Nedolgo nazaj se je v središču Murske Sobote pripetil krvav obračun z noži, v katerem je tragično izgubil življenje komaj 26-letni Marsel Habjanič. Njegov teta je žalost ob izgubi sedaj strnila v čustveno knjigo.

Februarja smo poročali, da je prišlo v središču Murske Sobote do krvavega obračuna med dvema moškima.

48-letni državljan Bosne in Hercegovine, ki začasno biva na območju Slovenije, in 26-letni državljan Slovenije sta se sprva pretepala, obračun pa se je nato končal tudi z nožem.

Krvavi obračun v Murski Soboti, ena oseba umrla na kraju

Kot je takrat sporočila Policijska uprava Murska Sobota, so bili 5. februarja, ob 18.30, obveščeni o sumu kaznivega dejanja zoper življenje in telo na območju centra Murske Sobote, v katerem je bila med pretepom huje poškodovana ena oseba.

Po doslej znanih obvestilih je 48-letni osumljenec, sicer državljan Bosne in Hercegovine v stanovanjskem bloku na Slomškovi ulici z ostrim predmetom huje poškodoval 26-letnega oškodovanca, nato pa je s kraja peš pobegnil. 

26-letni Marsel Habjanič iz območja Upravne enote Murska Sobota je bil huje poškodovan in je kmalu za tem zaradi poškodb na kraju umrl, so sporočili soboški policisti.

Policisti in kriminalisti so kraj takoj zavarovali in začeli z iskanjem storilca, ki je bil po izsleditvi zaradi poškodb odpeljan v bolnišnico.

Ogleda kraja dejanja sta se udeležili tudi preiskovalna sodnica in državna tožilka.

»Si se tedaj, ko je mladenič pod teboj krvavel, sprostil?«

Kmalu za tem se je na družbenem omrežju Facebook oglasila teta pokojnega Sandra Habjanič, ki je objavila čustven zapis, ki se je navezoval na Marselovega morilca. 

Kot je navedla, je imela svojega nečaka neizmerno rada, nikakor ne razume, kako je lahko prišlo do takega nasilja: 

»Nepojmljiv in grozen je moral biti tvoj bes. Neznosen je moral biti tvoj gnev, da si se spravil na skoraj pol mlajšega, manjšega in lažjega, nič krivega in popolnoma nič slabega slutečega človeka.

Obupno temna je morala biti neustavljiva sila, s katero si raztreščil Marselova zaklenjena vrata in vdrl v njegov tih, miren svet. Je moj nečak tedaj morda spal?« je zapisala na družbenem omrežju Facebook.

Žalostna izguba jo je spodbudila k pisanju knjige

Žalost ob izgubi nečaka jo je nato spodbudila tudi k pisanju knjige, v kateri je strnila misli in spomine iz Marselovega življenja, njune pogovore in čas, ki ga je doživljala od kar Marsela več ni.

»V zadnjih tednih, ki so bili najhujši, najdaljši in najtežji v mojem življenju, sem o Marselu napisala knjigo. O tem, kako sem ga poznala in videla jaz ter o tem, kaj sva doživljala. Pisala sem o tem, kako razmišljava, pa o tem, kar sva se pogovarjala - pred in po njegovi smrti (danes ob 18.30 bo minilo točno 42 dni …).

Pišem o agoniji zadnjih tednov, ki bi jih, če bi mi dva dni po pogrebu, Marsel ne naročil, da napišem knjigo, verjetno ne preživela. Knjiga mi je rešila življenje. In družino. Je moja izpoved in moja spoved.

So moji spomini in moji upi. Bila je moja terapija in nemalokrat edina lučka, ki me je vodila skozi šesttedensko nočno moro, neskončno bedenje, blodnjo in temo,« je zapisala Sandra Habjanič.

»Oglasite se tisti, ki ste Marsela poznali, ljubili, čutili«

Ker pa knjiga še ni končana, in ker želi teta pokojnega vanjo vključiti tudi misli ostalih znancev, ki so si bili z Marselom blizu, je na družbenem omrežju Facebook sledilce zaprosila za pomoč. 

»Poleg svojih misli in besed želim v knjigo vključiti tudi čustva in misli drugih ljudi, zato vas prosim, da se mi na [email protected] ali pa preko zasebnega sporočila oglasite tisti, ki ste Marsela poznali, ljubili, čutili.

