (ni preverjeno)

Vi nogometni strokovnjaki, ki napadate trenera, v poduk. Ka naj trener gole davle, pa penale strela. Nega kvalitete in znanja zato se ne čudite rezultatu.

ZA Tati (ni preverjeno)

Napišeš: "nega kvalitete in znanja" pa jebenti saj pa je trener tisti ki je za to plačani, ali bi po tvojem moral priti škof Štumf ali kaj ?????

In reply to by Tati (ni preverjeno)

Tati (ni preverjeno)

Trener je tu mogoče 2 meseca. Takšen kader je dobil v roke in takega vodi. A jih uči streljati na gol ali v gol, vemo kaj. Če pa igralka ne zadene gola pa je to izraz kvalitete in neznanja. Razumeš. Veliko novih igralk je prišlo v klub. Nekdo jih je pripeljal. Trener verjetno ne. Rezultat pa je pokazatelj kvalitete. 2 igralki so imele skoraj pol ure več, pa gola ne daŝ, potem veš da ni kvalitete in znanja. Štumpf bolj tebi ne bi škodil.

In reply to by ZA Tati (ni preverjeno)

AJAJAJAJAJAJAJ (ni preverjeno)

Ti si pa redno obremenjeni z gospodom škofom Štumfon? Kaj je s teboj kaj narobe? Resno si bogi, če moraš v šport vnašati Cerkev. Saj pravi rek: BOG ODPUSTI JIM, SAJ NE VEDO KAJ DELAJO.

In reply to by ZA Tati (ni preverjeno)

čarni vrag (ni preverjeno)

Nogomet je moška igra. To ka babe lejčejo po igrišči je brez zveze.

Debeli fuknjenec (ni preverjeno)

Debeli fuknjenec tij pa lejčeš po sobotainfo cejle dneve pa butaste komentare pijšeš pod raznimi nickami. Gnoj zamazani socialni.

In reply to by čarni vrag (ni preverjeno)

DR (ni preverjeno)

Z zakonom ukiniti ženski nogomet !!

czd (ni preverjeno)

Nega Kariča nega igre, ker ni discipline. Igralkam vse dovoljeno ,trener pa ne sme nič rečt.

AJAJAJAJAJAJAJ (ni preverjeno)

HAHAHAHAHAHAHA, počasi bodo propadala kot moška ekipa.

Starejše novice