Vir: Policija.si
V Ljutomeru se je na strokovnem posvetu o medvrstniškem nasilju zbralo več kot 240 udeležencev.

V Ljutomeru je bil včeraj strokovni posvet z naslovom Medvrstniško nasilje, ki sta ga pripravila Center za socialno delo Pomurje in Policijska uprava Murska Sobota.

Strokovni posvet je bil pripravljen zaradi vse bolj pereče problematike medvrstniškega nasilja v družbi, namenjen pa je bil krepitvi sodelovanja med različnimi ustanovami na tem področju.

Udeleženci so obravnavali dogodke in izzive, s katerimi se vsi skupaj srečujemo v zadnjem obdobju.

Na strokovnem posvetu več kot 240 udeležencev

Posveta se je udeležilo več kot 240 predstavnikov policijskih uprav in centrov za socialno delo iz celotne Slovenije, učiteljev, psihologov in drugih strokovnih sodelavcev. Uvodoma sta jih pozdravila Damir Ivančič, strokovni direktor Policijske uprave Murska Sobota, in direktorica Centra za socialno delo Sandra Babič.

Simon Slokan, glavni inšpektor Inšpektorata Republike Slovenije za šolstvo in šport, je izpostavil nujnost sodelovanja različnih institucij pri reševanju splošnih in konkretnih problematik v zvezi z vzgojnim delom v šolah: »Le sodelovanje, skupno delo prinaša (pozitivne) rezultate!«

Vir: Policija.si
Vir: Policija.si
Vir: Policija.si

Komentarji (8)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Hifki (nepreverjen)

ja, ko pa se oglasimo na policiji ali csd, pa nas ignorirajo. ma ajde beži

99999999 (nepreverjen)

tako, njih bi trebalo postaviti v vlogo žrtve, pa bi potem mogoče začeli drugače ukrepati ker očitno jih nič ne gane dokler nekdo ni mrtev ipd. sram vas naj bo vse te ustanove, ljudi!

In reply to by Hifki (nepreverjen)

55yuu23 (nepreverjen)

Vecinoma samo zenske, potem pa je tako stanje, kot je
Kvote, kvote,

Lukčev Mesec (nepreverjen)

Še en izmed stotine raznih posvetovanj in sestankov.

Rezultatov pa nikjer.

Dd (nepreverjen)

Bruh, bruh..

realnooo (nepreverjen)

vecina se jih udelezi teh sestankov iz razloga, da pridobijo " tocke" katere sluzijo kot pomoc pri kasnejsem napredovanju. To je vse:)

Mofo!

Enkrat sem bil na takem predavanju. Predavatelj je povedal vse zivo o tem, kako naj ravna zrtev nasilja, kako naj ravnano starsi…

Ko sem postavil (teoreticno) vprasanje, kaj storiti, ce je noj otrok tisti, ki izvaja nasilje pa - mrk. Nic. Neki brezvezni pahorjanski odgovor z mnogo besed in nic vsebine.

9 (nepreverjen)

ja, saj. bluzijo samo tisto teorijo kar so naučeni, iz prakse pa nimajo blage veze, morda niti ne upajo takoj ukrepati, zalsti kakih romov in bolj agresivnih še sami bojijo pa pustijo dokler res ni žrtve. sram jih naj bo!

In reply to by Mofo!

Starejše novice