Slika je simbolična.
Veseli december je tu! V Mestni občini Murska Sobota so tudi letos pripravili pester praznični program. Preverili smo, kaj se bo dogajalo in kakšno silvestrovanje načrtujejo.

Drsanje, topli napitki, praznične dobrote, animacije, Pravljična dežela, stojnice, koncerti v soju tisočerih luči, silvestrovanje. Vse to in še več obljubljata Zavod za kulturo, turizem in šport Murska Sobota ter Mestna občina Murska Sobota za letošnje praznično dogajanje. 

Preverili smo točen razpored dogodkov, ki se bodo v Murski Soboti odvijali skozi celoten veseli december. 

Prižig lučk in otvoritev drsališča

In sicer, kot smo poročali, se bo praznično dogajanje začelo v ponedeljek, 5. decembra, ko bo mesto zažarelo v soju prazničnih luči.

Letošnja okrasitev mesta je predvidena v enakem obsegu kot v lanskem letu. Praznična razsvetljava pa bo Pomurce razveseljevala do 6. januarja 2023.

5. december bo hkrati tudi dan, ko se bo na Drevoredu Martina Luthra odprlo dolgo pričakovano mestno drsališče, ki bo na voljo za ledene radosti vse do 5. februarja 2023. 

Tradicionalno Mikloševo senje

Veseli december se nato nadaljuje v torek, 6. decembra, ko bo središče mesta zavzelo tradicionalno Mikloševo senje. 

Tudi letos so pripravili pester program ter številne razstavljalce in bogato kulinarično ponudbo. 

22. in 23. decembra pa se v središču mesta pripravlja še tretje izmed sejemskih dogajanj in sicer Božični sejem.

Pester glasbeni program

Poleg praznične okrasitve in ledenih radosti pa bodo veseli december v Murski Soboti popestrili še številni koncerti. Ti se bodo odvijali skozi celoten mesec, primerni pa bodo za vse starostne skupine. 

Prvi praznični koncert se pripravlja 6. decembra, ko bo v Gledališču Park ob 19. uri nastopila zasedba Vox Arsana, naslednji koncert pa bo nato že 9. decembra ob 18. uri, ko bo nastopil glasbenik Žan Hauptman.

Glasbeno dogajanje se nato nadaljuje tudi v soboto, 10. decembra, ko bomo lahko prisluhnili koncertu Take Nine Orchestra, skupini saksofonistov iz Gornje Radgone. Naslednji dan, 11. decembra, pa bo v Evangeličanski cerkvi v Murski Soboti na sporedu še dobrodelni božični koncert, na katerem bosta nastopila Maja Keuc in Uroš Perič

13. decembra sledi božični koncert učencev Glasbene šole Murska Sobota. V petek, 16. decembra, bo nastopil priljubljen pomurski raper Leopold I. En dan pozneje, torej 17. decembra pa bo obiskovalcem na voljo tudi koncert zasedbe The Cock Tails

22. decembra bo praznično ozračje ogrela zasedba Abba Mia - Abba tribute band, tik pred božičem, 23. decembra, pa bodo glasbeni program popestrili člani skupin Aeternum in Parni Valjar - Parni valjak real tribute.

Na božični dan, torej 25. decembra se bo v MIKK-u odvil božični koncert skupine Prismojeni profesorji bluesa. Ob koncu leta, 30. decembra, pa nas bo s svojim glasom ogrela še Prekmurka Julie Fajhtinger & Band.

Zanimive praznične delavnice

Da bodo praznični dnevi še bolj pestri se za tiste bolj ustvarjalne v Hiši sadeži družbe v Murski Soboti obetajo tudi številne praznične delavnice, ki bodo primerne tako za otroke kot tudi za odrasle. 

Prva delavnica bo že ta petek, 2. decembra, na kateri bodo otroci izdelovali čisto prava pisma za Božička. 7. decembra pa se obeta še glasbena delavnica na temo božične ljudske pesmi.

V torek, 13. decembra, bo za vse umetnike na voljo tudi fotografska delavnica z naslovom 'Narava v praznični preobleki'. Že naslednji dan, 14. decembra, pa bo zadišalo po pravih božičnih keksih.

Izdelovalo se bo tudi božične voščilnice, ta delavnica bo 16. decembra, 19. decembra pa sledi še izdelava božičnih okraskov.

Gledališke predstave in dobrodelne prireditve

Pri prazničnem programu pa niso pozabili niti na najmlajše, obetajo se namreč zanimive otroške predstave v Gledališču Park. 

Prva predstava bo 3. decembra, ko bo Kaličopkovo gledališče pripravilo predstavo z naslovom Mojca Pokrajculja. V soboto, 10. decembra, pa bo v soboškem gledališču predvajan še zanimiv družinski film KAPA.

Predstave se nato nadaljujejo tudi 17. decembra, ko Gledališče Labirint pripravlja otroško predstavo z naslovom Metuljček in metuljčica. Na predbožični večer, torej 24. decembra, pa se obeta še predstava Pripravljeni, pozor, Božič!, ki jo pripravlja cirkuška skupina Čupakabra.

22. in 23. decembra bodo na Trgu zmage za otroke na voljo tudi čarobne pravljice v pravi Pravljični deželi. Isti dan pa se bo odvijala še predstava z naslovom Ledena kraljica, ki vsebuje tudi ognjeni šov. Otroke bo obiskal tudi Ribič Pepe

Med drugim bosta na voljo tudi dve dobrodelni prireditvi, s pomočjo katerih se bo v teh prazničnih časih polepšalo dni ljudem v stiski. 

