Slika je simbolična.
V različnih krajih v Pomurju naj bi si sumljivi neznanci ogledovali pse in jih kradli. Zdaj se je na to temo odzvala tudi Policijska uprava Murska Sobota.

Kot smo poročali 23. avgusta, so domačini v minulih dneh v različnih naseljih v Pomurju opazili več neznancev, ki naj bi si ogledovali pse, jih ukradli in nato ukradene pse odvrgli.

Opaženih več neznancev, ki naj bi si ogledovali in kradli pse

Na domnevne tatvine psov je prva opozorila domačinka iz Predanovcev, ki je v objavi na družbenem omrežju Facebook zapisala, da so bili na Goričkem opaženi štirje sumljivi moški z različnimi avtomobili, ki si ogledujejo pse, prišlo pa je tudi do poskusa tatvine psa. 

»Včeraj zvečer so nam v Predanovcih hoteli odtujiti našega psa pasme rotvajler. BMW temne barve, KP registracija, štirje moški. Na srečo je sosed videl in pravi čas rešil našega psa. Policija obveščena,« je v objavi na družbenem omrežju Facebook zapisala domačinka iz Predanovcev.

Podobno situacijo je nato opisala tudi domačinka iz Sebeborcev, ki je izpostavila sumljiv avtomobil mariborskih registrskih oznak, s katerim naj bi kradli pse, predvsem pasemske. 

»Pozor!!! Pazite na svoje živali, ker jih kradejo (najbolj pasemske), opažen Audi limuzina, črne barve, MB registrska številka, lokacija Sebeborci - Martjanci ... če opazite, pokličite policijo,« je v objavi na družbenem omrežju Facebook zapisala domačinka iz Sebeborcev. 

V komentarjih pod objavami pa je bil izpostavljen še sumljiv avtomobil, v katerem se vozi ženska z blond barvo las, ki si vsakodnevno ogleduje dvorišča, kjer domujejo psi.

»Imajo tudi belega Audija in blontna ženska not. Včeraj pred tem gledala na naše in kolegicino dvorišče, ki ima tudi psa. Verjetno imajo več avtov,« je bilo zapisano v komentarjih. 

Preberite še:

Kaj odgovarja policija?

Da bi preverili, ali v Prekmurju res prihaja do množičnih tatvin psov, smo se obrnili na Policijsko upravo Murska Sobota in jih povprašali o tem, ali so bili obveščeni o omenjenih tatvinah psov in imajo kakšne podatke o neznancih, ki naj bi v Pomurju izvajali tatvine. 

Pojasnili so nam, da o omenjenih tatvinah psov na območju Pomurja niso bili obveščeni, so pa jih obvestili o sumljivih neznancih, ki se te dni vozijo po naših krajih. 

»Policisti v zadnjem obdobju nismo bili obveščeni o tatvinah psov na območju Pomurja. Dne 22. avgusta 2023 smo bili obveščeni o gibanju sumljivih oseb na območju Upravne enote Murska Sobota, vendar prijava o možnosti tatvine psa zaenkrat ni bila potrjena,« je za Sobotainfo pojasnil Igor Kavaš, vodja službe direktorja na Policijski upravi Murska Sobota.  

»Občanom svetujemo, da gibanje sumljivih oseb in vozil takoj prijavijo«

Pomurske policiste smo povprašali še o tem, kako ukrepati, če v naši bližini opazimo sumljive osebe ali če pride do tatvin psov. 

»Občanom svetujemo, da gibanje sumljivih oseb in vozil takoj prijavijo policiji na telefonsko številko 113 ali najbližji policijski postaji.

Ob tem naj si skušajo zapomniti čim več podatkov, kot so znamka in registrska številka vozila, število in opis oseb ter druge pomembne okoliščine, ki lahko pripomorejo k uspešni izsleditvi storilcev kaznivih dejanj,« je še dodal Kavaš.

Komentarji (19)

hipiji (ni preverjeno)

Psi so nekaj vredni lastniki nič

Alenka Buze ra… (ni preverjeno)

pasja mast je dobra proti revmi
Moja babica jo na veliko uporablja

In reply to by hipiji (ni preverjeno)

Urška zabuhla (ni preverjeno)

kje se paa dobi

In reply to by Alenka Buze ra… (ni preverjeno)

realnoo (ni preverjeno)

moraš uloviti psa in ga tri ure kuhati pri 122 stopinjah

In reply to by Urška zabuhla (ni preverjeno)

Ograček (ni preverjeno)

Kak pri milon vrage te lejko rotwailera vkradnejo? Razmo be čivave pa ostale špilike.

vrag od vraga (ni preverjeno)

Tako lepo da ga uspavajo.

In reply to by Ograček (ni preverjeno)

Pesjan (ni preverjeno)

Na velko kradnejo pse, samo še nejso niti enoga fkradnoli na srečo.

Lukčev Mesec (ni preverjeno)

Namesto skrivanja v civilnih avtomobilih in oprezanja, če kdo ni pripet ali telefonira bi se lahko policaji malo zapeljali po vaseh s civilnimi avtomobili in oprezali za kriminalci.

Hitlis (ni preverjeno)

ma kje bodo to oni delali. maltretirajo na nezakonit način neke omembe ne vredne male prekrškarje. ta policija je daaaaaaaaaaleč od pravega pomena te besede, žalostno in nesprejemljivo.