Lahko se seveda oglasite vsi, ki vas je Marselova smrt prizadela ali kakorkoli spremenila, ranila, ganila in v stavku ali dveh, s podpisom ali brez, sporočite, kar bi želeli povedati Marselu, njegovi družini, Bogu, širnemu svetu, ljudem …

Ne morem obljubiti, da bo objavljeno vse, obljubim pa, da bo z globoko hvaležnostjo sprejeto, prebrano in za vse večne čase očuvano čisto vse - v Marselovem in naših srcih,« je zapisala v objavi na družbenem omrežju Facebook. 

Komentarji (53)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Billybob (nepreverjen)

To pa je zdaj že malo bolano ka delajo.

Jkvatiza (nepreverjen)

Delat se spravi manjica i preseratorka ena samo bi izkoristila tragedijo za keš pokvarjenka ena! Samo da ne treba na šiht sram te je lahko!

.... ..... (nepreverjen)

Pokvarjenost ne pozna meja! Tudi tragedija ni ovira za zlorabo.

In reply to by Jkvatiza (nepreverjen)

škgssarf (nepreverjen)

če nebi bilo pisateljev, glasbenikov.... bi samo še delali.... eni se sploh ne zavedate kako pomembna je kultura... če je nebi bilo bi jaz osebno že 21341x naredil samomor... pač življenje ni samo delo, kot ga ti poznaš (kramp in lopata) ampak tudi poezija,glasba,film, IN KNJIGE (samo ti verjetno več od domačega branja v šoli še nisi prebral/la) ta tvoj komentar je direktno nizkointeligentno premišljevanje(ki to ni)

sram te je lahko.

In reply to by Jkvatiza (nepreverjen)

škgssarf (nepreverjen)

jaz bom knjigo z veseljem prebral, ker me zanima kdo je on in kaj se je dogajalo.... eni pa ste pač nevoščljivi hepani , ki nimate pojma o ničemer pa itak knjige ne boste prebrali, ker več kot za 3 stavke itak nimate fokusa.... sramota, da se blati pisatelje zaradi katerih svet stoji..... pred filmi je ponavadi prvo knjiga...

In reply to by škgssarf (nepreverjen)

Jy (nepreverjen)

Ka je to za slike? Cela nafirkana, malo nej vazna… totalno nastavljanje za sliko… isce malo prevec pozornosti? Me zanima ce je njemi posvecala telko pozornosti dokler je bil ziv. Saj razmin ka je tezko preboleti smrt, ampak no….

Nigareja (nepreverjen)

Ja to je čisti primer izkoriščevalke in manipulatorke zakoj misliš ma telko dece ka se jebala po cejle dneve nonstop in se ji ne da delati za kozlati kak so ene ženske betežne.

In reply to by Jy (nepreverjen)

Njah njah... (nepreverjen)

Ce bi bil tak nedolzen kak sorodniki pravijo verjetno do tega nebi prislo... rodbina je pa tudi betezna, ka more zaj celo prekmurje "se klanjate" njin.. naj njajo deckoja ka v mire pociva,ci je ze do toga prislo, nej ka se zaj te nema mera..

voznikizms (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

si tij nedolzen v tvojoj glavej, udelezenca sta se pred umoron sploj nej poznala btw, lp

In reply to by Njah njah... (nepreverjen)

Njah njah... (nepreverjen)

Majster za brezzveze se je to sigurni nej zgodilo... misles ka ovomi vecer pol7 bil duge cas pa si mislo iden enga za foro bujen.. ne sere...

In reply to by voznikizms (nepreverjen)

voznikizms (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

ocitno se nisi slisal za shizofrenijo, ok mi je vse jasno kaksen je tvoj nivo razgledanosti

In reply to by Njah njah... (nepreverjen)

betka1 (nepreverjen)

si ti dober shizofrenik

In reply to by voznikizms (nepreverjen)

narod je čuda (nepreverjen)

Ti sploj znaš kak to v resnici zgleda? Verjetno vido samo v filmaj.

In reply to by voznikizms (nepreverjen)

Ilonka (nepreverjen)

voznikizms, poznala sta se, vejpa sta bila soseda v stanovanjski zgradbi.

In reply to by voznikizms (nepreverjen)

sharika1200 (nepreverjen)

eno je, na videz poznati nekoga ki je 1 mesec tvoj sosed, drugo pa imeti dejanske stike z njim, lp ilonka

In reply to by Ilonka (nepreverjen)

vrana (nepreverjen)

reklamirate umor, družina na račun tega prodaja knjige, je še sploh kaj zdrave pameti ostalo tukaj???

