Foto: Jure Banfi
Mura tudi po tretji domači tekmi ostaja brez ligaške zmage v Fazaneriji, včeraj so jo z zmago zapuščali državni prvaki iz prestolnice. Darjan Slavic je bil odkrit, da si navijači zaslužijo zmage, a dodal, da Sobočani trenutno niso na ravni Olimpije.

Tako kot v prvem krogu prejšnje sezone, ko so se z avtobusom vrnili iz Luksemburga, Sobočani tudi tokrat niso izkoristili dolgega potovanja nogometašev Olimpije.

Ljubljančani, ki so si prvič v zgodovini kluba priigrali evropsko jesen, so se v petek vrnili iz Bakuja, a so ob širokem naboru igralcev očitno nabrali dovolj moči, da so v Fazaneriji prekinili zmagovalni post.

Zmaji so z golom Ruija Pedra povedli v 20. minuti, Mura pa je hitro izenačila po zaslugi Dardana Shabanhaxhaja. V drugem polčasu sta sledili še dve usodni napaki, najprej je bil po prekršku Žana Trontlja z bele točke uspešen Timi Max Elšnik, zmago pa je potrdil Mustafa Nukić.

»V tekmo smo vstopili nekoliko slabše, potrebovali smo nekaj časa, da smo se privadili. Ko smo začutili ritem, smo imeli priložnosti, ki pa jih nismo izkoristili. 

V drugem polčasu moja neumnost, ki nas je stala tekme, za kar prevzemam odgovornost. Takrat se je tekma 'lomila', imeli smo nekaj priložnosti, če bi jih izkoristili, bi šel obračun v našo korist, tako pa je šla v njihovo,« se je po tekmi opravičeval Žan Trontelj.

Preostane zgolj trdo delo

»Tudi mi ne vemo, zakaj na gostovanjih izgledamo boljše kot na domačem igrišču, nam pa drugega, kot je trdo delo, ne preostane,« je eden od poletnih novincev odgovoril na vse bolj pogosto vprašanje.

Fazanerija je v preteklosti veljala za eno od nogometnih trdnjav, v kateri so gostujoča moštva sila težko osvajala točke. Sobočani so v sezoni 2020/21 doma izgubili zgolj dvakrat, sezono kasneje štirikrat. 

Tako Mura kot Olimpija sta na svoji polovici izgubljali veliko žog. Je bila to posledica dobrega pritiska nasprotnika ali nakopičene utrujenosti?

»Mislim, da je to posledica obojega. Če nasprotnik dobro pritisne, je prostora za napake malo. Dogajalo se je nam in njim, Ljubljančani pa so to bolje izkoristili. Vseeno pa ne bi pa rekel, da je to posledica utrujenosti.«

Potrebno ostati vztrajen

»Zmaga Olimpije je zaslužena, na naši strani je bilo preveč napak,« je bil v uvodnem komentarju kratek in jedrnat domači strateg Darjan Slavic, ki je po slovesu Dejana Grabića vodil še četrto tekmo.

Črno-beli so se v Kopru in Kidričevem veselili zmage, domača poraza z Radomljami in Olimpijo pa sta poskrbela, da je točkovni izplen začasnega trenerja polovičen. V oči bode predvsem dejstvo, da Mura v Fazaneriji še ni slavila zmage.

Sobočani so na treh domačih preizkušnjah vknjižili prav toliko porazov, po Domžalčanih in Radomljanih so se na prekmurski ravnici veselili še državni prvaki. Slavic je bil po tekmi povsem iskren:

»Dobro smo stali, ima pa Olimpija kakovost, kar se je potrebno zavedati. Trenutno so Ljubljančani glede določenih segmentov rang višje nad nami. Dobro smo parirali in glede na situacijo dobro stali v obrambi, vendar vsega ni moč pokriti. 

