Težave v celjski bolnišnici se nadaljujejo. Tokrat so neustrezno ravnali pri obveščanju svojcev o smrti 74-letnega moškega.

V Splošni bolnišnici Celje je v začetku meseca umrl 74-letni moški, ki je tja prispel zaradi zdravstvenih težav.

Kot trdijo v celjski bolnišnici, je bilo njegovo zdravljenje ustrezno, a ga vendarle niso mogli rešiti. Je pa bilo, kot kaže, neustrezno delo glede tega, kako so iz bolnišnice o smrti moškega obvestili svojce.

V celjski bolnišnici niso obvestili svojcev o smrti moškega

Televizija Slovenija navaja, da bolnišnica svojcev domnevno ni mogla priklicati in jih obvestiti o smrti 74-letnika, zato se je za pogrebne formalnosti obrnila na socialno službo.

Medtem pa je hči več dni zaskrbljeno iskala svojega očeta in ga celo prijavila na policijo kot pogrešano osebo.

Oče bil že dva dni mrtev, hčerke ni obvestil nihče

Iskalna akcija se je začela, ko se konec junija oče hčeri ni javil na telefon, zato ga je najprej začela iskati sama, ko so minili že štirje dnevi pa je njegovo izginotje prijavila policiji.

Tam je nato izvedela, da je oče pred dvema dnevoma umrl v celjski bolnišnici. Tja so ga že prvi dan njegovega izginotja pripeljali iz druge bolnišnice po tem, ko je doživel možgansko kap.

»Dva dni je bil oče v bolnišnici, nato je dva dni ležal v mrtvašnici, sam,« je ob tem za Televizijo Slovenija povedala hči, ki se sprašuje, ali je v tem primeru zatajil protokol obveščanja svojcev.

Kot je še dejala hči umrlega, je imel oče, ko se je odpravil v bolnišnico pri sebi vse osebne dokumente.

Prav tako se je v celjski bolnišnici predhodno že zdravil, zato je prepričana, da bi jo tamkajšnji zaposleni lahko našli in obvestili, da je oče pri njih.

Kaj odgovarja bolnišnica?

Iz celjske bolnišnice so za Televizijo Slovenija odgovorili, da so ob prevzemu pacienta dobili tudi telefonsko številko domnevnih svojcev.

Zapisali so, da so nanjo klicali tako v času zdravljenja kot tudi po njegovi smrti, a neuspešno. V skladu z internim postopkom so zato aktivirali pristojno socialno službo in jo prosili, da jim pomaga poiskati svojce, ki bodo poskrbeli za pokop. 

Hči pokojnega je prepričana, da je številka, na katero so klicali iz bolnišnice, očetova, in da zato odziva na klice ni bilo. Njegove osebne stvari so namreč skupaj s telefonom med zdravljenjem hranili v bolnišničnem trezorju.

Pred dnevi so se sicer na pogrebu od omenjenega 74-letnika tudi dokončno poslovili, hči o postopku njegovega zdravljenja ne dvomi.

In čeprav ve, da ji nobena ugotovitev očeta ne bo vrnila, vseeno želi, da bi pristojni raziskali, ali so bila res uporabljena vsa sredstva, da bi jo obvestili o njegovi smrti, še navajajo na Televiziji Slovenija.

Komentarji (5)

.. (ni preverjeno)

Vej pa na kero številko so zvali pa se ja lejko poglejdne.

Hdhsj (ni preverjeno)

Tej so neverjetne v ton celje

h-rom (ni preverjeno)

Glavno, da je bilo obveščeno pogrebno podjetje, to je dovolj !

In reply to by Hdhsj (ni preverjeno)

Ne ne ne (ni preverjeno)

.. Lejko be poglednele samo do se sklicevale na GDPR kar je klasika. Sicer pa se nemremo čüjdete če določene segmente v javno sektore mislejo samo kak majo pre male plače! Če be mele sistem tak kak trbej be se v ton primere takoj uvedla preizskava pa be nešče daubo najmenje opomin pred izgubo slujžbe, ker pa smo svetlobna lejta od pravne države se pa dogaja tau ka lejko vske dela ka njeme spadne na pamet in samo rejdke so obsojene!

ćuka (ni preverjeno)

in te bi naj ges svoje življnje zaupo njim, ka me lejko evtanazirajo, kda bo čas.....ne ven če me nedo že dosta prej??

Starejše novice