Vir: Facebook (V. D.)
Na družbenem omrežju Facebook smo opazili zanimivo razpravo glede tega, da so v Sloveniji in Avstriji še vedno različne kakovosti izdelkov. Tokrat so uporabniki izpostavili razliko med avstrijsko in slovensko belo čokolado blagovne znamke Milka.

Februarja smo poročali, da je s 26. januarjem v veljavo stopil novi zakon o varstvu potrošnikov, ki prinaša spremembe predvsem na področju nepoštenih poslovnih praks, kot so na primer dvojne kakovosti blaga. 

Novi zakon o varstvu potrošnikov je sprejel državni zbor, z njim pa želijo zagotoviti poenotenje ravni varstva potrošnikov znotraj držav članic Evropske unije

Februarja prepovedali dvojno kakovost blaga znotraj držav Evropske unije

Kot so takrat zapisali na Zvezi potrošnikov Slovenije, na podlagi novega zakona o potrošnikih odslej velja prepoved dvojne kakovosti blaga na trgovskih policah. 

Že nekaj časa so številni potrošniki opozarjali, da je v trgovinah v Sloveniji, na Hrvaškem in na Madžarskem slabša kakovost določenih izdelkov, kot pa je na primer v Avstriji in Nemčiji.

Med temi izdelki so izpostavljali predvsem priljubljeno čokolado Milka in lešnikov namaz blagovne znamke Nutella, ki naj bi bil v naših trgovinah slabše kakovosti, torej z manj lešniki in z več sladkorja, kot pa v trgovinah na zahodnem delu Evrope.

Podobna zgodba pa naj bi bila tudi s pralnimi praški Ariel in mehčalci Lenor, ki so bili doslej za naše trgovske police predvidoma bolj redčeni. Slabše kakovosti in z več plastike naj bi bile med drugim tudi otroške plenice.

Vzpostavljen zakon o varstvu potrošnikov bo to zavajajočo poslovno prakso z različnimi sestavami izdelkov prepovedal, za vse tiste, ki se tega zakona ne bodo držali, pa je predvidena globa za kršitve te določbe od 5000 pa vse do 50.000 evrov, so februarja še navedli na zvezi potrošnikov.

Čokolada Milka v Sloveniji in Avstriji še vedno ni enaka?

A kot kaže, se kljub uvedbi zakona glede prepovedi dvojne kakovosti blaga razlike v izdelkih v Sloveniji, na Hrvaškem in na Madžarskem ter v Avstriji in Nemčiji vendarle še vedno pojavljajo

Na družbenem omrežju Facebook smo včeraj zasledili objavo enega izmed uporabnikov, ki je poslikal dve različni beli čokoladi Milka. Eno je kupil v Sloveniji, drugo pa v Avstriji, razlika pa je že v videzu same čokolade več kot očitna. 

Kot je razvidno iz fotografije, je Milka na desni strani, ki je bila kupljena v Sosednji Avstriji drugačne oblike in veliko bolj bele barve, kot pa Milka na levi strani, ki je bila kupljena v Sloveniji, ta je nekoliko bolj rumene barve in ima večje kocke. 

»Avstrijska Milka je vsaj 200-krat boljša po okusu in strukturi«

V komentarjih pod omenjeno objavo so se nato zvrstili številni komentarji glede tega, ali so res razlike v kakovosti izdelkov, pri čemer se je večina uporabnikov strinjala, da je avstrijska čokolada Milka veliko boljša in bolj kakovostna.  

Ponovno so izpostavljali tudi razlike v čokoladno lešnikovem namazu Nutella ter razlike pri pijači Coca Cola.

»Živim v Avstriji in kar lahko potrdim je, da je avstrijska Milka vsaj 200-krat boljša po okusu in strukturi, kot slovenska. Ne vem, kje delajo slovensko, ampak je razlika očitna,« je zapisala ena izmed uporabnic. 

