V času šolskih počitnic je načrtovana zamenjava dotrajanega parketa v Osnovni šoli I Murska Sobota, projektna dokumentacija je že izdelana.

Kot smo že poročali, smo ob koncu preteklega leta na naše uredništvo prejeli več pritožb glede domnevno nevzdržne športne dvorane in atletskega stadiona na Osnovni šoli I Murska Sobota.

V športni dvorani so tla močno poškodovana, na nekaterih delih dvorane pa se parket dviguje od tal.

V kratkem bi lahko stekli postopki javnega naročanja za investicijo

Na četrti redni seji mestnega sveta Mestne občine Murska Sobota je Matjaž Durič, svetnik Socialnih demokratov predlagal, da se čim prej pristopi k izbiri izvajalca zamenjave parketa v Osnovni šoli I Murska Sobota, da bi se lahko investicija izvedla v mesecih, ko ni šole.

Damjan Anželj, župan Mestne občine Murska Sobota se je s predlogom strinjal, kot vse kaže, pa bodo v kratkem stekli postopki javnega naročanja za to investicijo.

Razpis za prenovo v preteklosti že objavljen, vendar z nekaj pomanjkljivosti

Osnovna šola I Murska Sobota in Mestna občina Murska Sobota sta javni razpis v preteklosti že objavili, vendar pa je bilo v razpisu po mnenju nekaterih nekaj pomanjkljivosti.

Aleš Benko, ravnatelj Osnovne šole I Murska Sobota je za Sobotainfo povedal, da glede parketa čakajo na javni razpis s strani Mestne občine Murska Sobota, po četrti seji pa se o prenovi še niso pogovarjali.

Postopki javnega naročanja bodo stekli, ocenjena vrednost investicije nekaj čez 350.000 evrov

O poteku investicije za zamenjavo parketa na osnovni šoli smo povprašali tudi na Mestno občino Murska Sobota, s slednje so za Sobotainfo pojasnili, da je bila dokumentacija izdelana že v letu 2022, sedaj, ko je sprejet proračun za leto 2023, pa bodo stekli postopki javnega naročanja za to investicijo.

»Načrtujemo izvedbo investicije v počitniškem času. Rok izvedbe je ocenjen na 90 dni in bo izvedba segla tudi v del šolskega leta,« je pojasnila Vida Lukač, vodja kabineta župana.

Ocenjena vrednost je navedena v proračunu Mestne občine Murska Sobota v skupni vrednosti 351.431 evra.

Komentarji (6)

….. (ni preverjeno)

A nevzdrżna je?
Ali pa je mogoče nevzdrževana?

A sploh kdaj preberete kaj napišete?

opazovalec1 (ni preverjeno)

Ka ocitno nekomi ne pase resnica, ka brisete komentarje, nasa je odla k tomi M.Z. pa ji je zaco pisati tudi izven delovnega casa, zato vec ne odi k njemi, telko samo

km (ni preverjeno)

Kje je bivša RAVNATELJICA ? Ona je 15 let vodila to šolo !

školnik (ni preverjeno)

Za šolo so že 10 let na pol nedokončane delavnice za hišnike. A je bivša ravnateljica sploh kaj delala, razen vrtela jezik !

In reply to by km (ni preverjeno)

čarni vrag (ni preverjeno)

»Načrtujemo izvedbo investicije v počitniškem času. Rok izvedbe je ocenjen na 90 dni in bo izvedba segla tudi v del šolsketa leta,« je pojasnila Vida Lukač, vodja kabineta župana.

Pa to je neverjetno. Zamenjava parketa v eni telovadnici de trajala 90 dni. Ka de to en parketar po eno uro dnevno delo.

Gees (ni preverjeno)

Telko pejnez nemres zagnati v enem mesecu ! Za 350 000 eurov bi moral biti ta parket iz najredkejsega lesa na svetu !

In reply to by čarni vrag (ni preverjeno)

Starejše novice