Slika je simbolična (foto: Niko Časar).
Tudi to poletje se bodo v Pomurju zvrstile številne gasilske veselice, nekatere se obetajo že v tem tednu. Preverili smo, kje vse se bodo odvijale veselice in kdo bodo nastopajoči.

Gasilske veselice in nočna gasilska tekmovanja veljajo v Pomurju kot zabavni glasbeni dogodki, na katerih se sreča množica Prekmurcev, trajajo pa pozno v noč. 

Preverili smo, katere gasilske veselice se obetajo to poletje in kdo vse bo med nastopajočimi.

Gasilska noč z Mambo Kings

Gasilska veselica se obeta že ta petek, 2. junija, ko v naselju Lutverci, občina Apače, pripravljajo zabavno gasilsko veselico z nočnim gasilskim tekmovanjem.

»Spet je leto naokrog in ponovno se bomo skupaj poveselili na gasilski noči v Lutvercih. Letos bo potekalo tudi tekmovanje v sklapljanju sesalnega voda,« so zapisali člani Prostovoljnega gasilskega društva Lutverci na svoji Facebook strani. 

In sicer gasilska noč se bo odvijala pri Štala baru v Lutvercih, kjer bo obiskovalce že od 18. ure naprej zabavala glasbena skupina Spidi, ob 20. uri pa bo nastopila priljubljena skupina Mambo kings.

Pričetek tekmovanja v sklaplanju sesalnega voda bo ob 21. uri, za kar so prijave možne do polnoči na dan dogodka.

Vstopnine za gasilsko veselico ni, organizatorji pa obljubljajo bogat srečelov ter denarne nagrade za tekmovalce, ki se bodo najbolje odrezali.

Gasilska veselica v Neradnovcih

Že naslednji dan, v soboto, 3. junija, pa se obeta gasilska veselica tudi na Goričkem, natančneje v naselju Neradnovci.

Gasilsko veselico pripravljajo ob 90. obletnici Prostovoljnega gasilskega društva Neradnovci, odvijala pa se bo od 17. ure naprej na igrišču ob gasilskem domu.

Za zabavo do jutranjih ur bo poskrbela prekmurska glasbena skupina Weekend band, poskrbljeno pa bo tudi za jedačo in pijačo.

»Doma pustite slabo voljo, može ki ne pijejo, tečne žene, nadzorne kamere (tašče), ter se nam pridružite na gašenju žeje in zabave. Vstopnine ni,« so zapisali člani Prostovoljnega gasilskega društva Neradnovci na svoji Facebook strani. 

Gasilska veselica na Pertoči

3. junija pripravlja občinsko gasilsko tekmovanje z gasilsko veselico tudi Gasilska zveza Rogašovci.

Gasilsko tekmovanje se bo odvijalo na igrišču na Pertoči, začelo pa se bo že ob 16. uri, ko je pričetek tekmovanja za pionirje, mladince in pripravnike. Ob 17.30 uri sledi pričetek tekmovanja za članice in člane, ob 19. uri pa je na sporedu gasilska veselica z glasbeno skupino Vrhovi.

Organizatorji obljubljajo, da bo za pijačo, jedačo in dobro voljo poskrbljeno.

Domen Kumer bo ogrel ozračje na Tišini

90. obletnico delovanja gasilskega društva praznujejo tudi v Prostovoljnem gasilskem društvu Tišina, kjer so se prav tako odločili, da pripravijo ob tej priložnosti gasilsko veselico. 

Ta se bo odvijala v parku na Tišini, v soboto, 3. junija, s pričetkom ob 19. uri.

Obiskovalce bo najprej zabavala priljubljena prekmurska zasedba Blue Planet, nato pa bo ozračje razgrel še Domen Kumer. Za jedačo in pijačo bodo poskrbeli domači gasilci.

Skupina Avantura bo zabavala gasilce v Selu

Nora gasilska veselica se 3. junija obeta tudi v Selu, občina Moravske Toplice. Tamkajšnji gasilci pripravljajo gasilsko veselico ob prevzemu nove gasilske avtocisterne. 