In sicer prva dobrodelna prireditev se bo odvijala 21. decembra v prostorih MIKK-a, kjer pripravljajo dobrodelni Stand up večer. 22. decembra pa bodo v telovadnici Osnovne šole III člani Lions kluba Murska Sobota pripravili še dobrodelni dogodek z naslovom Podarimo srečo

Pripravlja se tudi silvestrovanje

Kot se spodobi, se bo praznično dogajanje zaključilo s silvestrovanjem na prostem. To se bo začelo ob 17. uri, ko bo na sporedu silvestrovanje za najmlajše, nato pa sledi še večerno dogajanje za starejše. 

Prava silvestrska zabava sledi ob 22. uri, ko bosta na Trgu Zmage v Murski Soboti nastopili priljubljeni glasbeni skupini Zlata žila in Blue Planet, ki bosta poskrbeli za odštevanje do novega leta in praznovanje pozno v noč.

Komentarji (20)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
realnoo (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

prižiganje lučk
zajebavanje naroda brez primere
Narod špara
majmuni pa z njegovim denarjem na veliko trošijo električno energijo
Na tisoče in tisoče ogromnih žarnic gori gori
BREZ VEZE

Hahahah (nepreverjen)

Kda zives v taksni stari luknje kak zives, nej cudo ka si depresiven pa nezadovolen! Srmak!

In reply to by realnoo (nepreverjen)

realnooo (nepreverjen)

Debeli fuknjenec či ti kaj ne paše se zapravi....drugim pa pusti veselje.

Realnost (nepreverjen)

Realnooo, realno ti pač oteženo dojemaš določene stvari. In, bilo bi zelo koristno, če bi neho s pisarjenjon komentarov, kjerkoli pa pod kerinkoli nickon se že pojavlaš. Dejansko in realnoooo samo smetiš svetovni splet in nišče na ton svejti pa na spleti nema ama baš nikšoga haska, če preštej kakšen tvoj komentar.

Malo razmisli o sebi, malo samorefleksije ponucaj in mogoče boš celo zmogo dojeti, ka si ti pač nej za javno pojavljanje.

In reply to by realnooo (nepreverjen)

. (nepreverjen)

Takim ni pomoči. Edina prevzgoja bi bila prisilno delo v kamnolomu.

In reply to by Realnost (nepreverjen)

Obcan 55 (nepreverjen)

E moja draga Perhavcka...tak nesposobna oseba pa tak dugo na polozaji...to lejko samo v Soboti!? Ocitno je nikak fejst zadovolen na drugon podrocji..

Menađerrr (nepreverjen)

Ti bi Modrijane pa Rozgo?

In reply to by Obcan 55 (nepreverjen)

občanka (nepreverjen)

perhavcka si naj pogledne, kak se tou v rejdni varašaj dela.....sto lejt smo za njimi, zato takšne nujno v penzijo, pa če prijde anžel ale mešič

https://www.visitcelje.eu/sl/kategorija-izdelka/pravljicno-celje/

-program Pravljično Celje 2022 prelistajte spodaj.

In reply to by Obcan 55 (nepreverjen)

Joli (nepreverjen)

Če de Anželj, te tak ostane Perhavcka se dale na svojon stole.

In reply to by občanka (nepreverjen)

Kriza1 (nepreverjen)

To je lahko samo v soboti, ampak imate na voljo ljudi, ki nadzirajo tudi takše kot je perhavčeva pa jim predajte informacije. Ženska je prestara za mestno kulturo, ker verjetno ne spremlja novosti in potrebe na tem področju.

In reply to by Obcan 55 (nepreverjen)

Wtfff (nepreverjen)

V Bakovcaj je nekome kuca zgorela ka so ga nategnili s solarno elektrarno! zakoj pa to ne pisete? resan pomembne stvari? Ka bi malo domace lidi opozorili na taksne firme!!! Wtf

Lokoliko (nepreverjen)

Ide naj se tebej natjgnejo,ce te se nisce nej natejgno

In reply to by Wtfff (nepreverjen)

Opaopa (nepreverjen)

Nategun se ze oglasa! Ti tece voda v grlo ze a?? Itak ze znajo sto si? Pa kak kradnes pejneze lidan!

In reply to by Lokoliko (nepreverjen)

MIHEC555 (nepreverjen)

PCT DO PREVERJALI????

LevICA79 (nepreverjen)

Končno svoboda. Sociala še naj par jurčkov primakne k moji socialni za energetski dodatek.

prester (nepreverjen)

Nemren vrvati ka nega niti ene seljačke hrvaške petnajstorazredne skupine ali wannabe šund pevačice z velkimi ceckami. Ka se tou dogaja? Mogouče narod začno k sebi oditi? Ali bar tisti ka v Soboti organizejrajo glasbene dogodke? Pohvalno!

Hrga (nepreverjen)

Sobota pa ze pa brez ognjemeta, nej? Mo gledali po tv kak v Ljubljani majo ciduze vekse pa lepse ognjemet pa te poleti na morje mo pa gledali. Modrija.

Prisom (nepreverjen)

Po liniji najmenškoga odpora...Fala za ful kulture v decembri ccc....čas je napravo svoje lidgej so pa nezadovolni, kak dugo še?

Krapi (nepreverjen)

Stojnice so resno nej kulturni dogodek, fajn je tou videte, ampak kultura je pa neka drügoga.

Coveraši (nepreverjen)

Samo cover bandi, bravo dobro skrbite za izomrtje kulture pa kulturnikov.
Raje plačate tej ka van špilajo fkradnjene komade kak pa bande keri majo svoje avtorske komade....Fala van za tou bedo prst pa pokažite v odgovorne.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice