Policijska uprava Murska Sobota je za Sobotainfo spregovorila o podrobnostih incidenta na Srednji poklicni in tehniški šoli Murska Sobota.

Kot smo na Sobotainfo razkrili včeraj, naj bi dijakinja Srednje poklicne in tehniške šole Murska Sobota že dlje časa grozila sošolcem z besedami, da jih bo ubila.

Dijakinja naj bi učencem celo pošiljala fotografije nožev, v sredo, 24. maja 2023, pa naj bi nož prinesla tudi v šolo, skritega naj bi ga imela na mizi, na njem pa jakno.

Zaradi omenjenega dogodka naj bi po informacijah uredništva v šolo poklicali policijo, odrejena bi ji naj bila tudi 14-dnevna prepoved vstopa v šolo, dovoljeno naj bi ji bilo pisati samo teste.

Preko družbenega omrežja krožila sporočila z grozilno vsebino

Policijska uprava Murska Sobota je zdaj za Sobotainfo pojasnila, da so bili v sredo, 24. maja 2023, obveščeni, da na eni izmed srednjih šol v Murski Soboti med dijaki krožijo sporočila z neprimerno vsebino.

Po prvih zbranih obvestilih so policisti ugotovili, da preko družbenega omrežja krožijo sporočila z grozilno vsebino.

»Policisti so še istega dne na šoli opravili več razgovorov z dijaki, pristojnimi predstavniki šole ter starši. V nadaljevanju sledi še zbiranje obvestil in vključitev drugih pristojnih institucij,« so dodali.

Policija uporabe noža ni zaznala

Policijska uprava Murska Sobota je dodala še, da bo na Okrožno državno sodišče podana kazenska ovadba oziroma poročilo.

Pri obravnavi omenjenega primera podatek, da bi bil uporabljen nož, ni bil ugotovljen.

»Policisti na vse apeliramo in opozarjamo, da lahko le s skupnim sodelovanjem in povečano senzibilnostjo za zlorabe, grožnje in sistke pravočasno prepoznamo nasilje in ga ustavimo,« so dodali.

Policija poziva k prijavi nasilja oziroma odklonskega ravnanja otrok ali mladostnikov

»Kot družba moramo biti strpni eden do drugega, v primeru nasilja oziroma odklonskega ravnanja otroka/mladostnika pa je treba to prijaviti,« so pojasnili.

»S prijavo se bodo v vzgojo ali zaščito otroka vključile vse potrebne institucije, ki bodo poskrbele, da tisti, ki izvaja nasilje, tega ne bo več počel, in da bo tisti, ki je žrtev, zaščiten,« so zaključili.

Komentarji (22)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Kiki2 (nepreverjen)

Sem strogo proti nasilju.
V vsakem podobnem dogodku treba zaslišati obe strani.
Kot je možno razbrati iz forumov so punco (obtoženko) najprej nadlegovale druge punce.Ko pa pride tako daleč da se pritiskov več ne zdrži je normalno da se odreagira.
Je problem če besedno?
Je problem če se v jezi pove najraje bi ga....?
Dosta so krivi školniki ki se preveč grebejo za svoje plače, med decof pa ne vejo reda napraviti.
Isto tak je CSD o katerem je bilo vse povedano v forumih. Odreagirajo šele tedaj ko se kaj zgodi.
Plače školnikon znižati, ko se bodo začeli zavedati svojih obveznosti pa prilagoditi.

Kobila (nepreverjen)

Ja dati jih na minimalec.. Gremo zbirat podpise za referendum.

In reply to by Kiki2 (nepreverjen)

Gripal (nepreverjen)

Vzgoja se zacne doma, niso ucitelji tisti ki bodo prevzgajali nevzgojeno deco

In reply to by Kiki2 (nepreverjen)

Pika Poka (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Za dogajanja v šoli - zlasti nasilje, pa naj je verbalno, fizično ali psihično - odgovarjajo učitelji in ravnatelj/ica. Ne pa, da vse pometejo pod preprogo.

In reply to by Gripal (nepreverjen)

Gripal (nepreverjen)

Ne, ce deca pridejo nakurblani v solo, kaj ma ucitelj s tem, razen da ukrepa in prijavi. Pa neje ucitelj kriv za obnasanje in agresijo frocof, ce jjh niti nesmi postrani pogledat. Po Soboti hodijo klape podivjanih mladostnikof, ki se obnasajo totalno nekulturno, kricijo se sinjavlejo, histericno smejijo, se ne znajo normalno pogovarjat ampak kricijo. Ne vsi, da ne bo pomote a dovolj je nekaj takih, ki kazejo moc eden pred drugim. Starsi doma so zgubili moc nad svojo deco, zdaj pa bi radi da jih ucitelji in druzba prevzgoji.

