Foto: Jure Banfi
Niko Kasalo je bil ob obeh vratarjih osrednji junak dvoboja Aluminija in Mure. Najstnik v črno-belem dresu je z drugim prvoligaškim zadetkom obračun odločil v korist Mure, misli pa je hitro usmeril proti spopadu z Olimpijo.

Pred dnevi ni šlo na domači preizkušnji z Radomljami, Muraši pa so se bolje odrezali na novem gostovanju.

Sobočani so se po tekmi v Kopru z novim kompletom točk vrnili še iz Kidričevega. Če je v soboto na tekmi Aluminija in Olimpije padlo kar devet zadetkov, je tokrat zmagovalca odločil en sam gol.

V 17. minuti je za zmago Mure zadel mladi Niko Kasalo, a to ne pomeni, da zatem ni bilo novih priložnosti. So pa le-te tudi po zaslugi obeh vratarjev, Klemna Mihelaka in Sama Pridgarja ostala neizkoriščene.

»Občutki po tako težki tekmi so super. Odličen občutek je, ko na takšni tekmi dosežeš gol za zmago,« je po tesnem slavju dejal osrednji junak Mure Niko Kasalo.

V prvem polčasu brez tveganja

»V prvem polčasu smo oboji igrali brez pretiranega tveganja, vsi smo čakali na svoje situacije. Skušali smo doseči prvi zadetek, to nam je tudi uspelo, zavedali smo se, da bomo garali do konca. Želeli smo zabiti drugi gol, kar nam ni uspelo, vendar smo bili nekajkrat blizu,« je o tekmi še dejal Kasalo.

Mladenič iz Lipe se je razveselil prvega zadetka po poletni poškodbi kolena, ki ga je za nekaj tednov oddaljila od nogometnih zelenic. Na 14. prvoligaški preizkušnji je dosegel še drugi zadetek, prvenca se je spomladi veselil na tekmi z Olimpijo.

Prav zmaji bodo v nedeljo naslednji tekmec črno-belih, za katere se zdi, da se na zelenici znajdejo veliko bolje, ko prvi preidejo v vodstvo:

»Seveda je lažje nadaljevati, ko povedeš. V naši ligi je tako, da tisti, ki prvi zadane, na koncu ponavadi tudi zmaga. Nam je danes uspelo, povedli smo in zmagali. 

Zmaga pomeni zelo veliko, a jo moramo potrditi proti Olimpiji. Na domačem igrišču moramo dati vse od sebe, saj igramo za navijače in zase. Upamo na novo zmago,« je še dejal Kasalo.

Znova do zmage na gostovanju

»Fazanerija ima svojo moč, potrebno je pokazati malo več. Morda se zdi, da lažje steče v gosteh, saj je pritisk na domačinih, vendar to trenutno niti ni pomembno. Šteje to, da smo prišli do zmage,« je bil po treh osvojenih točkah zadovoljen Darjan Slavic.

Štiridesetletnik se je strinjal s komentarjem, da so rezultati Mure na tekmah z Aluminijem pozitivni, a je v isti sapi dodal, da je v Kidričevem vselej težko in tesno, težko je priti do visokih zmag, ponavadi zmagovalca odloči zadetek razlike. 

Strokovni štab Mure je na to opozoril že pred tekmo, saj so se vsi zavedali, da bo težko. Nogometaši so se po besedah Slavica držali načrta, predvsem v prvem polčasu, v katerem so želeli zadržati žogo in umiriti igro, v čemer so tudi uspeli. Pri tem je pomagal tudi hiter zadetek za vodstvo.

»Mislim, da tako ni samo pri Muri, temveč v celotnem prvenstvu. Ekipa, ki povede, ima psihološko prednost, saj je liga zelo izenačena. 

Pri nas je to morda še bolj pomembno, glede na trenutek, v katerem smo se nahajali, saj nas je vodstvo dvignilo. S tem smo ohranili osredotočenost, imeli pred sabo cilj in garali do konca.«

Vesel zadetka Nika Kasala

»To je velika stvar zanj, še bolj pomembna pa za ekipo. Niko je imel težave s poškodbo, vendar se je zdaj vrnil in odigral korektno tekmo. Na to sem tudi računal in lahko povem, da je povsem izkoristil zaupanje,« je vršilec dolžnosti trenerja pohvalil mladega upa Mure.

