Slika je simbolična.
V Sv. Lovrencu v občini Prebold je včeraj, nekaj pred 13. uro, otrok ostal zaprt v osebnem vozilu na soncu.

Kljub hitremu posredovanju mimoidočega, nudenju prve pomoči ter pomoči prostovoljnih gasilcev iz Prebolda in Sv. Lovrenca ter aktiviranju helikopterja Slovenske vojske iz Maribora je otrok umrl na kraju dogodka, poroča uprava za zaščito in reševanje.

Kot je za TV Slovenija včeraj zvečer povedal pomočnik vodje sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Celje Aleš Slapnik, je bila odvzeta prostost mami in njenemu partnerju, ki sta v 48 urnem policijskem pridržanju zaradi suma kaznivega dejanja povzročitev smrti iz malomarnosti.

Po poročanju televizije naj bi otrok umrl v avtu pred domačo hišo, v kateri je živel z mamo in njenim partnerjem. V vročem avtu naj bi bil najmanj dve uri. Mrtev naj bi bil že dlje časa pred tem, ko so na kraj prispeli reševalci.

Občani Prebolda šokirani nad tragičnim dogodkom

Policisti znova opozarjajo vse, naj v vročih poletnih dneh, nikoli nikogar ne puščajo v zaprtih vozilih, tudi če vozilo zapustijo le za čisto kratek čas.

Notranjost vozila se namreč ob visokih zunanjih temperaturah izredno hitro segreje in vsako zadrževanje v zaprtem vozilu je kaj hitro lahko usodno.

Preboldski župan Marko Repnik pa je za STA povedal, da so občani Prebolda vsekakor šokirani nad tragičnim dogodkom, ki se je danes zgodil v njihovi občini.

»Žalostno je, da neodgovornost staršev, torej odraslih ljudi, najbolj ogroža otroke. Starši, ki bi morali otroke zaščititi za vsako ceno, jim z neodgovornimi dejanji škodujejo. Tokrat na veliko žalost celo tragično. Streznimo se in pričnimo svoja dejanja izvajati odraslo,« je še dejal Repnik.

Komentarji (10)

PROFA (ni preverjeno)

Pogrešam podatke, ki vsekakor preiskave ne bodo ogrozili. Tip avtomobila, ali je bil zaklenjen, barva avta, ali je mimoidoči moral zlamati steklo....

Sedecrem (ni preverjeno)

To si profesionalni idiot

In reply to by PROFA (ni preverjeno)

Lukčev Mesec (ni preverjeno)

Hmmm, partner.

Razume se tako, kot ne bi bil oče otroku.

In sta se dol dala in pozabila na otroka.

. (ni preverjeno)

Potem bi 10 minut bilo prek preveč za to, ne pa dve uri.

In reply to by Lukčev Mesec (ni preverjeno)

prorok (ni preverjeno)

Dandanes več nihče ni mož ali žena. Vsi so samo (seks) partnerji, ker odnosi so biznis. Danes z enim/eno, jutri z drugim/drugo. Deca, če jih imajo, pa totalno izgubljena ali še hujše.

In reply to by Lukčev Mesec (ni preverjeno)

Troug (ni preverjeno)

vem da ni sprejemljivo, ampak največja kazen za starše je smrt otroka, policija jih naj pusti pri miru. še posebej dokler policija sama ne spoštuje zakone in svoja pooblastila, nima kaj. že imata uničeno življenje, zaradi teh pobruhancev bosta še bolj imela. uboga starša.

Sedecrem (ni preverjeno)

Zakon je zakon,tudi ce ga drugi ne spostuje,ne pomeni da ga tebi ni treba.tvoj komentar je brezvezen.

In reply to by Troug (ni preverjeno)

. (ni preverjeno)

če niso bili odgovorni do otroka, jim izguba ne pomeni toliko kot tistim ki so odgovorni, zato jih edino kazen strezni

In reply to by Troug (ni preverjeno)

Gorički Joža (ni preverjeno)

Tij Troug si nej zdrav v glavi ha ? Narkomanon pa Đzankijon bi csd že mogel deco davno krej zeti.

In reply to by Troug (ni preverjeno)

. (ni preverjeno)

Če bi delali kaj tam bi res moglo tak biti, da ne uničijo dece.

In reply to by Gorički Joža (ni preverjeno)

Starejše novice