In reply to by Pika Poka (nepreverjen)

zlatka (nepreverjen)

Ja ampak je ucitelj drugi staris keri so vecinoma z decov. Je pa tudi tau ka se prevec delajo razlike. Ti si od doktora ti od odvetnika ti pa od cistilke tebi je itak vseeno . Ja zalostno je ka je tak ali se sto pijto ka je deklo prisijlilo ka je tak dalec prisla? Ka pa ce so jo maltretejrali pa je nej zdrzala pritiskov? Naj lezej je starsa okriviti. Staris lejko lepau vzgaja deco pa ma lejko dejte napacno druzbo in je lejko zaprejte v sebe pa se lejko staris pogucavle z deco pa te ne povejo ka majo za problemov. In je na konci opet staris krijv. Nej napamet

In reply to by Gripal (nepreverjen)

Crivol (nepreverjen)

torej spet en velik brezvezen, nepotreben trač, glede na to da sploh ni imela noža ali pa nekdo (spet) laže.

Ni trač … (nepreverjen)

Imela je nož, celoten razred je priča, prav tako profesorica. Ne vem, zakaj se tega v policijskem poročilu ne omeni.

In reply to by Crivol (nepreverjen)

vrag od vraga (nepreverjen)

Kakšen nož, "bocapalaš" kak jim pravimo? Takšnega za jabolka lupiti.

In reply to by Ni trač … (nepreverjen)

vrag od vraga (nepreverjen)

Kakšen nož, "bocapalaš" kak jim pravimo? Takšnega za jabolka lupiti.

In reply to by Ni trač … (nepreverjen)

Globoko (nepreverjen)

Trač? Se tebi to zdi trač? Ne seri.

In reply to by Crivol (nepreverjen)

Ooppp (nepreverjen)

Če so bili psihični pritiski sestrami sošolk in non stop skupinsko jeba... v glavo, si lahko predstavljam da je to bil edini izhod v sili nemočne žrtve medvrstniskega nasilja, mogoče celo več mesecev prej. To ni prav, vendar ne bi smeli gasiti posledic, ampak odpraviti vzrok. Pravilno bi bilo vseh 5 izključiti iz šole.

Sumič (nepreverjen)

Tako deco izpisati iz šole jim kosilnico v roke porinit pa po Soboti kositi, ker je tak Al tak katastrofa. Te jim ne do norosti po glavej odile.

Globoko (nepreverjen)

Ka pa druga plat zgodbe? Jo poznaš? Bullying je vse bolj prisoten in takšne reakcije so posledice tega. Ne na pamet.

In reply to by Sumič (nepreverjen)

ddeli

Vzgojitelji in učitelji nimamo več nobene pravice opozoriti, skregati ali kaznovati otrok. Že takoj so starši na vratih z grožnjami in odvetniki. Država nič ne stori, da bi nas zaščitila. Niso krive prevelike plače, ampak zakon, ki daje vse več pravic staršem. Starše in otroke se ne sme užaliti. Že v OŠ, otroci grozijo učiteljem, le ti pa nimajo nobene zaščite s strani države. Ko otrok brcne mačko mati grozi učitelju po spletu, da nima nobene pravice vzgajati, naj uči. Vzgoje pa doma itak ni deležen. Dekle, ki so jo sošolke nadlegovali se mi smili, izključili bi naj one druge, ne njo. Zakoni ščitijo nasilneže, žrtve bi ba naj to prenašale.

realnooo (nepreverjen)

SOBOTAINFO NE NAPIHUJTE IN SI NE ZMISLAVLITE! KELKO NAFUDNJENIH CLANKOV SE SLEDI!!!????

SAMO ZA KLIKE SE VAN IDE LAZNIVI MEDIJ!!

Kuli (nepreverjen)

Namlatit vse po vrste, pa de mer. Ge so dobro zlate čase, kda je učitelj lejko fčesno učenca? Tau fali dece, trda rauka. Ena zauščnica je vrejdna več kak 10 konzultacij z raznimi "strokovnjake".

hjeba (nepreverjen)

čakajte malo!
če moj dijak ide v šolo ka tam zbira znanje in mu en sošolec tak za foro grozi ali ga maltretejrani ker je pač sin ubogljiv priden, pasiven, pač nej huliganski te san ge krijv kak stariš ka je takši ? kakši mora biti ka de normalno v ton svejti-v šouli?? pa valda ga tam prejk majo zaposleni za njegovo varnost ali naj ge prijdem branit.. pa valda ma pravico v miru opraviti šolski urnik!

hjeba (nepreverjen)

no razen če ga izpišem in bo se šolal na daljavo.

In reply to by hjeba (nepreverjen)

Kuli (nepreverjen)

Kar izpiši svojga sončka

In reply to by hjeba (nepreverjen)

Gripal (nepreverjen)

Ni govora tem kateri starsi vzorno vzgajajo svoje otroke, ampak o tem da nekateri starsi ne obvladujejo svoje dece. Kje so zgresili niti sami ne vejo po mojem. Ce pa se razgraja v razredu pa seveda mora ucitelj posredovat.

In reply to by hjeba (nepreverjen)

hhmm (nepreverjen)

od takih "pametnih" staršev deca se naj kar od doma šolajo, jih bodo že starši naučili kak pa kaj......če že učiteljem ne zaupajo. Ko neka mati pove, da je učiteljica opica ali krava, saj je že njo učila in jo predobro pozna, te znamo kak otrok to učiteljico lahko spoštuje. Starši so velik problem, pa tudi šolski sindikat, ki tera samo neko politiko, namesto da se zavzame za učiteljeva pooblastila.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice