Foto: Niko Časar
Damjan Gajser, trener Beltincev, je zadovoljen, da so pri prekmurskem drugoligašu zadržali okostje ekipe. Štajerca na klopi »žutih« smo povprašali tudi o novincu iz Jamajke.

V Beltincih so lahko jesenskemu delu sezone dali pozitivno oceno, saj so »žuti« s 25 točkami zaostali zgolj za Rogaško, Aluminijem, Krko, Ilirijo in Nafto.

Lendavčani na petem mestu bežijo za tri točke, Beltinčani pa imajo točko naskoka pred sedmimi Biljami. In ravno Primorci bodo 4. ali 5. marca prvi tekmec v nadaljevanju prvenstva, do tedaj pa Prekmurce čaka še nekaj preizkušenj.

Zadnjo so kapetan Domen Zver in soigralci odigrali v soboto, ko so se v nič kaj prijaznem vetru srečali z Bistrico. Ligaški konkurent je po golih Filipa Kosija in Ivana Ptička klonil z izidom 2:1, s predstavo je bil zadovoljen tudi trener Damjan Gajser:

»Šlo je za eno od pripravljalnih tekem, ki nam trenerjem ponujajo odgovore. S trenutno situacijo sem zadovoljen, saj so igralci motivirani za delo. Rezultat vloženega dela se vidi na igrišču in lahko povem, da sem zelo zadovoljen tako z igro kot rezultatom.«

Merili so se tudi z avstrijskim prvoligašem

Beltinčani so pred tem s 4:1 premagali varaždinski Varteks, ki nastopa v četrtem razredu hrvaškega nogometa, na uvodni tekmi pa so z 2:1 premagali madžarski ZTE. 

Tri dni zatem je v Beltincih gostovala še celovška Austria, ki v Bundesligi zaseda šesto mesto. Ekipa Petra Paculta, kratko obdobje trenerja Zavrča, je v drugem polčasu potrdila visoko zmago, je pa bil Gajser zadovoljen s predstavo v prvem delu srečanja:

»Po šestih treningih smo igrali s celovško Austrio, ki je prvoligaški klub. Nasprotnik je imel tedaj še dva tedna do prvenstva, vendar smo se v prvem polčasu in do menjav dobro kosali, imeli pa smo še šest priložnosti za gol. 

Po menjavah smo v zadnjih fazi tekme prejeli še tri gole, smo pa tedaj preizkusili 16-letnika iz naše mladinske šole in igralce, ki so doslej igrali v pomurski ligi. Pred nadaljevanjem prvenstva sem optimističen.«

Zadovoljen, ker so zadržali okostje ekipe

Med zimo so se od »šume« poslovili Ivo Kuzma, Dušan Gyergyek, Žan Vidovič, David Đurak in Luka Hren, ki pa so v prvem delu sezone igrali obrobno vlogo. Nosilci igre so ostali v Gajserjevi zasedbi.

Strateg Beltinčanov je zadovoljen s tem, kako so se v moštvo vključili novinci, Kidričan pa priznava, da so v Beltincih in nasploh v Prekmurju znani po tem, da srčno sprejmejo vsakega novega nogometaša.

»Naš cilj je bil, da ohranimo okostje mlade ekipe in moštvu morda dodamo še dva, tri igralce. To smo tudi storili. Odšli so tisti, ki se niso več videli tukaj ali pa v prihodnje nismo računali na njih. Nadomestili smo jih z novinci, ogrodje ekipe pa je ostalo enako,« je zadovoljen trener.

Foto: Niko Časar

Mura bo posodila Jamajčana

Med novimi obrazi največ zanimanja vzbuja Warner Dwayne Brown. Mladega jamajškega napadalca bo Beltincem posodila Mura, 20-letnik pa je pred dnevi dosegel prvega od štirih zadetkov na tekmi z Varteksom.

»Brown je mlad igralec. Kot sem imel možnosti spoznati v teh nekaj dneh, gre za inteligentnega nogometaša in igralca z izjemnimi fizičnimi zmogljivostmi. Lahko povem, da ima tudi določeno zavidljivo raven nogometnega znanja. 

Se je pa potrebno zavedati, da je minilo šele nekaj dni, ko je zamenjal celino in se nam pridružil. Vsekakor pa gre za zanimivega igralca, bo pa z njim potrebno delati. 

Skozi trenažni proces si bo moral izboriti minutažo, ne glede na to, da kot posojeni igralec prihaja iz Mure. Zaradi tega mu ne bo nič lažje, priložnost si bo moral izboriti sam,« Gajser sporoča Jamajčanu.

Pripravljeni na nova pravila

Tudi drugoligaši se z zimskim kadrovanjem že ozirajo proti naslednji sezoni, ko bodo v veljavo stopila nova pravila Nogometne zveze Slovenije.

V zapisnik za tekmo 2. SNL bo moralo biti uvrščenih vsaj deset igralcev, ki so bili vzgojeni v slovenskih klubih. Za doma vzgojenega nogometaša štejejo tisti, ki so med 15. in 21. letom starosti tri leta preživeli v enem od slovenskih klubov. 

V beltinskem drugoligašu so na ta pravila že pripravljeni, pravi Gajser, ki dela z ekipo v povprečju staro malce čez 20 let:

»Mislim, da smo mi klub, ki nimamo s tem nikakršnih težav, saj za Beltince igrajo mladi nogometaši, ki so vzgojeni v slovenskih klubih. Politika našega kluba je bila že prej, da dajemo priložnost mladim igralcem iz okolice, ki jim tukaj ponudimo kakovostni trenažni proces in minutažo. 

Z znanjem, ki ga tukaj pridobijo, se lahko dokažejo. Z novimi pravili torej ne bomo imeli težav, tudi v bodoče bomo priložnost namenjali mladim in domačim igralcem. 

Vedno pa bomo poskušali zgodbo nadgraditi z dvema ali tremi igralci, kot sta Ptiček ali Brown. Model delovanja pa je jasen, s tem nimamo težav, mislim, da smo glede na ostale v tem pogledu celo v plusu.«

V nadaljevanje sezone gleda z optimizmom

Spomladanski del prvenstva bo krajši od jesenskega, saj je pred drugoligaši po 18 odigranih tekmah le še 12 preizkušenj. S kakšnimi apetiti v nadaljevanje sezone pogleduje naš sogovornik?

»Ne bi bili športniki, če ne bi vedno stremeli k višjemu. Temelje imamo, že lani smo bili po jesenskem delu sezone sedmi, pa smo nato spomladi zaradi poškodb in odsotnosti padli po lestvici. 

Skušali bomo pridobiti še kakšno mesto, prvenstvo pa bo pokazalo, kako uspešni bomo. Kot sem že dejal, pa sem zadovoljen in optimistično gledam proti nadaljevanju sezone,« se je strateg Beltincev še ozrl v pomlad.

Naslednji nasprotnik v pripravah bo ligaški tekmec Rudar, prizorišče srečanja pa bo znano v prihodnjih dneh.

Komentarji (6)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
čarni vrag (nepreverjen)

Če 20 letni igralec nemre špilati za Beltince, te se nema smisla ukvarjati s takim igralcem. Še en zgrešeni nakup Murinih "strokovnjakov".

ujkan (nepreverjen)

Ges bole mislin ka se Gajser malo preveč pameten dela, ker tej dečko de mogo špilati.

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

Goričke oglednike (nepreverjen)

Cela delegacija iz Goričkega ga je eno leto hodila v Ameriko gledat, preden so se odločiti z njim podpisati pogodbo. Jaz jim verjamem, da so se pravilno odločili.

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

Lidlen (nepreverjen)

Vsi znamo, da so jamajčani dobri samo za štirisedni bob.

Betežna (nepreverjen)

Ali v atletiki

In reply to by Lidlen (nepreverjen)

Navijač (nepreverjen)

Kelko je tu nogometašev iz Beltinske občine? 1 na klopi in.....Slabo delajo z mladimi, da jim domači ne ustrezajo.

Starejše novice