»Za Slovane in vzhodni blok je bila vedno drugorazredna hrana ... je bilo že dosti raziskav, celo dokumentarci ... slabše in dražje ...« je dodal eden izmed uporabnikov. 

»Razlike so pri vseh Milkah, da o Nutelli ne govorimo. Že Milke in Nutella iz Mullerja ja povsem druga nega okusa,« je zapisal še tretji uporabnik.

So pa se sicer pod komentarji pojavili tudi negativni komentarji proti avtorju objave, ki so poudarjali, da to na sliki sploh ni čokolada Milka, saj ima ta na koščkih čokolade črte in ne napisa Milka, kot je to običajno pri čokoladah te blagovne znamke. 

Te domneve smo preverili in ugotovili, da obstajajo različni modeli bele čokolade Milka, nekateri imajo na koščkih res napis Milka, a obstajajo tudi takšni, kot so prikazani na zgornjih slikah, torej z majhnimi črtami na koščkih. 

Komentarji (23)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA
Dvomljivec (ni preverjeno)

ŠTO JUŽNIJE VIŠE TUŽNIJE

osvobojenec (ni preverjeno)

Saj ni tako hudo ! »Avstrijska Milka je vsaj 200-krat boljša po okusu in strukturi«, ko pa je delana za avstrijski trg, podobno je tudi pri pivu, na določenih serijah polnjenja celo piše na etiketi, da je polnjeno za avstrijski trg.

In reply to by Dvomljivec (ni preverjeno)

LukyRock (ni preverjeno)

CE VAN JE AVSTRIJSKA MILKA BOKSA… BON GE JEB@L HCERKO… vi pa to staro milko nagacite

In reply to by Dvomljivec (ni preverjeno)

Bučko (ni preverjeno)

Ajde prostak jedni.

In reply to by LukyRock (ni preverjeno)

J9ni (ni preverjeno)

Pa te pravijo lidje ka mo mij druga Švica

LZN (ni preverjeno)

Slovenijo gledajo kot balkansko državo

balk (ni preverjeno)

Če pa sami Slovenci večinoma ščejo biti balkanci. Pogledni samo po veselicaj.... na markaston pa na goričkon do pomali že začnoli hrvaški gučati, tak so obsedeni s ten balkanon. Pa ka nemo delo krivice, tudi drugje po sloveniji je tak. Mogoče je malo gorenjska izjema, pa malo primorska.... ostalo pa vse balkan. tak se oblači narod, tak se pogučavle, njihovo muziko posluša, hrano žrej.... kak nas nebi meli za balkan.

In reply to by LZN (ni preverjeno)

Mrazi (ni preverjeno)

Tudi ti balk pišeš svetlobna leta daleč od slovenščine 🥶

In reply to by balk (ni preverjeno)

čarni vrag (ni preverjeno)

To je bedarija, ocenjevanje na pamet.

r323rr32r3 (ni preverjeno)

Pri naši je več mikroplastike dodane.

:-) (ni preverjeno)

Soseda nam je pred časom nosila domov pakirane odreze klobas iz ene firme v Avstriji. Je rekla, da se narezek iz klobas klase A prodaja in pakira izključno za avstrijo, klasa B na južni trg, klasa D na Romunjski in Bolgarski trg. Verjetno velja za vse izdelke kateri so uvoženi iz Avstrije enako...

oči (ni preverjeno)

kda kupuvlete Milko, Nutello, etc, poglednite ge je bila proizvedena, nej samo sprednjo stran..vse ka pride iz Poljske - predvsem čokolada in nutella so zanič.

MaD_one (ni preverjeno)

cokolada...
kaj ma to za prste???

