Mariborska radijska sveta trojica: Dejan Vedlin, Matjaž Šalamun - Šalca in Tine Križanič (foto: Mediaspeed).
Radio City so v zadnjem času zaznamovale številne prelomne spremembe, ena izmed pomembnejših je nedvomno odhod ekipe Reporterja Milana. Prepoznavne radijske glasove bomo odslej poslušali na Totem radiu. Kaj lahko pričakujemo od nove radijske zgodbe?

Skupna pot Radia City in paradnega konja radia Reporterja Milana je v prvi polovici leta odmevno prešla h koncu, značilnemu humorju slednjega pa bomo s septembrom prisluhnili na Totem radiu, ki je preoblikovan iz Radia Radlje.

Za direktorja Totega radia je bil imenovan Matjaž Šalamun - Šalca, spada pa v konglomerat medijev v lasti radijskega kralja Martina Odlazka.

Pod okriljem Totega radia pa bo zaživel tudi Toti Maxi. Radijski postaji, ki je doslej delovala pod imenom Radio Maxi, se obeta preoblikovan program s humorjem Totega radia.

Toti reporter Milan in prenosi tekem

Prvi odgovorni urednik, programski direktor in prvi jutranji moderator Radia City Sašo Papp je ob odhodu ekipe Reporterja Milana za Mariborinfo pojasnil, da je težko podati konkretne napovedi o obstoju Radia City, hkrati pa dodal, da bo slovo priljubljenih radijskih osebnosti nedvomno močan udarec za radio:

»V vsakem primeru pa sem prepričan, da bo to velika škoda za Radio City, zgodbo, na katero gledam z lepimi spomini, saj sem bil v času ustanovitve radijske postaje leta 1995 programski vodja in voditelj jutranjega programa.«

Toti radio, katerega odgovorni urednik je doslej prepoznavni glas Radia City Dejan Vedlin, prostore pa ima na Glavnem trgu, obljublja celo prenose tekem Nogometnega kluba Maribor.

Aduti novega radia naj bi bili še preoblečen Reporter Milan pod imenom Toti reporter Milan, Jutro z Dejanom, Ano in Jegrom ter Fras in Medvar Show.

Nič čudnega, da so poznavalce medijske scene okupirale špekulacije, katero frekvenco bo v petek poslušal Maribor - Toti radio namreč napoveduje začetek oddajanja za 1. september, točno ob 8.00.

Vodušek: »Na naš, TOTI način.«

»Sveže vsebine na področju glasbe, podkastov, oddaj in novic bodo na voljo že ta teden, 1. september tako ne bo pomemben le za šolarje, ampak tudi radijski svet, točno ob 8. uri bo na frekvenci 106.8 MHz zaživel Toti radio,« je za Mariborinfo napovedal Andrej Vodušek, izvršni direktor za področje tehnike in razvoja programske opreme Infonet media.

Vodušek obljublja, da bo Toti Radio sodoben radio, ki sledi aktualnim radijskim smernicam:

»O programu razmišljamo kot o celoti. Toku, ki se nikdar ne prekine in ki spremlja poslušalca z izbrano glasbo, ki ji rečemo Toti hudi hiti, informacijami in prijateljsko bližino skozi ves dan - od jutra do večera. In seveda z vrsto informacij in novic s področja, ki ga bo signal pokrival. Tudi na družbenih omrežjih, kjer bomo prav tako prisotni na naš, TOTI način.«

Ob tem je razkril še druge odmevnejše radijske glasove, ki se bodo pridružili ekipi. Program bodo obogatili še Ana Lakota, Tanja Peinkiher, Saša Pančur, Matic Jeger in Andrej Mernik.

Kaj se bo zgodilo z Radiem Maksi?

Kot smo omenili, bo prenovljen tudi program pomurskega Radia Maxi, kar je potrdil tudi Vodušek: »Po nekaj letih brez velikih sprememb smo se odločili, da prenovimo program Radia Maxi.«

Pomembna novost naj bi bila, da se bodo voditelji na zdaj preimenovanem radiu Toti Maxi posvečali predvsem zgodbam iz okolja, kjer radio oddaja. Zabavne vsebine pa bodo pripravljali v sodelovanju s Totim radiem. 

Med 9. in 12. uro pa bo program radia Toti Maxi namenjen informacijam in zgodbam iz Prlekije in Prekmurja.

Še ena zgodba o uspehu ali boj za večji kos oglaševalske pogače?

Papp, ki je obljubil, da bo z zanimanjem spremljal pot novega radia, tudi v luči delovanja starega:

»Vedeti je treba, da je imel ustaljen lokalni radijski velikan, imenovan Radio City, že nekaj let velike finančne težave, ki so se stopnjevale, dvomim, da bi novi radio lahko finančno uspešno začel svojo pot, pa čeprav ima za sabo velikega 'tiskarskega brata'

Vodušek sicer glede na »vsesplošno vznemirjenje in pričakovanje« ob novem poglavju pričakuje zelo dober odziv, deževale naj bi številne besede podpore.

»Čas bo seveda pokazal svoje, a trdno verjamemo, da bomo uspeli dvoje: poslušalcem ponuditi radio, ki bo res njihov in na katerega bodo ljudje ponosni,« je še pripomnil Vodušek.

Komentarji (13)

totekai (ni preverjeno)

preživeto in vedno iste počasi bedne fore

LuckyRock (ni preverjeno)

pol sobocancov pa te pizde prezvecene poslusa 🤣🤣🤣

In reply to by totekai (ni preverjeno)

Falko (ni preverjeno)

Fuknjeni Šalica se je za direktora postavo!

Tprprprl (ni preverjeno)

Ko jebe toga debeloga pijanca samo lapo pa lapo pa nika nebi delo pa samo goubec vrto celji čas vtihni pijzda ti materna zabita!

itakjetak (ni preverjeno)

Bili so časi, ko so na našem področju delovali trije radii. Murski Val, Viva, Radio Maxi. Viva je že pred leti šla papa, zdaj zgleda pomali crkuje tudi Maxi. Murski Val pa s svojo vsebino tudi ne briljira in vprašanje kakšna bo prihodnost. Na koncu sploh več ne bomo imeli nič lokalnega. Samo te velike komercialne radie.

444 (ni preverjeno)

pohlepni interes kapital je da vse majhne poje in tako postane edini na trgu. to je na vseh področjih od kmetijstva do gospodarstva

In reply to by itakjetak (ni preverjeno)

wefwefwef (ni preverjeno)

Časi, ka stare bakice poslujšajo što je mrau ša kera stara mati ma rojstni den pa 100x na den draga mama radddaaa te imamaaaam ali kak že ide tau zejvanje so mijmo. To samo še zaostali idiote poslujšajo.

In reply to by itakjetak (ni preverjeno)

LuckyRock (ni preverjeno)

vred s tvojo staro

In reply to by wefwefwef (ni preverjeno)

makka (ni preverjeno)

toteki na sceni, ki računajo na lokalne toteke. svet se spreminjain mladina z njim in mladi toteki ne poslušajo samo lastne toteke več, mogoče v kakšni beznici še

naši pa vaši (ni preverjeno)

tale reporter in te iste face so postale z forami izpred 20 let preživete… saj ni čuda da je šlo v kurac

Opazovalka (ni preverjeno)

Reporter Milan? Nadlezna zadeva 🤮

keksomatikolik… (ni preverjeno)

se eno štajersko sranje

Dilinka (ni preverjeno)

Je in de ga modruvo v 3 pičke materine!!!!!

In reply to by keksomatikolik… (ni preverjeno)

Starejše novice