Društvo vinogradnikov Goričko pripravilo vinogradniški dogodek in postavili klopotec.

Društvo vinogradnikov Goričko je pripravilo vinogradniški dogodek, na katerem so odkrili spominsko ploščo dolgoletnemu predsedniku društva Ernestu Novaku in vsem preminulim članom društva za njihovo delo na področju vinogradništva in kleparstva.

Pokojni predsednik Ernest Novak je bil zaposlen na Kmetijsko gozdarskem zavodu Murska Sobota, kot specialist za vinogradništvo, sadjarstvo, vinarstvo in ekološko kmetovanje

Bil je dolgoletni predsednik Društva vinogradnikov Goričko, pod njegovim vodstvom so pripravili ocenjevanje prekmurskega špricerja, sodeloval je tudi na številno vinogradniških predavanjih, kvizih in drugih ocenjevanjih vin.

Klopotec postavljajo že 37 let

Bil je velik poznavalec vin in vinogradništva. Društvo je spominsko ploščo postavilo na sedežu društva v Ivanovcih. Ploščo so svečano odkrili člani društva.

Ob tej priložnosti so na sedežu društva v Ivanovcih postavili društveni klopotec, ki ga postavljajo že 37 let. Klopotec so postavili na višini šestih metrov, ima pa razpon štirih metrskih veternic in bo postavljen do konca oktobra.

Društvo vinogradnikov Goričko postavlja klopotec okoli 17. avgusta sicer na predlog prejšnjega predsednika društva Ernesta Novaka, ko je praznik priključitve Prekmurja k matični domovini Sloveniji.

V preteklosti je klopotec predstavljal odganjanje ptičev in utrinke veselja, sreče, upanja in hkrati strahu med mladimi in starejšimi. V današnjem času pa predvsem privablja častilce vinske trte, grozdja in seveda vina, k vsakoletni novi trgatvi. 

Vinogradniki so si zaželeli uspešno trgatev

Ob tem dogodku so si vinogradniki zaželeli uspešno trgatev in polne sode sladkega vina v svojih vinskih kleteh.

O pomenu odkritja spominske plošče in postavitvi društvenega klopotca je zbranim vinogradnikom iz Društva vinogradnikov Goričko in sosednjih društev spregovoril predsednik Rok Mlinarič.

Komentarji (4)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA
vaški pijanček (ni preverjeno)

Odkrili spominsko ploščo in ugotovili, da prekomerno pitje škoduje zdravju, ne velja za nas vaške pijančke !

pijandura (ni preverjeno)

In nato so postavili klopotec med drevesa, da bo več vetra

In reply to by vaški pijanček (ni preverjeno)

Api fen (ni preverjeno)

Dober plac, škoda se od borisa dale nemre prijeti...

Erni1 (ni preverjeno)

To sem jaz in bil sem bog. Sedaj se vam oglašam iz onostranstva kjer tudi pijemo špricer. Jaz jih na dan spijem 30. Hik, hik, hik.....povem vam, da je Gorički najboljši zato le kar pridno nadaljujte moje delo. Hik, hik, hik.....čakam vas vse v višavah.........

Starejše novice