V drugem polčasu je priložnost dobro izkoristil tudi Ben Cottrell. Anglež se po besedah trenerja zaveda, da še ni pripravljen za več kot 30 minut igre, vendar veliko pomeni, ko umiri igro. Slavic računa, da bo nekdanji up Arsenala v čimboljšem stanju po septembrskem reprezentančnem premoru.

Sobočane do dvotedenskega premora loči še 90 minut in tekma z Olimpijo. Očitno je, da bodo morali pri črno-belih prvo polovico septembra izkoristiti tudi za dvig fizične pripravljenosti.

»V drugem polčasu smo spet padli, tokrat nekje po 70. minuti, v prejšnjih krogih že kdaj prej. V tem moramo napredovati, biti bolj mirni in 'stopiti' na žogo. 

Včasih je potrebno ekipo dvigniti, ob črti smo, da spodbujamo nogometaše, včasih povemo tudi kakšno 'moško' besedo in potem se odzovejo, to je nogomet,« se je na dogajanje ob robu igrišča ozrl Slavic.

V sedmem krogu z Olimpijo

Pred Sobočani je zdaj nov teden treningov. Črno-beli imajo nekaj več časa za piljenje forme, saj bodo Olimpijo gostili šele v nedeljo. Zmaga bo dala nekaj mirnosti, se je strinjal tudi Darjan Slavic:

»Sicer smo šele končali tekmo v Kidričevem, vendar nam zmaga zagotavlja nekaj mirnosti skozi nov teden. Mirno lahko gremo v tekmo z Olimpijo, brez dodatnega pritiska. 

Po zmagi bo zagotovo lažje, vendar je jasno, da bo tekma izredno zahtevna, se bomo z dvobojem proti Olimpiji pričeli ukvarjati po prespani noči.«

Državne prvake, ki so se v Fazaneriji opekli v spomladanskem delu šampionske sezone, še prej čaka dolga pot v Azerbajdžan, kjer bodo odigrali povratno tekmo za preboj v skupinski del UEFA Evropske lige.

Je lahko zgoščen spored in naporno potovanje zmajev adut Mure?

Komentarji (7)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA
Shiudjicu (ni preverjeno)

San pravo ka brez tistoga nesposobneža cipota de Mura zmagovala,Bravo Mura!

Kovac (ni preverjeno)

Igralec MURINE šole je dal gol kje
mate jih več.

. (ni preverjeno)

Kovac bole blesavoga komentara kak je tvoj san že dugo nej prešto. Ka ma veze Murina šoula si ka špilajo za Muro so naši samo tebi je tou težko razmiti.

In reply to by Kovac (ni preverjeno)

trg zmage

Čemu se toliko obremenjujejo z Olimpijo, Mariborom. Saj sicer pridejo točke prav, ampak mi moramo zmagovati proti Domžalam, Kopru... in nikakor izgubljati z Rogaško in npr. Radomljami!!!

tutu (ni preverjeno)

Na momente je bilo to vredi. Predvsem prvi polčas, kda prvih 30 min Aluminij neje mogo dosta. Vidi se, ka dečki znajo špilati, če ščejo. Mislin pa, ka je bila kondicijska priprava to poletje redno redno slaba. Saj smo o ton gučali že prvo kolo, kak so spadnoli po pol vre. Včeraj v bistvi tudi. Prve pol vre tekaško in igralsko redno dobro, te pa padec in Aluminij začo špilati. Brez kakršnoga koli prelomnoga dogodka, zaradi šteroga bi Aluminij dobo krila... Načeloma je zmaga zaslužena, je pa Mihelak rešo 1 ali 2 lepi, šteri bi hitro lejko prinesli remi

. (ni preverjeno)

tutu tij si velki strokovnjak ka vznaš kak je kondicijska priprava bijla slaba.

In reply to by tutu (ni preverjeno)

defuk (ni preverjeno)

ja pa de te pa jamranje ka do oudali Kasala za par mejscof-vse za biznia

Starejše novice