Zadeve pri golih pa so posledice individualnih napak. Želimo iti korak naprej in igrati nogomet, bo pa to trajalo in se ne bo zgodilo čez noč. Pri teh zadevah je potrebno biti vztrajen.«

Navijači na zmage ne bodo čakali v nedogled

»Okolje je specifično, navijači so vselej s srcem na stadionu. Porazi so, se pa razlikujejo, danes nimamo ničesar očitati glede pristopa in prizadevanja. Nogometaši so glede na situacijo dali vse od sebe. 

Se pa ponavljajo stvari, na vseh štiri tekmah pod mojim vodstvom se dogaja, da igralci prosijo za menjave. Na tak način izgubimo dve, tri menjave. To je nekaj, kar moramo nadgraditi in izboljšati, da bomo potem lahko izboljšali v taktičnem smislu, zdaj pa smo v menjave prisiljeni. 

Temo o Fazaneriji smo že prej odprli večkrat. Ekipa je nova, precej je novih in mladih igralcev. Rabimo čas, vendar se bomo morali čimprej odzvati, nihče nas ne bo čakal dolgo. Ne samo dobrih iger, navijači si zaslužijo tudi zmage,« je poudaril vršilec dolžnosti trenerja Mure.

Slavic je še enkrat poudaril, da ne glede na medijsko poročanje o kandidatih za novega trenerja v ekipi zaznati ni negotovosti. Nogometaši po njegovih besedah ostajajo poslušni, osredotočeni in prizadevni, pohvalil pa jih je tudi za delo na treningih. 

Zdaj sledi dvotedenski reprezentančni premor, v katerem je pričakovati imenovanje novega glavnega trenerja - bo to Vladimir Vermezović? -, nato pa sledi nova ligaška preizkušnja v domači Fazaneriji.

V osmem krogu Prve lige Telemach bo v Murski Soboti gostoval Bravo.

Komentarji (37)

vrana (ni preverjeno)

dobro smo stali na igrišču. Bravo trener, z to izjavo si trufo v nulo

šmrč (ni preverjeno)

"Nogometaši so glede na situacijo dali vse od sebe"
.
Če je to vse ka tej igralci lejko dajo od sebe te tak brezveze vse to fkuper...

defuk (ni preverjeno)

ha ha rejsan no...mogo bi praviti ka je pač nej bil njihov dan in da bo drugič boljše (čeprav nede)-haha

In reply to by šmrč (ni preverjeno)

Vodka (ni preverjeno)

Slavic mogo bi že prle menjati maruškuja marošo naslabši igralec je egoist edina svetla točka Mihelak jurišič šabanađaj in domjana v igro daš zadnjih minut gda je Domjan šo v igro smo meli šanse za gol

žgžg (ni preverjeno)

Pustiti trenerado decembra in potem se pogovarjati, ne pa spet na silo nekoga pripelati. Forsirati mlade !

In reply to by Vodka (ni preverjeno)

Munt (ni preverjeno)

To je realna,sposobnost te ekipe v sedanje času. A se bo s časoma uigrala in in držala sredino lestvice.Za kaj več je potreben čas in še kaka resna ukrepitev.
A čez kake tri leta jih bodo itak lastniki teh igralcev prodali naprej. Ker tu gre za denar in nikako pripadnost Muri.

upokojenec70 (ni preverjeno)

odterati trenera

In reply to by Munt (ni preverjeno)

vrana (ni preverjeno)

če nede rezultatov, če nedo vidni v evropi, jih tudi prodati nede šlo, žal cug je odišel kda smo prvaki bli, te bi trbelo sredtva iz evrope plasirati v obstoječi kader, na čelu z treneron, priprelati dva resno kvalitetniva igralca, in jasno naskočiti osvojitev državnega prvensta ponovno, in najmenje spet skupinski del konferenčne lige. Te bi dvakrat zaporedoma bli negde, te bi bili tudi že lejko povejmo, dnk velikih uspehov

