Slika je simbolična.
Tudi ta mesec smo preverili, kdo so prejemniki najvišjih plač v javnem sektorju. Preverite, kaj smo ugotovili ob pregledu 50 največjih izplačil.

V Sloveniji se še naprej dvigujejo glasovi o plačah v javnem sektorju, ki so po mnenju mnogih delavcev prenizke v primerjavi z zasebnim sektorjem. Kljub temu da je javni sektor eden največjih delodajalcev v državi, so namreč plače pogosto kritizirane zaradi njihove nizke ravni

Ker se v zadnjih mesecih pri nas vse glasneje razpravlja o plačah v javnem sektorju in trudu delavcev po zvišanju teh, smo tudi ta mesec preverili, kakšne so sploh plače v javnem sektorju in kdo po zadnjih dostopnih podatkih sestavlja vrh največjih zaslužkarjev pri nas.

Kdo so torej največji zaslužkarji v javnem sektorju?

Prečesali smo portal plač javnega sektorja in preverili, kdo so prejemniki najvišjih izplačil.

Zadnji dostopni podatki, ki se nanašajo na plače v marcu letošnjega leta, razkrivajo, da je tudi tokratna lestvica neraznolika, saj jo sestavljajo predvsem poklici v zdravstvu, z nekaj izjemami.

Na lestvici najvišjih plač v javnem sektorju je na prvem mestu naveden zdravnik specialist Splošne bolnišnice Novo mesto, ki je marca prejel najvišje plačilo v javnem sektorju, in sicer 29.473 evrov.

Drugo mesto na lestvici izplačil v javnem sektorju pripada direktorju Javnega zavoda Šport Ljubljana, ki je marca prejel izplačilo v višini 15.557 evrov.

Tretje mesto pa zaseda višji zdravnik specialist Zdravstvenega doma Ljutomer, ki je na svoj račun prejel plačo v višini 13.424 evrov.

Prvo peterico zaključujeta še višji zdravnik specialist Zdravstvenega doma Ravne na Koroškem, ki je hkrati zaposlen v Zdravstvenem reševalnem centru Koroške, ta je prejel plačo visoko 13.112 evrov, ter višji samostojni policijski inšpektor, ki je prejel 12.859 evrov.

Prvo deseterico zaključuje plača visoka 12.374 evrov

Na lestvici po višini izplačil na šestem mestu sledi višji zdravnik specialist Splošne bolnišnice Brežice, ta je prejel izplačilo visoko 12.815 evrov, sledi zdravnik specializant zaposlen v Splošni bolnišnici Novo mesto, ki je marca prejel 12.807 evrov, na osmem mestu pa je višji zdravnik specialist Univerzitetnega kliničnega centra Ljubljana, ki je marca prejel 12.705 evrov.

Na devetem mestu sledi višji zdravnik specialist Splošne bolnišnice Novo mesto z 12.658 evri, prvo deseterico pa zaključuje višji zdravnik specialist Univerzitetnega kliničnega centra Ljubljana, ki je prejel 12.374 evrov.

Vzhod Slovenije na lestvici zastopa tudi višji zdravnik specialist in zobozdravnik brez specializacije z licenco zaposlena v Zdravstvenem domu Murska Sobota. Prvi je prejel 11.317 evrov, drugi pa 11.030 evrov.

Tukaj pa je še strokovni direktor Splošne bolnišnice dr. Jožeta Potrča Ptuj, ki je zaposlen tudi kot višji zdravnik specialist, ta se je znašel na 36. mestu in je marca prejel 10.732 evrov, dve mesti nižje pa je še višji zdravnik specialist Univerzitetnega kliničnega centra Maribor, ki je prejel 10.697 evrov.

Komentarji (14)

fanturij (ni preverjeno)

To so bruto zneski?

Gost0011 (ni preverjeno)

Če je nakazano bilo je neto znesek
Mene bi sran bilo takše stvari spitavate
Zdaj znan zakoj takše komentare na s.info

In reply to by fanturij (ni preverjeno)

hmeljar (ni preverjeno)

zobar v ZD MS 11 tisoč evrov??

wefwefwef (ni preverjeno)

keri koli je neje vrejden teh pejnez. Kda san še odo v ZD dom k zobaron je bijla čijsta muka na tun svejti. Nej čuda ka san zavozo si zobej v tisteh časih. Privatniki so 100x baukše.

In reply to by hmeljar (ni preverjeno)

Gost13 (ni preverjeno)

Še premalo dobijo

Huuuh (ni preverjeno)

Nic posebnoga. Telko zdaj sluzijo keramicari in ostali gradbeni zlatari na mesec! Celo tisti ka poleg vsega delajo na crno. Zdaj njin je ze 25€ na vro oz.m2 brez materiala nej zadosti. Tistin ka pa klime na crno monterajo pa je nej zadosti niti 100€ na vro samo za delo!!

gost3 (ni preverjeno)

Klasicno zavanje sobotainfo…gre za bruto zneske…

. (ni preverjeno)

kakšni zaslužkarji, če jim smrdljivi sistem to omogoča je to zakonito

Cikcak (ni preverjeno)

San mel zadnjic enoga privatnika doma, 6 vr dela, plus kava, cik, obed., Skratka efektive nendri 4 vre, ce bi se pasco bi bil v 3 vraj gotov tudi. Odneso pa je 350€ za delo.. material san njemi ge nabavo. lipou ide ten privatnikan..

Klošare (ni preverjeno)

Tepa si som narede, če ti je težko devati peneze.

In reply to by Cikcak (ni preverjeno)

čarni vrag (ni preverjeno)

Ti si sigurno malo pritišnjeni. Za 6 ur dela si dal 350 Eur. Vpiši se v otroški vrtec, vekša skupina.

In reply to by Cikcak (ni preverjeno)

SLAVNI (ni preverjeno)

SEXI TEMA VEDNO.

Krnek s.p. (ni preverjeno)

Prejemniki najvišjih plač so še vedno iz tistih sektorjev, kjer se najbolj tožijo, da so te prenizke. 🤔

čarni vrag (ni preverjeno)

Kljub temu da je javni sektor eden največjih delodajalcev v državi, so namreč plače pogosto kritizirane zaradi njihove nizke ravni.

Kaj vas ni sram, sedi, cvek!

Starejše novice