Grožnje v slovenski srednji šoli, včerajšnje streljanje v Ljubljani, kot kaže se tragični dogodki vrstijo en za drugim. O vznemirjujočem incidentu sedaj poročajo tudi v Zavetišču Horjul. 

So vam že kdaj na delovnem mestu grozili z orožjem, ko ste samo delali to, za kar so vas zaposlili? Tako se glasi pretresljiv zapis Zavetišča Horjul ...

Delovni dan zaposlenih na Zavetišču Horjul, čigar poslanstvo je nega, zaščita in vzgoja hišnih ter izgubljenih živali, te dni ni potekal kot običajno, njihov delovnik je prekinila grožnja s strelnim orožjem ...

»Mi smo čisto enaki kot kdorkoli na svojem delovnem mestu. Želimo opravljati svoje delo, ki ga čutimo kot poslanstvo. Katere živali pridejo k nam in od kod, mi ne odločamo. Mi pokrivamo določene občine in ljudje v teh so akterji, ki krojijo 'vsebino' boksov in mačjakov pri nas,« obupno pojasnjujejo, da želijo le opravljati delo, ki jim prinaša veselje.

Jurij Juhant, ki je oskrbnik v Zavetišču za zapuščene živali Horjul, tam živi s svojo družino, ženo Polono in dvema otrokoma ...

Tako skupaj z ženo že deset let skrbita za Zavetišče Horjul, kjer sta vsak dan v letu predana bitjem, ki nimajo svojega doma ali pa so v zavetišču pristale iz drugih razlogov.

Z dobrimi dejanji in doprinosom lokalni kot tudi širši skupnosti si je prislužil tudi naziv Dobrotnik leta 2022.  

Z nedavnimi tragičnimi dogodki tako pri nas kot tudi drugod po svetu, so grožnjo vzeli z največjo mero resnosti. Kot so včeraj pojasnili na družbenem omrežju Facebook, so zaradi skrb vzbujajočega incidenta bili primorani najeti varovanje, ki pa ni najbolj poceni. 

585,60 evra za 24 ur varovanja

Da bodo lahko svoje delo varno opravljali, sedaj morajo odšteti 585,60 evra za en dan varovanja ...

Družina je v neizmerni stiski, z zagotavljanjem lastne varnosti bo morala počrpati vsa finančna sredstva, ki jih ima na razpolago ...

Zaradi velikega finančnega zalogaja so za pomoč zaprosili svoje sledilce, ob tem pa odprli račun na priljubljeni platformi za zbiranje sredstev Go Get Funding. 

V njihovi Facebook objavi so zapisani podatki, kamor se lahko nakažejo sredstva.

Na istem območju kar dve grožnji

Za več podrobnosti o grožnji z orožjem smo se obrnili na Policijsko upravo Ljubljana.

»V zadnjem tednu smo prejeli dve prijavi groženj na območju Horjula. Po doslej znanih podatkih je bilo ugotovljeno, da je znana oseba prišla do objekta na območju Horjula in tam izrekla grožnje zaposlenim,« pojasnjujejo za Ljubljanainfo s policijske uprave.

Ob tem dodajajo, da so policisti takoj začeli zbiranje obvestil in preverjanje vseh okoliščin, policija pa za zaščito oškodovanih oseb uporablja ukrepe, ki jih omogočajo zakonski predpisi, so še sporočili iz policijske uprave. 

Komentarji (11)

Lublancan (ni preverjeno)

Zakaj grozijo pa ni povedano?!

Labod (ni preverjeno)

Sem ravno tudi sam hotel vprašati.

In reply to by Lublancan (ni preverjeno)

🌻🌻 (ni preverjeno)

Zato ka so tan njihove zivali, kera je zasegla inspekcija in njin nescejo dati zivali nazaj. Isto delajo Mali Hisi. Zemi si cas pa idi stet na facebook od drustva za zascito zivali Pomurje, kaksne izpade majo tan cigani ( celo pod slikami od zlatoga prinasalca )

In reply to by Labod (ni preverjeno)

Yt900 (ni preverjeno)

Pa naj militantne aktiviste iz 8 marca vklopijo, ti imajo vso medijsko podporo in zavarujejo zivalojupce kot so oni.

In reply to by 🌻🌻 (ni preverjeno)

Hjaooo (ni preverjeno)

Ka je zivalojupec? Funkcionalna pismenost je ocitno izumrla!

In reply to by Yt900 (ni preverjeno)

Vojna za Balkan (ni preverjeno)

youtu.be/joHjNHAVlSY
24ur/novice/slovenija/zagorelo-v-skladiscu-na-zelezniski-postaji-v-sevnici.html

In reply to by Lublancan (ni preverjeno)

Jack00000 (ni preverjeno)

hudo skrivnostno vse skupaj..

Brush Carter (ni preverjeno)

Hofer je pun pejnezami.

Jjaoooo (ni preverjeno)

Zakoj nisce ne pise, ka cigani zganjajo nason zavetisci? Kak njin grozijo pa izsiljujejo? Kak grozijo drustvi za zascito zivali? Kak grozijo lidan, keri scejo ciganske pse posvojiti? Pol zavetisca Mala Hisa je ciganskih psov!

Asddd (ni preverjeno)

Pa naj jih dajo v zavetišče v Romunijo ali v Avstrijo, mednarodna pomoč, pa naj tistim izsiljujejo.

In reply to by Jjaoooo (ni preverjeno)

dejan svijnskoglavi (ni preverjeno)

imeti pasje zavetišče je donosen posel
Tukaj se vrtijo veliki gnarji

Starejše novice