Slika je simbolična.
Poškodovan je bil slovenski policist.

Iz Policijske uprave Koper sporočajo, da so bili v soboto zvečer obveščeni, da je bil v mešani patrulji s hrvaškimi varnostnimi organi poškodovan 42-letni slovenski policist. Hrvaški organi pa obravnavajo preprečitev uradnega dejanja na škodo slovenskega policista. 

Policist je v mešani patrulji skupaj s hrvaškima policistkama opravljal kontrolo mednarodnega vlaka Reka - Ljubljana, na postaji Šapjane. 

V postopku ugotavljanja identitete treh državljanov Afganistana, ki niso izpolnjevali pogojev za vstop in prebivanje v schengenskem območju, so policisti osebe pospremili z vlaka proti službenemu vozilu. 

Takrat je en od Afganistancev policista porinil. Slednji je izgubil ravnotežje in padel na železniški tir ter se pri tem udaril v rebra (zlom rebra) in koleno. Nudena mu je bila zdravniška pomoč na kraju. 

Tujci so s kraja zbežali. 

Osumljence našli

V nedeljo so policisti v Ilirski Bistrici prijeli tri državljane Afganistana, stari so 21, 18 in 19 let. Ugotovili so, da gre za osumljence napada na policista. 

Tujci so bili danes vrnjeni na Hrvaško, kjer bo zoper njih potekal predkazenski postopek. 

Naš policist je sicer huje poškodovan, ima zlomljeno rebro in je na bolniškem dopustu. Pri tem na upravi poudarjajo, da gre za enkraten dogodek, sicer je za varnost policistov dobro poskrbljeno. Vsi uporabljajo zaščitno opremo in postopke varovanja, na temo lastne varnosti v postopkih pa je organiziranih več izobraževanj. 

Tovrstnih napadov na območju Policijske uprave Koper ne beležijo. 

Komentarji (18)

Nevarni teroristi (ni preverjeno)
Sticky (ni preverjeno)

Ta pa mogel bit redni čoro, da se tako hudo poškodoval.

ekologijna (ni preverjeno)

zakaj je potrebno izpostavljati da je bil storilec afganistanec?? a bi slovenskega storilca enako omenili po narodnosti?? zgolj da se širi nestrpnost na podlagi enega posameznika še ne pomeni da so vsi isti

praskač (ni preverjeno)

ekologinja. Državljan Afganistana je Afganistanec državljan Slovenije je pa Slovenec. Tako kot je črnopolti človek ČRNEC, belopolti pa BELEC. In kakšna nestrpnost je to za vas kateri malo preveč berete.

In reply to by ekologijna (ni preverjeno)

3a (ni preverjeno)

Res je!

In reply to by ekologijna (ni preverjeno)

pametni (ni preverjeno)

če bi bil jaz policaj
in bi me napadel afganistanc
bi to tele gnes v lesenem kufru bil na tovorni ladiji nazaj za afganistan

Surfeiter (ni preverjeno)

v plastični vrečki

In reply to by pametni (ni preverjeno)

. (ni preverjeno)

Kdo? Ti?

In reply to by Surfeiter (ni preverjeno)

54 (ni preverjeno)

Ah, ubogi usrane! To delo ni za sanjače, ki se niti ne zavedate kaj komentirate. Lahko je biti junak na domači WC školjki in se iti pisuna! Zadeva bi se lahko končala tudi s kakšnim drugim lesenim "kufrom"!

In reply to by pametni (ni preverjeno)

praskač (ni preverjeno)

In sedaj meni nič tebi nič. Ga je pač porinil. In če bi bilo obratno, da bi si Afganistanec zlomil rebra ohoho to bi pa bila rabuka. Policista v disciplinski postopek, vlačili bi ga po medijih kot največji izmeček države nevladniki in LGBTQ bi si trgali lase itd. itd. Ampak ilegalci nas pač lahko pretepajo, ker mi SLOVENCI SMO ZA HLAPCE ROJENI IN ZA HLAPCE VZOGENI. In slabo se nam piše.

trg zmage

V temi o problemih v soboškem parku imamo tudi policijo "na nišanu"! Vse skupaj samo nakazuje, da so policisti in policistke totalno nesposobni. Pa kako so jih vodili do službenega vozila, da je lahko eden tebi nič, meni nič, porinil policista. A si je ta prižigal cigareto oz. ravno dobil klic od partnerke??? Nihče nič ne pazi, nikamor si ne upajo ipd... A so si izmenjevali facebook naslove? Pri teh nesposobnežih je vse mogoče!
Poleg vsega imamo kaj vem okrog tri tisoč vojakov, kateri posedajo po kasarnah, namesto, da bi pomagali policiji pri varovanju meje. V Avstriji to ni problem, pri nas pa za leve izreden. Samo spomnimo se, kako so minirali Janševo vlado v prizadevanjih, da bi vojsko vključili v varovanje meje.
Seveda sedaj nekako levi ne morejo pljuvati v lastno skledo, njihovo kratko gledanje pa daje "rezultate"! Tudi nekaj ograje smo podrli... in mejo varujemo oz. ne varujemo, pa imamo dokaj svetel vzgled pri sosednji državi, katera skrbi zase.

In reply to by praskač (ni preverjeno)

Mclaren (ni preverjeno)

Maš prav. Negda je bijla policija pa vojska strah in trepet na meji. Zaj bi pa tej mladi LGBT, ka je že tak vse pedersko v toj državi, prepovedali vojsko pa policijo. Lejko pa idejo tej posranci z raužami na mejo pa migrante čakajo z raužami.

In reply to by trg zmage

3a (ni preverjeno)

"Pametnjakovič" s takim brezveznim bluzenjem se tovrstna problematika ne rešuje!

In reply to by trg zmage

Mclaren (ni preverjeno)

Ka je brezvezno? Ka je negda bijla vojska na meji !! Pička ti materina slinava medlauvna.

In reply to by 3a (ni preverjeno)

Lutka (ni preverjeno)

Definitivno so povsem nesposobni, saj po nekaj mesecih ne moreš biti kvaliteten policist, še posebej, če niti osnove slovenščine ne poznaš, kar se vidi po tem kako pišejo dokumente, sramota pa taka.

In reply to by trg zmage

45 (ni preverjeno)

Slabo se nam piše zaradi EU! Ilegalci niso zgolj problem SLO, da so pa na poti do cilja nekateri tudi nasilni, pa ni nikakršno presenečenje! Še več bo tega in nobena ograja jim ne bo preprečila njihove poti!

In reply to by praskač (ni preverjeno)

Pohodnik (ni preverjeno)

Pogrešam vojsko na meji. Država naj naredi več za varnost svojih državljanov.Pa kam hudiča gre ta naša Slovenija,da ni dovolj policistov,vojakov...?Ljudje grejo ven iz teh služb in grejo rajši v druge službe,pa to izkušeni policisti in vojaki. Država zbudi se,tudi v ostalih službah vse podhranjeno,še ti,ki ostanejo,bodo pregoreli,če se nekaj ne spremeni

starigraničar (ni preverjeno)

Če bi ti begunci šli preko meje tistega časa, ko smo mi bili na granici, bi oni šlatali svoja rebra, če so cela.

Starejše novice