Nenavadna prometna ureditev v Murski Soboti nova tema pogovorov. Kaj je razlog za vzpostavitev takšnega sistema?

Mnoge voznike jezi nenavadna prometna ureditev v Murski Soboti. Govora je o prometni urediti pred vključevanjem v krožišče na Gregorčičevi ulici pri Vrtcu Lavra.

Tako sta na izjemno kratkem delu cestišča kar dva razcepa in trije pasovi:

  • eden za vključevanje v zunanji pas krožišča,
  • drugi za vključevanje v notranji pas krožišča in
  • tretji, za zavijanje na levo na parkirišče pri Vrtcu Lavra.

Ureditev mnoge voznike zmede, saj predvidevajo, da levi pas vodi v notranji krog krožišča, ki vodi v smeri proti Rakičanu, a dejansko vodi na parkirišče vrtca Lavra. 

Desni pas se nekaj metrov za prvim razcepom ponovno razcepi in šele takrat se vozniki lahko razvrstijo v levi pas za dostop do notranjega kroga krožišča.

Dovoz na parkirišče bi lahko uredili na podoben način kot pri Lidlu

Mnoge voznike zanima: Zakaj niso dovoza na parkirišče uredili na enak način kot pri Lidlu na Lendavski in Petrolu na Panonski ulici?

Tam so pred vključitvijo v krožišče dostop do trgovine in bencinskega servisa na levo onemogočili, zavijanje je možno samo tako, da greste do krožišča, naredite celoten krog, po izvozu iz krožišča, pa lahko zavijete na desno k trgovini oziroma bencinskemu servisu. Tako vozniki ne morejo zaviti levo ter sekati nasprotnega vozišča.

Za pojasnila, zakaj so se odločili za takšno ureditev, smo se obrnili tudi na Mestno občino Murska Sobota.

Vključitev na pas za zavijanje na parkirišče.

Analizirali več možnih različic nove ureditve

Kot so nam pojasnili, prejšnja prometna ureditev voznih pasov ni sovpadala z izgradnjo krožnega križišča s Slomškovo ulico, zato je naročnik s projektanti analiziral več možnih različic nove ureditve.

»Izbrana in izvedena različica omogoča vključitev vozil na parkirišče vrtca Lavra tudi iz severne strani, kar prej ni bilo dovoljeno (a vedno kršeno), hkrati pa še vedno omejuje izvoz iz parkirišča v smeri proti krožišču s Cankarjevo ulico, a tokrat z oviro,« je pojasnila Vida Lukač, vodja kabineta župana.

Vključitev v krožišče.

Prometni znaki postavljeni skladno s pravilniki

»Prometni znaki za Vrtec Lavra in Stolnico Svetega Nikolaja so postavljeni skladno s pravilniki,« je dodala.

Manjša razvrstilna tabla rumene barve iz nadcestnega portala pa bo odstranjena v najkrajšem možnem času.

Vožnja iz krožišča.

Komentarji (28)

Krokar123321 (ni preverjeno)

Ce gledas znake,ni nobene zmede. Ampak,polovica voznikov vozi na pamet.

Surfeiter (ni preverjeno)

Momak u apoteci pita apotekarku:
- Imate li kondome s ukusom maline?
- Nemamo.
- A s ukusom ananasa?
- Nemamo.
- A s ukusom jagode?
- Nemamo.
- A s ukusom jabuke?
- Nemamo.
Deda iz reda sa strane:
Alo momak, oš' ti jebat' il' praviš kompot?

In reply to by Krokar123321 (ni preverjeno)

Queen (ni preverjeno)

Kak bi pa se sredi Pariza znajšel če se zgubiš v dveh ulicah, bemti.....

. (ni preverjeno)

Kakšna zmeda se je čista jasno, blesavo je pa napravleni krožni malo nazaj ge more kolesar zaviti na krožnoga. Tej projektant meni nebi projektejro niti pasje kučice nej pa krožnoga.

prometniznak (ni preverjeno)

robnike do postavili pa te de nači vö zgledalo in teh rdečih tabel več nede ... gledaj znake, niti en nika ne zavaja ... pa ne bojte sigdar sakomi dreki žlica

. (ni preverjeno)

ja pri lidli so zrihtali,jebo van luxus i zbunjene

Niko i ništa (ni preverjeno)

Podobno bi moglo biti pri Lidli kak tü.
Zdaj ka zaprejo pas se delajo kolone po cejli soboti.
Budale se seveda hočejo takoj vključiti iz industrijske pa pravilo zadrge nemajo pojma ka je.

In reply to by . (ni preverjeno)

čarni vrag (ni preverjeno)

Ne piši na pamet. Že 100 krat sem se vključeval z industrijske in vedno so me pustili notri.

In reply to by Niko i ništa (ni preverjeno)

bosman (ni preverjeno)

Zmede se lahko tisti ki ne gleda znakov.

ofedna (ni preverjeno)

Your posts are amazing, anyway, I enjoyed reading your posts. Keep posting Thank you

ofedna (ni preverjeno)

When someone gets attached, it feels very amazing. When I get bored in the house, I come to the people to comment. Thank you very much

uhuhuhu (ni preverjeno)

tragedija u picko mater

Dza osebno (ni preverjeno)

Enostavna rešitev.. samo 3 enostavne korake je potrebno narediti:

1. Pred dvojimi volitvami (pa pol) so že obljubili odstranitev tistih žutih štupičov pri Lidli. O tem je pisal vestnik in pa sobotainfo... od obljub ni nič. ERGO odstaviti župana, naj odgovarja za svoje predvolilne obljube.

