Skrajno levo mama pokojne študentke Suzana Gregorec, v sredini predsednik Kluba prekmurskih študentov Alen Lončar, desno direktor Zavoda Štuk Miroslav Sarkičevič.
Na murskosoboškem okrožnem sodišču se je začela odškodninska tožba zoper tragično smrt Tadeje Gregorec, ki se je za na prireditvi 23. Prekmurska gibanica zadušila s koščkom gibanice in tri leta pozneje umrla.

Na Okrožnem sodišču Murska Sobota je bil za danes, ob 9. uri, sklican prvi pripravljalni narok za glavno obravnavo v pravdnem postopku za plačilo odškodnine iz naslova telesnih bolečin in neugodnosti pri zdravljenju pokojne Tadeje Gregorec

Spomnimo ... 

4. decembra 2019 je priljubljeno študentsko zabavo Prekmurska gibanica prekinila tragična nezgoda, mlada študentka Tadeja Gregorec se je pri tekmovanju v hitrem jedenju gibanice začela dušiti, zaradi koščka prekmurske gibanice v sapniku ni mogla do zraka in je padla v nezavest ...

Hudo nesrečo je takrat sicer preživela, a posledice so bile neizbrisljive, po treh letih v vegetativnem stanju je ugasnilo življenje mladega dekleta ...

Odškodninska tožba v višini 50.000 evrov

Kljub temu da tožilstvo ne bo preganjalo akterjev, ki so sodelovali pri organizaciji dogodka, je zoper njih 7. septembra 2022 Tadeja Gregorec po skrbnici Suzani Gregorec vložila odškodninsko tožbo.

Temelj tožbenega zahtevka se nanaša na škodo, ki jo je tožnica utrpela kot posledico zadušitve s hrano na prireditvi  23. Prekmurska gibanica. 

Zahtevana odškodnina znaša 50.000 evrov

Predsednik Okrožnega sodišča Murska Sobota Branko Palatin je za Sobotainfo pojasnil, da je zahtevana odškodnina iz naslova telesnih bolečin in neugodnosti pri zdravljenju v višini 50.000 evrov

Tožba je vložena zoper organizatorje prireditve:

  • Klub prekmurskih študentov in
  • Zavod Študentska Komuna oziroma Zavod Štuk.

Na prireditvi prišlo do neljubega dogodka, za katerega ni nihče odgovoren

Na okrožnem sodišču Murska Sobota so pred sodnico Marjetico Škerget Logar pristopili vsi akterji, torej direktor Zavoda Štuk Miroslav Sarkičevič z odvetnico Vanjo Janžekovič, predsednik Kluba prekmurskih študentov Alen Lončar z odvetnikom Danijelom Kataliničem in mama pokojne študentke Suzana Gregorec z odvetnikom Juretom Horvatom

Tožeča stranka obtožuje Zavod Štuk in Klub prekmurskih študentov, da na prireditvi ni bilo primerne zdravstvene oskrbe oziroma primerne osebe, ki bi lahko na dogodku zagotovila ustrezno zdravstveno oskrbo. 

Toženi stranki temu ugovarjata in ne prevzemata odgovornosti za nezgodo, trdita, da v tem primeru ni šlo za nevarno dejavnost, ob tem pa zatrjujeta, da so na priljubljeni študentski zabavi imeli zagotovljeno zdravstveno oskrbo

Stališče toženih strank je, da je na prireditvi prišlo do neljubega dogodka, za katerega pa ni nihče odgovoren.

Klub prekmurskih študentov podal ponudbo

Toda toženi stranki sta se pred obravnavo z materjo pokojne začeli pogovarjati o morebitni poravnavi, ob tem je poravnalno ponudbo podal Klub prekmurskih študentov

Pogajanja se bodo nadaljevala v sklopu pripravljalnega naroka, v kolikor se tožeča stranka ne bo strinjala s ponudbo kluba, bo pripravljalni narok preložen na 9. oktober 2023. 

Med pravdnim postopkom pa bodo na sodišču poskušali ugotavljati pravilnost pasivne legitimizacije oziroma odgovornost organizacije, torej, kdo sploh je bil organizator 23. Prekmurske gibanice.

Poskušali bodo ugotoviti tudi, ali je prišlo do nepravilnosti glede zdravstvene oskrbe, in ali je ta v vzročni zvezi s posledicami zadušitve. 