In reply to by Lukčev Mesec (ni preverjeno)

ŠOKIRANI VOZNIK (ni preverjeno)

Če bi se našli v koštacu z domačini oblečeni civilno, pa bi jih domačini nabili, potem palicaji ne bi mogli čivkati, da so jih dobili po pukli na uradni nalogi. Še jaz bi z guštom prispeval kako rušilno granato...

In reply to by Hitlis (ni preverjeno)

Labod (ni preverjeno)

Ni mi jasno kak lahko nekdo nekomu iz dvorišča ukrade psa in to ne kakšnega baterijaša ampak pravega psa.

ŠOKIRANI VOZNIK (ni preverjeno)

Vanj pošlje puščico s hitrim uspavalom...

In reply to by Labod (ni preverjeno)

gost 00 (ni preverjeno)

Meni je tau vse vküp sumlijvo. Psi falijo, v M Soboti se pa pogosto prireja sočna vilica. Ka nebi ge slučajno.............tej fkradnjeni psi kunčali v pleskavicaj, ćevapćićaj pa klobasaj.

ŠOKIRANI VOZNIK (ni preverjeno)

JA KAJ PA SI TE TI MISLIL...?!

In reply to by gost 00 (ni preverjeno)

vikrit (ni preverjeno)

zaman prijava, ko pa nič ne napravijo, pospravijo tisto prijavo kot da ni bilo ničesar. edino tam ukrepajo, kjer znajo, da lahko izmolznejo keš, pa četudi na nezakonit način.

Pasjeljubec (ni preverjeno)

Lažje ukradejo velikega psa z dobrim apetitom (podkupijo), kot "baterijaša" ki se ob prihodu tujca dere tak da vzbudi zanimanje celotne okolice in je večja verjetnost, da jih pri dejanju kdo zaloti.

black panter

maš prav maloga baterijaša nemreš vkradnoti,čivkeče kak budalo

In reply to by Pasjeljubec (ni preverjeno)

sandi 1 (ni preverjeno)

Pa vsi pišete kakšne avte majo, pa napišite CELO REGISTRSKO ŠTEVILKO in naj se vidijo na sobotainfo.

ŠOKIRANI VOZNIK (ni preverjeno)

Moram zapisati takoj, preden bom pozabil detajle. Danes ob 12.54 sem vozil z mojim belim avtom astro po ulici 5. Prekomorske brigade proti križišču z Župančičevo ulico na Ptuju. To je v neposredni bližini OŠ Ljudski Vrt. Ko sem se približeval križišču sem v ogledalu zagledal beli audi z blondinko za volanom, ki jo že od prej poznam po njenem samozavestnem obnašanju pri vožnji. S hitrostjo precej onkraj dovoljene se mi je približala od zadaj, z moje leve pa se je križišču bližal voznik skuterja. Ker ni vklopil smerokaza desno sem predvideval, da bo vozil po cesti ravno proti Potrčevi. Torej ima prednost. Nazadnje pa je zavil desno, brez nakazila smeri. V ogledalu sem videl, kako blondinka nestrpno krili in mi z roko kaže neke, najbrž neprimerne geste. Sam sem vozilo torej ustavil, saj tako narekuje tam postavljeni znak STOP in še talna neprekinjena bela črta, pravokotna na smer vožnje. Ko je bilo jasno, da lahko speljem sem to tudi naredil, s kotičkom očesa pa zaznal, da je avto zadaj z mojega prometnega pasu zavil levo, kot da bi zavijal v hrib. Ampak ne, to je samo bila finta »Leskovec«. Blontna se me je spravila v križišču prehitevat, in to brez nakazane smeri. Ker baba neumna tega nima kaj početi sem pohodil gas in vzporedno sva ga žgala do hitrostne ovire. Meni avto stopi… Če bi cesta v smeri Potrčeve bila prosta, jaz noge z gasa ne bi dal. A nasproti sta vozila dva osebna avtomobila, od katerih je prvi bil že v križišču s Kajuhovo ulico. Baba je z avtom prav po mesarsko poletela čez tam postavljeno cestno hitrostno oviro, jaz pa sem močno zavrl, da se je pred nasproti vozečima kura lahko umaknila na moj, desni prometni pas. Ako jaz noge z gasa ne bi dal bi ona padla v težke škripce. Če malo pomislim in sem odkrit.., sedaj mi je žal, da sem zavrl. Kakšen karambol bi najbrž bil božji žegen, da bi ji malo zbil to njeno, najbrž popolnoma neosnovano samozavest. Ker je omejitev tod enaka 30km/h sem se šokiran nad početjem blondinke tudi tako dalje peljal. Sedaj pa razkritje: tisti beli audi je imel zadnje tri številke 777 in hitro pade v oko. Spoštovani, pazite se ga Takšna numerična zaporedja pa imajo po navadi pomembneži. S strani policije so nedotakljivi, ker lahko s svojim vplivom koga hitro spravijo ob službo, a če to bere blondinkin ded, ki je najbrž lastnik audija in številko pozna, potem mu toplo priporočam, da babo prepogne čez koleno in ji jih naloži, tako kot se spodobi. Avto pa bek! Saj za njeno kanto mi je vseeno, ni pa mi za mojo astro ali za kakšno potencialno žrtev na cesti.

Starejše novice