Slika je simbolična.
V Pomurju se obetajo številne novosti na področju turizma. Kdo vse je med prejemniki denarja iz javnega razpisa za sofinanciranje vlaganj v nastanitveno turistično ponudbo za dvig dodane vrednosti turizma?

Ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport je objavilo seznam prejemnikov sredstev na javnem razpisu za sofinanciranje vlaganj v nastanitveno turistično ponudbo za dvig dodane vrednosti turizma, s katerim je podprlo turistične nastanitve višje in visoke kakovosti.

Na ministrstvu so prejeli 98 vlog, od teh 43 za popolno prenovo in 55 za novogradnje nastavitvenih obratov. 

Višina skupaj zaprošenih sredstev je bila 86,6 milijona evrov, ministrstvo pa je imelo po znižanju sredstev zaradi prilagoditve načrta za okrevanje in odpornost na voljo 58 milijonov evrov, je pojasnil minister Matjaž Han.

Na podlagi razpisa 1168 novih visokokakovostnih nastanitvenih enot

»Podprli smo 58 projektov, od tega 25 za popolno prenovo in 33 za novogradnje, tako da smo za to porabili 57,1 milijona evrov. Vse te naložbe bodo sicer vredne 217 milijonov evrov,« je dejal minister in poudaril, da bodo odražale tudi v gospodarski rasti, pomagale bodo tudi gradbenemu sektorju.

Slovenski turizem bo na podlagi razpisa po njegovih pojasnilih pridobil 1168 novih visokokakovostnih nastanitvenih enot, s čimer sledijo večletni strategiji slovenskega turizma, ki govori o butični, trajnostni in zeleni ponudbi.

»Vse te namestitve dvigajo dodano vrednost, to, kar si v gostinstvu in turizmu absolutno želimo,« je dejal Han.

Številne investicije tudi na območju Pomurja

Med projekti za popolno prenovo obstoječih objektov na območju Pomurja denar prejmeta:

Turistično podjetje Počitek iz Moravskih Toplic - Rekonstrukcija nastanitvene turistične infrastrukture Term Vivat in dvig ponudbe iz štiri na pet zvezdic s trajnostno in energetsko učinkovito nadgradnjo ponudbe. Odobrena so jim bila sredstva v višini 1.004.016 evra.

Radgonske Gorice iz Gornje Radgone - Vlaganje v ureditev butičnega penziona. Odobrena so jim bila sredstva v višini 563.316,03 evra.

Med projekti za gradnjo novih nastanitvenih enot na območju Pomurja denar prejmejo:

Super 16 iz Ljubljane - Glamping Suhi Vrh (postanek z razgledom). Odobrena so jim bila sredstva v višini 1.539.283,20 evra.

Pannonian Glamping iz Murske Sobote - Izgradnja glamping naselja Glamping Pannonia. Odobrena so jim bila sredstva v višini 1.063.112,81 evra.

Elproing, računalniško programiranje iz Murske Sobote - Nindri Indri Nature Retreat s petimi zvezdicami. Odobrena so jim bila sredstva v višini 1.800.000 evrov.

Grede, pridelava zelenjave, trgovina in storitve iz Tešanovcev - Izgradnja gostišča z nastanitvijo Zlato polje v Tešanovcih. Odobrena so jim bila sredstva v višini 1.800.000 evrov.

Turizem in druge storitve, Pika Petra Pevec Rituper iz Murske Sobote - Glamping park Pika. Odobrena so jim bila sredstva v višini 789.465,92 evra.

Gostinstvo in turizem Šinkec iz Moravskih Toplic - Glamping oaza Moravske Toplice. Odobrena so jim bila sredstva v višini 759.741,85 evra.

Terme Banovci - Novogradnja (prizidava) butičnega hodela Narcisa s štirimi zvezdicami na lokaciji v Banovcih. Odobrena so jim bila sredstva v višini 1.799.571,35 evra.

Komentarji (13)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA
Proizvodnja (ni preverjeno)

Berem, da so se na razpisu, dogajale razlicne mahinacije, kdo je komu brat. Tako se je delilo. Nevem, ce je prav da MB zupan Arsenovic dobi okoli dva miljoncka. Higienicno ni, naj bi se odloco, zupan ali podjetnik.
Ob prejsnji vladi vik in krik, da je minister bil ustanovitelj Iskreni ob 100000 eur, zdaj pa vse tiho je bilo!
Menim, da je se Bog dvignil roke od nas Slovencev.

Pohorčan (ni preverjeno)

Kaj to pomaga Persenu, ko pa ma najgrše možni ksiht.....še vrag bi se ga ustraša!!!!!

In reply to by Proizvodnja (ni preverjeno)

Pohorčan (ni preverjeno)

Morte bo ša na plastično operacijo ksihta????

In reply to by Pohorčan (ni preverjeno)

sizif (ni preverjeno)

na Goričkem nastaja kar nekaj glamping vasic. Na razdalji treh kilometrov ob isti cesti vem za dve. Mar bo res toliko turistov ali pa gre spet za polnjenje žepov tistih in njihovih kompanjonov, ki imajo informacije o razpisih. Sobotainfo, če ste res novinarji, potem malo raziščite ne samo da delate copy info.

In reply to by Proizvodnja (ni preverjeno)

. (ni preverjeno)

Manj dela je ka spucaš za seuf ko se denar potroši.

In reply to by sizif (ni preverjeno)

Malica (ni preverjeno)

Pa ge to mi živimo…. Banana republika meče pejneze skozi okno… gnjavi za sms prispevke za povoden… delali bomo solidarnostne sobote…. Deca v srednji šoli plačuvlejo 3 evre za sendvič… tu si pa miljone talajo….

Niko i ništa (ni preverjeno)

Preseli se....v Kongo

In reply to by Malica (ni preverjeno)

Đurđa (ni preverjeno)

Niko i ništa. Ka ti mama nej plenico menjala.

In reply to by Niko i ništa (ni preverjeno)

3432432 (ni preverjeno)

Vse javni podatki. Pannonian Glamping 0 zaposlenih, ustanoviltelj tega je Zomini d.o.o. spet 0 zaposlenih. in 1 milijon eur. Lepo. Turizem in druge storitve, Pika Petra Pevec Rituper ustanovljeno Aprila 2022 0 zaposlenih. 0,7 miljiona eur
In koliko vsi ti prejemniki dajo zarven lastnih sredstev?

itakjetak (ni preverjeno)

Očitno de vsaki drugi neki glamping delo. Me prav zanima kama do to vse gor postavili za te milijone.

itakjetak (ni preverjeno)

Očitno de vsaki drugi neki glamping delo. Me prav zanima kama do to vse gor postavili za te milijone.

Jack00000 (ni preverjeno)

Šotore bodo kupili, ostalo pa v žep djali

In reply to by itakjetak (ni preverjeno)

. (ni preverjeno)

Hotel pa zaprejti.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA

Starejše novice