In reply to by Munt (ni preverjeno)

zastor (ni preverjeno)

Včeraj v drugem polčasu se mi zdi, ka se je Slavic malo zgubo. Se vidi ka ma še malo premalo izkušenj za takšen nivo. Pri pritisku Olimpije je ne pravočasno odreagiral, ker enostavno je sredine ne več bilo. Kous je celo tekmo odpišilo pod nivojem, Trontelj pa obrambo fejst rizkantno špila, kar se je pa pokazalo s penalom. Maroša včeraj čist zgubljeni. Dardan je še nekaj pokazal ostalo pa bole bogo ofenzivno. V obrambi pa to potačkanje med golmanom in branilci celi čas visimo. Ne vem, zakoj trbej to čarati zadaj, če si ne ziher v sebe. Te pa dobimo takšne glupe gole.

Jezero (ni preverjeno)

Dokeč do rajbarovi igralci špilali de tak kak je ,ostali pa na klopi sedijo

Sramotakilo (ni preverjeno)

LOPATAS LOPOVE ODLAZI IZ SVETINJE !!!!

TOPICA SMO STIRALE NEJ KA NEBE NEKSOGA LOPATAŠA!

Musk9 (ni preverjeno)

In vij ščejte EU hahah pa dajte šalabajzere ene.Dardan in Mihelak ovo pa za pičin dim

njiva

Vrana, dobro si napiso. Celi čas gučin, že dve leti, nan nej trbej 10 novih igralcov, nan trbej 2,3 kvalitetne igralce, kere trbej kupiti in to je to. Nej pa vse zakšenki brez kvalitete. Slavic, gučiš kak če bi bil bole zmantrani kak igralci, samo nika mumlaš pa stonjaš, te pa še takše izjave davleš, ka te kap zadene.Pitan se ge je zaj Evropa, ge je zaj borba za prve tri mesta, ge zaj mamo mlade naše igralce, halo?
Včeraj se je že poznalo, ka je bilo dosta menje lujdi in še menje bo in mislin, ka vas ženske šišnejo, če pridejo v ligo prvakov-po obiski.

realnooo (ni preverjeno)

KOGA BRIGA TE FUSBALL RAZEN PAR SOCIALASOV.
CE BI BILA TEMA ZVISANJE DDV ZA 300% NE BI BILAU TELKO KOMENTAROV ZAK ZA TE FUSBAL.

gost81 (ni preverjeno)

še kak te briga , če te nebi potem niti komentejral ne bi.

In reply to by realnooo (ni preverjeno)

Občan 2 (ni preverjeno)

Slavic ni pojava za trenera Mure, on je kriv 80% igralci 20%
ERNIŠA naj prijde za trenera ODRANCI vse zmagajo še Muro bi zmagale ;)

realnooo (ni preverjeno)

PEDLAGAM KA UPRAVA ZVISA CEJNO KART ZA 100%, KA V PREKMURJI JE DOSTA NORCOV KA BI LASTNO MATER ZAMENJALI ZA KARTO.

EZermešter77 (ni preverjeno)

Olimpija mela pripravo na tekmo na letali ob povratki, en regeneracijski trening v soboto in te naši nemrejo več bežati.. Nejden več na tekmo do spomladi..

JOŽE ml. (ni preverjeno)

zdaj sem slišal,da se že ureja zemenjava trenerja, da bo res prišel Erniša namesto Slavijca je pa res,da je Erniša bil 100 krat boljši nogometaš kot slavic,ki samo po prsti skakal ;)

vrana (ni preverjeno)

Erniša trenira Odrance? Človek božji lepo te prosim, gremo se resen klub kateri naskakuje mesta katera vodijo v evropo, nameščamo pa trenerje iz tretje lige??? Vidiš mogoče kje tu kak paradoks??

