Vir: Facebook profil
Delo medicinskih sester zahteva mnogo požrtvovalnosti in trdega dela. Zimska idila, ki je pretekle dni marsikoga očarala, pa nekaterim zdravstvenim delavcem predstavlja dodatno oviro.

Zapadli sneg je prinesel mnogo nejevolje in preglavic, polne roke dela imajo tudi gasilske enote.

Z nevšečnostmi obilnejših padavin pa se soočajo tudi zaposleni v patronažnem varstvu, nove pošiljke snega so jim ponekod tudi onemogočile dostop do bolnikov.

Da bi lahko poskrbeli za njih, so se nekateri zaposleni primorani soočati tudi z nevzdržnimi zimski razmerami. 

»Me to zmoremo, pa čeprav včasih po kolenih«

Na družbenem omrežju Facebook je tako zaokrožila novica o hvalevrednem delu, ki ga opravljajo patronažne medicinske sestre.

Iz fotografij, ki jih je delila uporabnica družbenega omrežja, je razvidno, kako izčrpajoča pot čaka zaposlene v patronažni službi, da sploh pridejo do svojega »delovnega mesta«.

Njen zapis objavljamo v celoti.

»V sistemu primarnega zdravstvenega varstva deluje tudi več kot 900 kolegic patronažnih medicinskih sester. Dnevno se tako ali drugače prebijamo do domov naših pacientov.

Pogosto smo zanje edina vez s svetom in z zdravstvenim sistemom. Pa se tako malo sliši o naši (pre)obremenjenosti in pogojih dela zunaj tople in varne zdravstvene ustanove.

Bravo kolegice!! Me to zmoremo, pa čeprav včasih po kolenih.«  

Komentarji (11)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
🤯 (nepreverjen)

Negovalke na domu pa to delajo 7 dni v tednu, 365 dni v leti, tudi za bozic, vuzen pa tak dale… te kda patronazne sedijo doma na riti. Pa vidis kero sitnariti?! Pa delajo za MENSO placo, kak patronazne sestre. Pfuuuj se mi gadijo lidje, keri nonstop iscejo neksno pomilovanje 🤯

kuntakinte (nepreverjen)

...vso dolno spoštovanje...tak patronažnim sestran kak negovalkan na domi...vaše delo je garaško...na žalost pa premalo plačano...namesto ka se med sebov razdvajate...stoupite vküp pa se zoperstavite sistemi za svoj prav in dostojno plačilo za opravleno delo...

Khmmm (nepreverjen)

Zdaj pa se za sekundo stavi pa pomisli ka de, kda vsen zdignejo place. De za nas kaj bokse? Vse de se samo drakse in tezje mo si privoscili stvari kak smo si prle. Misli z glavo

In reply to by kuntakinte (nepreverjen)

bonge (nepreverjen)

Janšisti nemremo misliti z glavo.... v bistvi ne vejmo misliti in niti nesmimo.... mislimo lejko samo tisto ka nan sporočijo iz Trstenjakove ali na Nova24TV.... oziroma to moremo vrvati.... misliti tak ali tak nemremo ka nemamo s ken.

In reply to by Khmmm (nepreverjen)

Saarkazzem (nepreverjen)

Negda je bilo meter in vec snega celo zimo od decembra do marca… neje bilo taksnih avtojov s taksnimi zimskimi gumami in ostalo opremo kak gnes, tudi pluzilo se je nej nonstop in sakso cesto do sakse vukojebine…. patronazne so mogle gaziti sneg peski do bolnikov, pa nigdar prlej nejsan nigi zasledil taksnih zapisov, niti so zdravstveni delavci nej nonstop jamrali kak so bougi pa preobremenjeni, pa so tou delali za dosti mense placilo kak gnes. Zdaj pa 10cm snega spadne JANUARA pa vsi zgrozeni, straumatizejrani in preobremenjeni po kolenaj okoli lazijo.

gru (nepreverjen)

Ljudje smo postali pomehkuženi. Imamo več kot kdaj prej, pa vendar danes bolj jamramo. Vedno bolj je vse prenaporno. Drži, da je terensko delo v zimskem času bolj zahtevno, vendar tudi v preteklosti ni bilo drugače. Žal taka so pač dela in naloge teh zaposlenih.

In reply to by Saarkazzem (nepreverjen)

Ick (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Patronažna sestra se pa rejsan fejst pretejgne v svojon delovnon časi. Naj ide delat 8 vör v dom pa de vojdla ka pomejni delati.

Komentarist (nepreverjen)

Kakšno trpljenje. Tistih par dni na leto, ko pade sneg morajo vklopiti gretje stekel v avtu. Pa zgodi se, da se ne morejo direktno do vhoda pripeljati in morajo iti par metrov peš. Včasih celo po klancu gor celih 5 minut. Grozljivo. Aja, pa še tu pa tam morajo kaj težkega dvigniti. Kako sploh preživijo vsi kmetje, gradbeni delavci, gozdarji in seveda kot so že nekateri omenili - negovalke?

2378489324764 (nepreverjen)

Zakaj za vraha ta Gholobova vlada ne nardi rešitve preko informatike. Ma ha so bila polhna usta informatike pred volitvam, sedaj pa nč. Ma ghdo boo plačau in dokazoval škodo na motorju, ki bo nastala zaradi te barve? Ma se vprašaste kdo je to kriv?

Talisa5 (nepreverjen)

V prekmurje nej bilo telkk snega, pa ceste so suhe in čiste!

Krapič (nepreverjen)

Vsi si že neka prosijo po fb, da bi jih hvalili in všečkali. Včasih so ljudje bili bolj skromni in so še bolj težko delali. Tudi patronažne sestre, v fičekih, na slabih cestah, v takših zimah, da so današnje v primerjavi kot poletje. Pa nihče ni svojega truda moral reklamirati celemu svetu.

Starejše novice