Slika je simbolična.
Občina Sveti Jurij ob Ščavnici z izvajalcem del podpisala pogodbo o gradnji novega petoddelčnega vrtca.

Kot smo že poročali, je občina Sveti Jurij ob Ščavnici na četrti redni seji 22. marca 2023 zadostila pogojem za začetek gradnje novega vrtca.

Novi vrtec v Svetem Juriju ob Ščavnici bo imel pet oddelkov, novo kuhinjo, skladiščne prostore, spremljajoče prostore ter parkirišče in igrišče

Cena gradnje novega vrtca dobra dva milijona in pol

Občina Sveti Jurij ob Ščavnici je 31. marca 2023 objavila javno naročilo za novogradnjo pet oddelčnega vrtca s pripadajočimi prostori in povezavo na obstoječi vrtec.

Ponudbo so oddali štirje ponudniki, izveden je bil še postopek pogajanj, najugodnejšo ponudbo pa je podal ponudnik Makro 5 gradnje v višini 2.551.547,04 evra z vključenim davkom na dodano vrednost.

Vrtec bo zgrajen predvidoma julija 2024

Z izbranim ponudnikom je bila v sredo, 24. maja, v prostorih Kulturnega in upravnega središča v Svetem Juriju ob Ščavnici podpisana izvajalska pogodba.

Rok izvedbe prične teči s podpisom pogodbe, gradnja pa zaključena predvidoma do 12. julija 2023.

Pogodbo sta podpisala Andrej Vrzel, župan občina Sveti Jurij ob Ščavnici in direktor podjetja Makro 5 gradnje, Igor Hvastja.

Občina ima za izvedbo projekta sklenjeno pogodbo o sofinanciranju z ministrstvom za vzgojo in izobraževanje v višini 1.172.667,07 evra.

Spomnimo ...

Leta 2021 je med takratnim županom občine Antonom Slano in občinskimi svetniki eskaliral spor, kamen spotike pa je bila gradnja novega vrtca.

Ivan Fras, predstavnik skupine Naprej, ki je z mestna svetnika odstopil junija 2021 je takrat trdil, da bi bil pet oddelčni vrtec predrag, predlagal je gradnjo štiri oddelčnega vrtca.

Do težav je prihajalo tudi s sprejetjem proračuna, saj se svetniki niso udeleževali sej občinskega sveta, posledično pa nobena od sej ni bila sklepčna.

Če bi se k izgradnji prestopilo prej, bi občina prišparala veliko denarja

Po sprejetju proračuna, 22. marca 2023, je Andrej Vrzel, sedanji župan občine za Sobotainfo dejal, da je velika škoda, da se k izgradnji vrtca, ni pristopilo prej, saj bi lahko občina privarčevala znatna denarna sredstva.

»Žalostno je dejstvo, da vodstvo občine (župan - občinski svetniki) zaradi osebnih nesoglasij niso v tem primeru delovali v duhu dobrega gospodarja in se niso zavedali, da bi morali delovati v dobro občanov naše občine,« je takrat dejal Vrzel.

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
lukčev mesec (nepreverjen)

Tak se računa, ko plača država !!!!!!

2 in pol milijona !!!!!!!

🤔😬😡👎

5 oddelkov !!!!!!!

HALOOOO ❗❗❗

Starejše novice