Foto: Jože Žerdin
Letošnji Jenamena festival v Črenšovcih je poleg zabavnega dogajanja poskrbel tudi za zanimive spremljevalne dogodke, eden izmed teh je bila tudi panoramska vožnja, v kateri so se predstavili starodobni traktorji in kolesarji.

Kulturno turistično društvo Črenšovci je v okviru letošnjega Jenamena festivala, ki se je odvijal minulo soboto v Črenšovcih, pripravilo mednarodno srečanje kolesarjev in traktorjev starodobnikov.

Kolesarji in traktoristi so se najprej zbrali v Športnem centru v Črenšovcih, kjer so jim organizatorji pripravili topel sprejem s pogostitvijo.

Panoramska vožnja starodobnih traktorjev in koles

Pred začetkom mednarodnega druženja je vse zbrane pozdravil predsednik Kulturno turističnega društva Črenšovci Damjan Hozjan.

Po dobrodošlici in spoznavanju pa se je začela mednarodna panoramska vožnja starodobnih koles in traktorjev, katere trasa je bila načrtovana iz Črenšovcev do Dolnje Bistrice

Na pot so se podali številni kolesarji in traktoristi, in sicer iz Koprivnice na Hrvaškem, Dimeki iz Beltincev, Polanski Pücki, Društvo ljubiteljev starodobne tehnike Pufkači Ižakovci, Društvo Pedal iz Gomilice, Člani društva Rdeči zvonček iz Nedelice, Kolesarski klub Varaški šujstri iz Turnišča ter člani Kolesarskega kluba Biciklin Velika Polana.

Po nekaj kilometrih panoramske vožnje po prekmurski ravnici so se vsi zbrani pripeljali do Gornje Bistrice, kjer so obiskali destilarno Pozvačin. Tam so si lahko ogledali prikaz žganjekuhe na sodobni način in poskusili šilce domačega žganja.

Ko so se vrnili nazaj v Črenšovce, pa so se s starodobnimi kolesi in traktorji vključili v festivalsko dogajanje letošnjega Jenamena festivala, ki je imel tokrat dobrodelno noto.

Komentarji (5)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA
Slovenski lopov (ni preverjeno)

Ja ali kak je pa ovi oval okrog nogometnega igrišča zapuščeni in to že nekaj let žalost,da to noben od šolnikov ali pa ravnatelj ne opazijo.Ne vem kaj je sedaj v tem modernem času narobe z temi odraslimi ljudmi, šolniki Nekoč se je pri športni vzgoji cel oval z grabljicami zrahljal in se pobrala razna trava ven in se je ponovno uredilo v primerno stanje za uporabo pri raznih treningih in športni vzgoji.Sedaj pa katastrofa in žalost.Samo,da je jenamena pa proslave pa neka umetno ustvarjena priznanja se delijo in to je to.

žgžg (ni preverjeno)

A naj učitelji rahlajo ? Včasih so to učenci, danes pa te starši prijavijo šolski inšpekciji !

In reply to by Slovenski lopov (ni preverjeno)

PROFA (ni preverjeno)

Današnji starši so v povprečju diplomirani kreteni.

In reply to by žgžg (ni preverjeno)

čavapi (ni preverjeno)

ka to kakši socialaši s timi slabimi trakturi??

PROFA (ni preverjeno)

Upam, da niso s temi pufkači zablokirali vsega prometa, tako kot dober mesec nazaj na Polenšaku, ko niti z biciklom nisi mogel skozi. Pa gibanice so prodajali ravno tam, kjer nisi mogel zraven, v središču gužve. In imajo tam pred krajem samim (cca. 300m vstran) na eni strani pošto, na drugi pa pokopališče. Obe ti lokaciji imata dovoljšen parkirni prostor, da zainteresiranim za gibanico sploh ne bi bilo treba v gužvo. Ampak ne! Organizacijski odbor Polenšak je popolnoma nedostopen, gluh in cepljen proti pameti. Cene gibanic pa je tako navil, da so marže po moje okoli 200%. Tam me itak več ne vidijo...

Starejše novice