V teku je odstranitev nevarnih delov strehe soboškega gradu.

Kot smo že poročali, močan veter in slabe vremenske razmere soboškemu gradu vse pogosteje povzročajo številne težave, krušenje in drsenje strešnikov pa ogroža mimoidoče.

Nujni sanacijski posegi so bili v preteklosti že izvedeni s strani upravljalca objekta - Pomurskega muzeja, pregled in odstranitev nevarnih delov strehe pa poteka tudi danes. 

Strešniki odpadali že pred tednom dni

Zaradi neugodnih vremenskih razmer so strešniki iz soboškega gradu odpadali že v sredo, 22. marca, objekt pa je bil še istega dne dodatno zavarovan z opozorilnimi znaki in napisi, da se prepreči morebitna poškodba mimoidočih.

Odstranitev nevarnih delov strehe je bila prvotno predvidena že v torek, 28. marca, z deli pa so izvajalci pričeli danes.

Spomnimo ...

Mestna občina Murska Sobota si za sanacijo ostrešja in strehe soboškega gradu prizadeva pridobiti sofinancerska sredstva za izvedbo.

»V začetku marca je bila oddana prijava na javni razpis za sofinanciranje vzdrževanja objektov nepremične kulturne dediščine, in sicer s projektom sanacije celotnega ostrešja in strehe na gradu,« je za Sobotainfo sporočila Vida Lukač, vodja kabineta župana.

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
lukčev mesec (nepreverjen)

Kaj so gasilci sedaj gradbeno podjetje ?

Ko je potreba se jih takoj pokliče, tudi za gradbene storitve.

Ko jim je treba pa plače porihtati pa nihče nima posluha.

Gasilci, drugič, ko vas pokličejo, povejte, da čez kak mesec pridete, ker so čakalne vrste, kot v zdravstvu.

23 v čakalni vrsti (nepreverjen)

kaj čujem?
Mesec

In reply to by lukčev mesec (nepreverjen)

Starejše novice