22 (nepreverjen)

Čudna je ta teta, pa tudi Sobotainfo, ki jo s svojim pisanjem podpira pri njeni lumpariji.

In reply to by vrana (nepreverjen)

dwa (nepreverjen)

knjiga o pokojnem je največja čast, ki ga lahko doleti. ...
ampak ja smo na sobotainfo prekmurje republika IQ POD 80... eni več od keša nemrete misliti standardno....
ka pa či pisatelji pišejo za sebe za dušo za spomin na dičaka... ??? ka pa či neje skos samo keš ? sran vas je lejko hepani

In reply to by vrana (nepreverjen)

vrana (nepreverjen)

debil, da bi bil sposoben misliti širše in svoj nadnaravni Ig uporabiti v vsej svoji razsežnosti, bi vedel da vsako dejanje nosi svoje posledice, in te posledice tega reklamiranja so dan danes lahko nekomu navdih za bedarijo, piši knjigo, napiši v spomin na svojca, nič naraube, zakoj pa moremo tao vsi znati ??

In reply to by dwa (nepreverjen)

Iskanjepozornosti (nepreverjen)

Teta pa da sebe na sliko lepo kot za instagram...iskanje pozornosti nic drugega...

. (nepreverjen)

Bolano!

In reply to by Iskanjepozornosti (nepreverjen)

. (nepreverjen)

Nihče pa napiše resnice?

halllo (nepreverjen)

pa ljudje božji, nemrete take pisati o gospe, kera doživlja izgubo bližnjoga na svoj način.....nika van je nej kriva, nika nede s ten glij zaslužila, vi pa tak brezsrčno vudrete po njej....rajši bi bilij tiho, če je ne marate

vrana (nepreverjen)

pa bože se sasmili, piši knjigo kak ščeš, ka ma pa tao z sobotainfo veze majster, ka vec krat članek o njej objavijo ležje izgubo prenaša?. Keklo lidi piše knjige pa kelko lidi se znajde na naslovnicaj portalov, ide ali za plačani oglas za knjigo ali za medijsko izpostavljanje določene osebe, ne seri z žalovanjon na svoj način

In reply to by halllo (nepreverjen)

2g (nepreverjen)

Veliko ljudi v svoji anonimnosti trpi zaradi izgube svojih bližnjih, ne obešajo pa tega pompozno v javnosti na veliki zvon, zaradi nekih osebnih koristi in osebne promocije.

In reply to by halllo (nepreverjen)

francka007 (nepreverjen)

saj pa dotična verjetno ni sama prosila za promocijo na sobotainfo ali??!

In reply to by 2g (nepreverjen)

vrana (nepreverjen)

vprašanje za sobotainfo

In reply to by francka007 (nepreverjen)

2g (nepreverjen)

Kako? A je šel "sv. Peter" prosit namesto nje?

In reply to by francka007 (nepreverjen)

vdolinitihi (nepreverjen)

tvoja nora pamet je šla prosit, tele maloumno

In reply to by 2g (nepreverjen)

2g (nepreverjen)

No ja, si kar si. Pa malo več spoštovanja do sebe.

In reply to by vdolinitihi (nepreverjen)

5g (nepreverjen)

5g>2g

In reply to by 2g (nepreverjen)

2g (nepreverjen)

Po neumnosti?

In reply to by 5g (nepreverjen)

dwa (nepreverjen)

to so vsi IQ pod 50 ka nemajo pojma in dale od motike še nejso poglednoli. hahah
knjige še povohali nejso...
te pa itak serejo po kulturi...
kramp pa lopata pa živčen celi den pa znaljani... pa televizija (čudno, ka mate televizijo či ste tak fejst proti kulturi in umetnosti)

In reply to by halllo (nepreverjen)

.... ..... (nepreverjen)

Čemu je potrebno to zadevo ponovno pogrevati? Je bilo še premalo naslajanja?

pingven (nepreverjen)

Sobotainfo dela vse za klike..

In reply to by .... ..... (nepreverjen)

.... ..... (nepreverjen)

Ja, to je to.

