Foto: Niko Časar
Veseli december je tu! S prižigom lučk se je tudi v Murski Soboti začelo praznično dogajanje, ki prinaša stojnice, ledene radosti in številne prireditve.

Drsanje, topli napitki, praznične dobrote, animacije, Pravljična dežela, stojnice, koncerti v soju tisočerih luči, silvestrovanje. Vse to in še več obljubljata Zavod za kulturo, turizem in šport Murska Sobota ter Mestna občina Murska Sobota za letošnje praznično dogajanje. 

Za še bolj čarobno vzdušje pa so se v središču mesta danes prižgale še magične lučke, ki dajejo mestu posebno praznično podobo. 

V mestu zasijalo skoraj 60.000 prazničnih lučk

Letošnja praznična okrasitev središča je nameščena v enakem obsegu kot v minulem letu, to pomeni, da je Murska Sobota zažarela v soju skoraj 60.000 prazničnih lučk.

Osrednji del praznične razsvetljave je torej na Slovenski ulici, kjer so glavni element novoletne dekoracije svetleči zračni baloni, ki z igrivostjo novoletne dekoracije opozarjajo tudi na minulo 24. Svetovno prvenstvo v letenju s toplozračnimi baloni. Na nekaterih svetlečih se balonih so hkrati upodobljene še silhuete stavb, ki s svojimi podobami spominjajo na naše mesto.

Pred Hranilnico prekmurskih dobrot je postavljena tudi zanimiva točka za praznične fotografije, na koncu Slovenske ulice pa si lahko ogledate še pravi adventni venček, narejen kar iz lučk. Med drugim najdemo tudi zanimive svetleče oblike, kot so na primer iz lučk oblikovana darila.

Okrašeno celotno središče mesta in bližnje ulice

Okrašena pa ni samo Slovenska ulica, v praznične luči so odete še nekatere bližnje ulice, in sicer Kocljeva ulica, Slomškova ulica in ulica Štefana Kovača, kjer si lahko ogledamo čarobna osvetljena drevesa.

Okrašen je tudi Trg zmage, ki za otroke ponovno ponuja Pravljično deželo in ročno izdelane lampiončke.

Otvorili tudi mestno drsališče

Zadnji sklop praznične okrasitve pa predstavlja drevored Martina Luthra, kjer so v soju prazničnih luči danes prav tako otvorili mestno drsališče, ki bo ponujalo ledene radosti za obiskovalce vseh starosti. 

Soboško drsališče bo v središču mesta na voljo vse do 5. februarja 2023. Obratovalni čas drsališča pa je od ponedeljka do četrtka in v nedeljo, od 10.00 do 20.00, ter ob petkih in sobotah, od 10.00 do 22.00.

Utrinke iz tradicionalnega prižiga lučk si lahko pogledate spodaj. 

Komentarji (10)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Izek (nepreverjen)

Nabito polno!

realnooo (nepreverjen)

Prižig teh luči je obicno sranje
Dajte raje mamilnikom mamila

Obcinar (nepreverjen)

Ne to pa ne
Kaj. Bomo pa potem mi pusili

In reply to by realnooo (nepreverjen)

Obcinar (nepreverjen)

Pa vi itak pusite kurec

In reply to by Obcinar (nepreverjen)

smrkec1 (nepreverjen)

Ge pa so bili lidge?

Lokoliko (nepreverjen)

Tan,ge si ti bil.

In reply to by smrkec1 (nepreverjen)

Opazovalka (nepreverjen)

Morem priznati ka je ena bedna sobota dosta lepse okrasena od prestolnice 😝

tutoa (nepreverjen)

Eno mesto je telko bedno kelko so bedni njegovi prebivalci. Vupan ka ti ne živiš v Soboti, ka te je mogoče to vzrok ka je bedna.

In reply to by Opazovalka (nepreverjen)

!!! (nepreverjen)

Bravo za ta komentar. Najrajši bi s tebof šou na küjano vino.
In točno ti ljudje, ki sedijo doma in klačijo po raznih pilotih in tipkovnicah, imajo največ za pripomniti (beri: so bedni).

In reply to by tutoa (nepreverjen)

cudez (nepreverjen)

bi blo bokše če ne bo okrasilo ker to ka je zdaj je velka žalost in sramota od okrasitve

Starejše novice