In reply to by JOŽE ml. (ni preverjeno)

gost_2 (ni preverjeno)

Odranci igrajo v PNL ligi in v 3SNL

In reply to by vrana (ni preverjeno)

gost_2 (ni preverjeno)

Odranci igrajo v PNL ligi in NE v 3SNL

In reply to by gost_2 (ni preverjeno)

vrana (ni preverjeno)

no te pa tak, šče ujše

In reply to by gost_2 (ni preverjeno)

Gost13 (ni preverjeno)

Zdaj jin pa dopust dajte ka je premor te pa bejžati nemrejo tiraj jih en teden na gradbišči z vedrami betona po stopnicah pa mo vidli naslednjo tekmo če nega moči

Pohorčan (ni preverjeno)

Kuj so tou fse same seronje posrane.

Hej (ni preverjeno)

Ogromno trenerof na ton forumi... cudno ka je od vas nisce nika nej dosegno... jebo vas kavcarji...

navijač (ni preverjeno)

vodstvo MURE enkrat si že priznajte da nimate pojma kako se igra nogomet ker to kar vi delate je sramota za ime kakšno je MURA odločite se ali mislite da je to goričko in da je zadosti da daš ljudem pijačo in nekaj podobnega NOGOMETU potem samo nadaljujte saj tudi sponzorji se bodo enkrat vprašali kam gre njihiv denar?

navijač (ni preverjeno)

vodstvo MURE enkrat si že priznajte da nimate pojma kako se igra nogomet ker to kar vi delate je sramota za ime kakšno je MURA odločite se ali mislite da je to goričko in da je zadosti da daš ljudem pijačo in nekaj podobnega NOGOMETU potem samo nadaljujte saj tudi sponzorji se bodo enkrat vprašali kam gre njihiv denar?

kikimusampa (ni preverjeno)

Katastrofa od mure,pet svetlobnih let ste za Olimpijov.
Pol kadra je za občinsko ligo.

defuk (ni preverjeno)

zaj si nagledavlejo odsluženega Srbskega trenerja V.V.? ajaj

defuk (ni preverjeno)

pa nema veze z vezo ka dela uprava...pač kakšo ekipo majo ta pač odšpila in pač kak bo-bo.M.S.
klub more imeti in tirati fuzbal dokler ide. in ka gledalci pridejo na tekme.

fuzbalmajster (ni preverjeno)

ocene na transfermarktu za trenere:
Šimundža: 2,14
Grabić: 1,29
Vermezović: 0,55

in epilog??!!

fuzbalmajster (ni preverjeno)

Reira: 2,67

In reply to by fuzbalmajster (ni preverjeno)

Ihred (ni preverjeno)

Te vrednosti so prenapihnjene za vse nogometaše (in športnike nasplošno) in trenerja, me pa zanima na podlagi česa je Grabičova vrednost tak visoka???

In reply to by fuzbalmajster (ni preverjeno)

Bg19 (ni preverjeno)

OLIMPIJINI IGRALCI PRILETELI IZ AZERJBEDŽANA PREMAGAT MURO. NITI EN IGRALEC OLIMPIKE SI NI RAZPAKIRA ŠE SVOJE PRTLJAGE. VČERAJŠNJI PORAZ JE SLIKA RAJBARA IN KUZMIČA V NOGOMETU !!!!! BREZ ŠIMUNDŽE STA NIHČE V NOGOMETU!!!! NE SPRAVLJAJTE SE NA SLAVICA, KER DEČKO NI NIČ KRIV. POTEM JE ENAKO LUK KOT POMOČNIK NAJSTAREJŠI ŠE BOLJ KRIV.

Osabosa (ni preverjeno)

Lük naj puši kurca, že kda je brano je tekme odavo klošar

In reply to by Bg19 (ni preverjeno)

doni (ni preverjeno)

V soboto so eni pametnjakoviči že omenjali Evropo.
Za vas je Evropa na Goričkom,pa nikaj drugega!!!

Starejše novice