Mosticek (ni preverjeno)

Ja meni so prsti tudi bole cudni kak cokolada

In reply to by MaD_one (ni preverjeno)

vikrit (ni preverjeno)

naša hrana, pijača je še dobra, a kar imajo madžari, to pa res ni več užitno, saj je razredčeno. tako ne kupujte razne sokove, ker se prav čuti voda noter, pri gaziranih se co2 komajda čuti, milka idr. čokolade so tudi blažjega in čudnega okusa, totalno brez okusa pa so njihovi jogurti, še bolj pa kisle smetane, tudi masa je ha? in še kaj. zato odsvetujem nakup v prekmurcu/hungarikum, še bolj pa na madžarskem, kjer je meso daleč najbolj oporečno.

lukčev mesec (ni preverjeno)

Ehhhhh, Milka.

🤮🤮🤮🤮🤮

Nekoč je to res bila čokolada.

Dobrih 30 let nazaj.

Danes je to sranje od čokolade.

Alexx (ni preverjeno)

Za čokolado ne vem, a odkar stanujemo v Avstriji in kupujemo Avstrijski Lenor, je jasno, da gre za dvojno kakovost. Slivenska verzija je občutno manj konsistentna, manj parfuma je dodanega in tudi barva je bolj bleda. Cenovno pa je Lenor v Avstriji tudi cenejši kot v Slo. Taisto velja tudi za tablete za pomivalni stroj, kjer so v Sloveniji iste dražje tudi za 300% od Avstrijskih...

Terenec (ni preverjeno)

Tolko šizofrenikov kot jih imamo mi, jebemo mater, ni jih. V vsakem sranju najdete problem.
Jebala vas Milka! Sem delal v Nemčiji, delam v Avstriji... Pa kje kurba najdete razlike? A kupujete stvari sam da kopate po njih ? Polne riti mate tak da vam že čez oči ven tolče! Dajte mrdnit malo ven iz Slovenije, sploh vam ni jasno kako kvalitetno še zaenkrat mi jemo.

Bumefekt (ni preverjeno)

Zopet posiljujete z to brezvezno Jodlarijo,kot da je tam vse nebesko super,o pa ni.Avstrija se pocasi sesuva sama vase,polna balkancev,romunov,madzarov in rjavo cokoladnih migrantof.Za becke konjusare je pa itak vse dobro,samo da je iz Osterajha..Sobotasinfo,nehajte z takimi brezveznimi clanki,rajsi se ozrite okoli po pomurju,boste imeli se prevec za pisat.

Šuli (ni preverjeno)

Če velja zakon o prepovedi različnih kvalitet izdelkov za različne trge kje je potem problem, da se ukrepa? Umik izdelka s polic trgovin in astronomska kazen kot veleva zakon pa si nebo nihče več upal sleparit potrošnike. Le upati si je treba a ne inšpektorji, da boste upravičili svoj obstoj (plače)🤔

Gastarbeiter (ni preverjeno)

Primerjala je Milko in neko noname čokolado. Ni vse v Avstriji zlato kar se sveti

000123 (ni preverjeno)

Niti varnosti hrane se ne preverja pri nas učinkovito, kaj šele kakovosti. Delo 26.08.2023: Uprava za varno hrano je konec julija pri breskvah, uvoženih iz Srbije, našla prepovedani pesticid klorpirifos. Odpoklica ni izvedla, ker so bile breskve prodane še pred rezultati preiskave. Več kot sedem ton breskev z ostanki za zdravje škodljivega pesticida je bilo prodanih v trgovski verigi Spar.

Uprava izvaja nadzor nad ostanki pesticidov v živilih iz tretjih držav, tudi Srbije, z vzorčenjem določenega odstotka pošiljk ob uvozu oziroma sproščanju v promet. Odstotek vzorčenih pošiljk je odvisen od vrste živila, števila pošiljk in stopnje ugotovljenih neskladnosti v preteklosti. V okviru tega nadzora je uprava sedmega julija vzorčila tudi omenjeno pošiljko breskev iz Srbije. Rezultate je prejela 28. julija, pokazali so ostanke klorpirifosa v vzorcih v vrednosti 0.024 mg/kg, mejna vrednost pa je 0.01 mg/kg.

. (ni preverjeno)

Milka je niti ena nej dobra sami cuker.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA

Starejše novice