Spomnimo, obe toženi stranki zavračata, da bi bili organizator prireditve in odgovornost prevaljujeta druga na drugo.

Komentarji (19)

realnooo (ni preverjeno)

IN ZDAJ TE PISALI 10 CLANKOV ENO IN ISTO...
SAMO KA SE NEKAJ PISE IN PRIDOBIVA KLIKE

Vrag (ni preverjeno)

Takšen smešno nizki znesek ka de sodni proces več košto kak de dobila uboga družina... Kdo ima koga za norca? Pisali ste da je bilo nekaj narobe s mlinopekovo gibanico... To je naenkrat bilo z njo vse v redu in ne odgovarjajo kazensko in civilno tisti ki bi mogli? Soboška klasika

In reply to by realnooo (ni preverjeno)

Mura je večna (ni preverjeno)

manj žeri

Anti (ni preverjeno)

Ge pa presnji predsednik kps on pa nika?

Opsa (ni preverjeno)

Tej bi mogo tan sedete, tej luzer

In reply to by Anti (ni preverjeno)

Opsa (ni preverjeno)

Tej bi mogo tan sedete, tej luzer

In reply to by Anti (ni preverjeno)

Shiudjicu (ni preverjeno)

TOTA DVA NISTA NOBENA ORGANIZATORJA, STA PA NAVADNA KRIMINALCA IN SOKRIVCA ZA UMRLO MLADO DUŠO, ŽRTEV PA BI JIH LAHKO BILO ŠE VEČ !

veški (ni preverjeno)

Še vedno trdim, da sta gibanica in prekmurska šunka smrtno nevarni, zato bi jo bilo potrebno preovedati. V Soboti, pa celo organizirajo festival sofinanciran z sredstvi EU , prekmurske šunke in gibanice !

434ff (ni preverjeno)

tudi plačjivo javno parkirišče v mestni občini ms je smrtno nevarno, sploh preko aplikacije, zato bi bilo potrebno prepovedati in od dogvonih zahtevati odstop in odškodnine.

In reply to by veški (ni preverjeno)

Neko (ni preverjeno)

Škoda ka se ji je tou zgodilo samo vsak normalen človek dobro premisli prlej kak si škodo napravi in za škodo si je sam clovek kriv ce ne premisli

Lutka (ni preverjeno)

točno tako, a to nekateri ne štekajo. velik plus zate.

In reply to by Neko (ni preverjeno)

Gost 998 (ni preverjeno)

Pogajanja za odškodnino, lep spomin na mlado življenje. Vsi bi nekaj zaslužili, starši pa... no ja!?

Tunččč (ni preverjeno)

Ko ob tragičnih dogodkih normalni mediji izklopijo možnost komentiranja, Sobotainfo tega ne počne. Vse za ogledanost. Razmislite v uredništvu na kakšnem sestanku tudi o tem.

Lutka (ni preverjeno)

bolano, da se ne ve kdo je bil organizator, "igra" še bolj bolana, vsak pa je sam odgovoren, odrasli smo. ti študen. klubi pa dvomim, da imajo tolko denarja ali pa bodo bankrotirali zdaj. vsekakor bolano. kljub temu pa verjetno še nadaljujejo s to bolano "igro".

čarni vrag (ni preverjeno)

to se kakšnemu ljubljančani ne bi moglo zgoditi

In reply to by Lutka (ni preverjeno)

čarni vrag (ni preverjeno)

Po novom, de vsaka gostilna morala imeti dežurnoga doktora, ka de rešavo takše probleme.

Gost m (ni preverjeno)

Kakšni grdi komentarji,tou vama resno nebi trbelo,vsi so prote pa pijtanje če kaj dosegneta….škoda no…penez je nej vse!!!

Grahek (ni preverjeno)

Res je.skoda ka se zdaj s tejmi penezami tak ispostavajo.
Gede na to ka se sama prijavila in tekmovala nevem zakaj se krivca išce. Sprejeti morajo kak je.

In reply to by Gost m (ni preverjeno)

Urška zabuhla (ni preverjeno)

mislim da je 50 djokotov odločno premalo
Tam okoli 350 djokotov bi bila prava cena
plus advokatski in sodni stroški

Starejše novice