»Gasilci in gasilke Prostovoljnega gasilskega društva Selo vas vabimo na svečano prireditev ob prevzemu nove gasilske avtocisterne AC 24/60, ki bo 3. junija 2023 ob 17. uri pri gasilskem domu v Selu,« so zapisali člani Prostovoljnega gasilskega društva Selo na svoji Facebook strani. 

Program prireditve je sledeč: Ob 17. uri je na sporedu pričetek gasilske parade, ob 17.15 uri je pričetek slovesnosti ob prevzemu novega gasilskega vozila, ob 19. uri, po končani slovesnosti, pa bo sledila veselica do jutranjih ur z mlado, nasmejano Lariso Sreš in njeno vsem dobro poznano skupino Avantura

Gasilska veselica z Ansamblom Aktual

Gasilci in gasilke se bodo v juniju zabavali še v Bogojini. In sicer Prostovoljno gasilsko društvo Bogojina vabi na svečani prevzem gasilske avtocisterne GVC-2, ki bo 10. junija 2023, ob 15. uri, v Športno rekreacijskem centru Bogojina.

Program prireditve je sledeč: Ob 15. uri je na sporedu mimohod gasilcev in vozil, ob 15.20, sledi svečani prevzem vozila GVC-2, ob 17. uri pa je na vrsti gasilska veselica z Ansamblom Aktual, ki bo trajala vse do poznih jutranjih ur.

»Za pijačo in jedačo bo poskrbljeno! Z gasilskim pozdravom 'Na pomoč',« so zapisali člani Prostovoljnega gasilskega društva Bogojina na svoji Facebook strani. 

Gasilce bo zabaval tudi Luka Basi

10. junija se gasilska veselica pripravlja tudi na gasilskem poligonu v Šratovcih, občina Radenci. 

Gasilska veselica se bo začela ob 20. uri, obiskovalce pa bo zabaval priljubljen slovenski pevec Luka Basi

Željko Bebek bo zabaval na Gasilski noči v Korovcih 

Kot že tradicionalno, se pripravlja 17. junija 2023 gasilska noč tudi v Korovcih.

Pričetek zabavnega gasilskega dogajanja je ob 17. uri, ko je na sporedu Občinsko gasilsko tekmovanje občine Cankova, za tem pa sledi gasilska veselica, ki se bo odvijala vse pozno v noč.  

Za zabavo bo najprej poskrbela priljubljena prekmurska skupina Plamen, nato pa na oder prihaja eden in edini Željko Bebek. Za pijačo, jedačo in veliko mero zabave je v Korovcih vedno poskrbljeno, poudarjajo organizatorji.

Velika gasilska veselica s Polkaholiki in Štrki

Vroča gasilska zabava pa bo to poletje tudi v Gornji Radgoni, kjer Prostovoljno gasilsko društvo Gornja Radgona pripravlja veliko gasilsko veselico s Polkaholiki in Ansamblom Štrk.

Gasilska veselica bo 1. julija 2023 v Pomurskega sejma (Hala C). Pričetek veselice je ob 20. uri. Organizatorji obljubljajo, da bo za pijačo in jedačo poskrbljeno. 

Chicas v Vidoncih

Že ta konec tedna pa se obeta gasilska veselica ob 90. obletnici ustanovitva PGD VIdonci. Za zabavo bodo poskrbele Chicas.

Komentarji (6)

Gasilecc (ni preverjeno)

Občinsko gasilsko tekmovanje MO Murska Sobota v Satahovcih, skupina Vrhovi, 10.junij 2023.

PROFA (ni preverjeno)

Samo da ni kakega Pera Gnusa Lovšina ali pa skovikača Kauriča pa bo vse v redu...

Ojbhg (ni preverjeno)

Omg. To pa so res zabave za največje seljake

Govedooo (ni preverjeno)

Majkemileee ge najdejo tou skupino Vrhovi 🤣🤣🤣🤣 bokše bi bilo meti zvočnik pa bi bokše biloo 🍻🍻

….. (ni preverjeno)

Glede na to, da so ob občinskem prazniku občine Veržej nastopili Misteri (?????), kaj slabšega ta teden res ne more biti. Le kje jemljejo tako zanič skupine?

In reply to by Govedooo (ni preverjeno)

Majacebelca (ni preverjeno)

Ne gremo nikamor ni denarja.

Starejše novice