In reply to by pingven (nepreverjen)

barat_un (nepreverjen)

Mene samo čudi zakaj Policija javno ne objavi končne različice ugotovitev primera in s tem razjasni vse okoliščine in s tem posledično prekine na pamet pisane ugotovitve primera dogodka s strani populacije na sobotainfo, ki še vedno živijo v nekem svojem filmu nevedoč kaj je zares bilo v ozadju dogodka.

imko (nepreverjen)

ker nima pojma in ve da so sami tudi deloma krivi za smrt, ker je bila en dan prej prijava pa ni ukrepala. poleg tega ima še marsikje krvave roke naša "draga" policija

In reply to by barat_un (nepreverjen)

eko tička (nepreverjen)

Vse dobro o pokojnem. Naj počiva v miru.
Ampak...Žalujemo v tišini.
Ne bi pa o kvaliteti knjige, ki je nastala v 43 dneh. Zares čudni časi in čudni ljudje.

francka007 (nepreverjen)

saj pa knjiga še ni nastala, se vidi da nisi prebrala članka in pišeš nekaj na pamet, zakaj bi potem bližnja prosila za izkušnje vseh, ki smo ga poznali? če bi bila knjiga že izdana kot si napisala

In reply to by eko tička (nepreverjen)

. (nepreverjen)

Pa saj to je še komaj prvi del.

In reply to by francka007 (nepreverjen)

. (nepreverjen)

Ja, to ni tiho žalovanje, pač pa pokvarjenost nekoga.

In reply to by eko tička (nepreverjen)

škgssarf (nepreverjen)

ker ko nekdo umre mora biti tišina in se nesme govoriti.... daj ne seri prosim.... jaz vsako leto preberem 50 knjig in ta bo ena izmed tistih, ki jo bom z veseljem prebral, ker me zanima..... lahko je samo sram tistega, ki je proti temu in govori o nekih izkoriščanjih in ne vem kaj...... pisatelji so hrbtenica ljudstva.... predstavljaj si, da ni filmov, knjig, glasbe, samo delo..... majkemi ubil bi se ob prvi priliki.... moje življenje je več kot samo delo oprosti...
vsa čast pisateljici

In reply to by . (nepreverjen)

45 (nepreverjen)

"Ni vsak pisar, ki nam kaj kvasi" je napisal F. Prešeren! In verjamem mu.

In reply to by škgssarf (nepreverjen)

. (nepreverjen)

Pravijo, da "nori kmet ima debeli krompir".!?

In reply to by eko tička (nepreverjen)

škgssarf (nepreverjen)

kakšno izkoriščanje ? jeb*** vas ljudje, ki v življenju niste prebrali nič več kot domače branje.... sramota...
komaj čakam na knjigo to bo ena tistih, ki jo bom nestrpno čakal, da izide... res..
to, da izide knjiga o marselu je ena največjih časti, ki si jo človek lahko prisluži... bravo ...

Kdor bere knjige, živi tisoč življenj.
George R. R. Martin

dwa (nepreverjen)

sramota za tiste, ki ste tako proti knjigi..... sta pa vsak dan 8 ur za televizijo, kjer spremljate kulturo... (filmi so večinoma bili prvo knjige)

se pravi po vašem je potrebno vse kulturnike dati delat(kramp in lopata)
ampak pričakujem, da boste vsi vrgli televizije in radije, pa telefone v koš,.... ker to je vse kultura in umetnost...

In reply to by škgssarf (nepreverjen)

dwa (nepreverjen)

hepani neprivoščljivi.

In reply to by dwa (nepreverjen)

4r (nepreverjen)

Ljudje so res pravi hepani, pa še neprivoščljivi po vrhu.

In reply to by dwa (nepreverjen)

4r (nepreverjen)

Hepani, ki gledajo Novo 24TV, sigurno ne bodo vrgli vstran televizije. So že preveč zasvojeni z vsebino. To je vendar vrhunec njihove kulture!

In reply to by dwa (nepreverjen)

dwa (nepreverjen)

in to ti dam prav... ko so novo 24 premaknili na kanale, ki so bolj naprej se je direkt spremenila.... potem pa sem ji novo 24 izbrisal pa je postala nazaj normalen človek...

In reply to by 4r (nepreverjen)

dwa (nepreverjen)

sem pozabil napisati... pisal sem o babici.

In reply to by dwa (nepreverjen)

trigep (nepreverjen)

druga bagola. za stisko imaš psihiatre, knjiga ti ne bo pomagala. itak da se gre le za merketing

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice