Foto: NŠ Mura
Borna Proleta je šesti poletni novinec v članski ekipi Mure. Osrednji branilec s Hrvaške, ki je bil doslej član ajdovskega Primorja, je s Sobočani vadil že nekaj tednov, črno-belim pa je obljubil dveletno zvestobo.

Mura je z javnostjo delila novico o šestem poletnem novincu. Vodstvo kluba je v skladu s pričakovanji sklenilo pogodbo z Borno Proleto.

Enaindvajsetletni osrednji branilec je z moštvom Dejana Grabića vadil praktično vse od začetka priprav, saj si je dres Mure oblekel že na prvi pripravljalni tekmi z Zrinjskim iz Mostarja.

Hrvat se v Fazanerijo seli po sezoni v ajdovskem Primorju, za katerega je v minuli sezoni odigral 28 tekem in se petkrat vpisal tudi med strelce. Z Muro je sklenil pogodbo do konca sezone 2024/25.

O Muri slišal samo pohvale

»Zadovoljen sem, da sem podpisal pogodbo z Muro. Tu sem že nekaj časa, spoznal sem se z novimi soigralci in videl način dela glavnega trenerja. Naredil bom vse, da bom izpolnil njegova pričakovanja in pričakovanja kluba ter navijačev. 

Že na generalki sem videl, da pripravijo dobro vzdušje, vem pa, da bo v prvenstvu še boljše. Muro poznam, o njej sem slišal samo pohvale in verjamem, da nas čaka dobra sezona,« je dejal šesti poletni novinec v soboški slačilnici.

Dalmatinec je nogometno pot pričel v Neretvancu iz domačega Opuzena, sredi leta 2020 pa se je preselil v Zagreb. V hrvaški prestolnici je nastopal za Jarun, Vrapče in Kustošijo, pred lansko sezono pa se je pridružil Primorju.

Ob Proleti so se Muri to poletje pridružili še Almin Kurtović, Gaber Dobrovoljc, Emir Saitoski, Roko Jurišić in povratnik Amadej Maroša.

Komentarji (12)

pleskavic (ni preverjeno)

poserem vi se v upravo.dajte domače igralce.dosta te čafure

Muuuu (ni preverjeno)

Kere domače?
Te mo krepko zadnji…..

In reply to by pleskavic (ni preverjeno)

Doktor55 (ni preverjeno)

Bog pomagaj dobri odhajajo povprecni prihajajo en teden pred zacetkom sezone ni prvih 11uigranih na koncu bo pa trener kriv
Zal sportni del slabo opravlja svoje delo

Janšist (ni preverjeno)

Kaj bo Mura igrala bunker ?

-------- (ni preverjeno)

Prodali pa Kuzmiča Ouroja.

-------- (ni preverjeno)

Prodali pa Kuzmiča in Ouroja.

smešnež (ni preverjeno)

Zanima me, gda kakšna redna okrepitev pride, pa če se je Rajbar že obeso?

misk (ni preverjeno)

Daj pare pa messi pride

In reply to by smešnež (ni preverjeno)

njiva

Bog nan pomagaj. To so se samo igralci, za popunjenje ekipe, niti eden je nej okrepitev v pravon pomeni besede. G. Kuzmič, de pa rajši vlago pejneze v stadion namesto v ekipo. Ka čaka, ka pride gledat 6000 lujdi tekmo, mi pa mo se borili negi za sredino lestvice. Malo oladij. S takšno ekipo, nede niti pol stadiona punoga. Vupan ka se motin, ka me igralci in navijači demanterajo

Majklnajt (ni preverjeno)

Kaksni stadion. Stadion je obcinski.. enin se ne potegne..

In reply to by njiva

. (ni preverjeno)

Stadion je občinski samo je Mura ogromno vložila tak ka nej na pamet.

In reply to by Majklnajt (ni preverjeno)

Majklnajt (ni preverjeno)

Vlozila? Izvajalec del je Dengrad. Placnik obcina.

In reply to by . (ni preverjeno)

Starejše novice