2. od krožnega 1 (bakovska) do krožnega 2 (mošeja in furs) potegniti te žute štupiče pa ovire... Fiksna ovira med enim pa drugim krožnim.... onemogoča kolombocije.... možnost vožnje od fursa izključno desno ali ravno (proti gasilskemu ali ravno na bakovsko), drugi pas v krožnega, možnost za rakičan. Če želiš v jezusovo mošejo, pa greš okoli krožnega.

3. iz vrteca ali parkirišča mošeje omogočiti samo izvoz proti severu (furs). Če želiš v rakičan, greš pač okoli krožnega. Jaka muda.

Trenutna rešitev pa omogoča, da se je meni že 2x zgodilo, ka mi prišo čiča kontra po mojom pasi, kda san se pelal proti fursi, on pa je šel za rakičan... pa te kontra v krožnoga...

Api fen (ni preverjeno)

Izbrana in izvedena različica omogoča vključitev vozil na parkirišče vrtca Lavra tudi iz severne strani, kar prej ni bilo dovoljeno....... toga sploj nebe trbelo, zaprli be do s pregrado pa lidi natirale v krožnoga pa se tan človek normalno okole pela pa notri zavine, nikšni problem... to pa je nei nikome podobno...

Pipika (ni preverjeno)

Pa dajte no..... Iz kolesarske steze moreš kolesariti dol v rondo, tan je dale oznaka za kolesarja, plavi pa če te vidijo, kazen plačas, ka iščeš v rondoji..... Mislin,.... sto je to projektero, svaka mu cast...... 😇

solata in polž (ni preverjeno)

Misljeno je sicer tako, da kolesar upocasni promet, vendar a ni to malo prevelika cena za kolesarja?! Kolesar nima varnosti in mora se prenasat negodovanje voznika, ki mora vozit njegov tempo. 🤔

In reply to by Pipika (ni preverjeno)

Cezar (ni preverjeno)

poimensko što je planejro pa odobro takši prometni zmamek kak ga mamo v soboti ... na 400 m so 4 krožišča, nagibi katastrofa. visoki pločniki, ostri ovinki, lizike sredi nove ceste na parkplac keri bi lejko meu dostop od odzadaj, top bedarije

svetskebudale (ni preverjeno)

Ges pa pa poimensko rad znao tiste keri so tebi izpit dali ka ti po svejti normalne stvari delajo takšne apokaliptične težave?

In reply to by Cezar (ni preverjeno)

svetskebudale (ni preverjeno)

Gledajte znake pa de vse vrejdi, nej pa ka se glupi folk vozi okoli brez pameti. Te so vam pa vsi drugi krivi ka se vij ne vejte z avtojami voziti. Glih malo prlej se je en zagrebški tovornjak tan zajebo pa te po lejvi v krožišče pelo. Valda je v telefon gledo namesto v table na cesti.

čarni vrag (ni preverjeno)

Čudno ka se vam vse ne zgodi. Jaz sem še nej vido nekoga, ka v levo pelo v krožišče. Mogoče pa ne ločiš levo pa desno.

In reply to by svetskebudale (ni preverjeno)

goričke (ni preverjeno)

sake ka ma malo pa mete be napravo prepovedano zavijanje levo in enostavno krog okole po krožnon in desno... enostavno ;)

SD bedaki (ni preverjeno)

Od kdaj pa ima uvoz na parkirišče prednost pred vožnjo po voznem pasu in tudi vključevanje na vozni pas. Če želiš na parkirišče pri cerkvi in se pelješ od stavbe davčne proti rondoju se lahko odpelješ naprej do rondoja in okoli njega nazaj in desno na parkirišče pri cerkvi. Kdo je spet bil ta pametnjakovič za tako ureditev kot je sedaj. Ko prideš iz podvoza in zaviješ na desno na Ulico Arh. Novaka je tudi omejitev s ležečimi policaji - spet zato ker ima prednost uvoz na parkirišče za vozila tistih, ki pridejo iz rondoja in gredo proti Ul. Arh. Novaka. Torej tisti, ki se vozi po voznem pasu mimo parkirišča in bi se rad vključil na vozni pas (za zavijanje levo na Slomškovo ulico) mora čakati tistega, ki gre na parkirišče - noro Norija, da ima uvoz na parkirišče prednost pred vožnjo po pasu in tudi vključevanje na vozni pas.

Gost 333 (ni preverjeno)

To križišče je nepregledno,če se pripelješ od sodišča in zapelješ v krožišče ,sploh ne opaziš voznika kateri pripelje iz Gregorčičeve,razen ,ko si že na pol v krožišču.Zelo slabo projektirano.Projektant v slučaju nesreče si bo zaslužil arest!

Vojko (ni preverjeno)

Itaq... Sobotašinfo

Navy seal (ni preverjeno)

Mater mati eno volou. Vej so pa tej ka so tou napravili valjda zatou v kakšo jebeno šoulo odili ali ste si vij čednejši.

Zl1991dbh (ni preverjeno)

Če se pa tu ne znajdeš.... pa bokše ka se samo izven varaša voziš... v kakši vejkši varaš pa samo peški....

Z biciklinom (ni preverjeno)

Najhujše pri tem delu ureditve med dvema rondojema je pa kolesarska. Tu pri novejšem rondoju kolesarji padajo kot domine. Ko se peljejo po napačni strani (žal je takih v Soboti ogromno) od velikega krožišča proti Fursu na levi strani, jim nenadoma zmanjka kolesarske steze. V trenutku se znajdejo na cestišču v nasprotni smeri. Takrat v paniki zavijejo levo na pločnik in buuuum. Robnik pločnika je tako visok, da ni možno zaviti nanj. In bognedaj, da takrat pripelje mimo avto.

…. (ni preverjeno)

to taksni nevejo ka so dale od sobote nikdar nej vozile.. bole enostavno resno nemrejo napravite..

Starejše novice