Po tem ko so družbena omrežja preplavili posnetki brutalnega medvrstniškega nasilja, so se odzvali policisti Policijske uprave Celje in podali nekaj informacij o incidentu.

Javnost te dni pretresa nov primer medvrstniškega nasilja. To se je odvilo na strehi celjskega nakupovalnega centra, vpletene so bile mladoletnice.

Posnetek incidenta, v katerem dekleta pretepajo in zmerjajo vrstnico, je nato zaokrožil po družbenih omrežjih.

Na Policijski upravi Celje so bili o incidentu obveščeni, predstavili so prve ugotovitve preiskave medvrstniškega nasilja. 

Na policijo se je obrnila mama oškodovanke

Boštjan Kavc, inšpektor Sektorja uniformirane policije Policijske uprave Celje, je povedal, da so bili o dogodku na Policijski postaji Celje obveščeni v nedeljo, 9. aprila, dan po tem, ko se je zgodil. 

Na policijo se je obrnila mama oškodovanke. Policisti so opravili ogled kraja kaznivega dejanja in zagotovili varnost žrtve navedenega kaznivega dejanja.

Preberite še:

Identificirali pet mladoletnih osumljencev, preiskava še v teku

Doslej so ugotovili, da je bila oškodovanka mladoletna, identificirali pa so tudi pet mladoletnih osumljencev uradno pregonljivega kaznivega dejanja nasilništva. 

Ker še vedno poteka intenzivna preiskava in ker so vpleteni mladoletni, ki jih zakon posebej ščiti, drugih informacij o konkretnem primeru z javnostjo ne morejo deliti.

V letu 2021 so na Policijski upravi Celje evidentirali 82 kaznivih dejanj, povezanih z medvrstniškim nasiljem, leta 2022 pa 109. 

Kot je povedal Kavc, je k temu prispevalo ozaveščanje, da je treba stvari prijaviti: »Vsako leto na vseh vzgojno izobraževalnih ustanovah izvajamo preventivne aktivnosti.«

Komentarji (13)

~~~~ (ni preverjeno)

In kaj bo ?Premlade da bi napadalke obsodili .Bo samo en opominček

Marija!PaFego (ni preverjeno)

Taki prizadetonje kot si ti najbokse ka nemate nikoli dece… TELKO KA ZNAS!

In reply to by ~~~~ (ni preverjeno)

julka (ni preverjeno)

Nasilništvo
299. člen
(uradno prečiščeno besedilo)
(1) Kdor drugega hudo žali, z njim grdo ravna, mu dela nasilje ali ogroža njegovo varnost in s tem v javnosti ali v družini povzroči ogroženost, zgražanje ali prestrašenost, se kaznuje z zaporom do dveh let.

(2) Če dejanje iz prejšnjega odstavka stori dvoje ali več oseb ali če je prišlo do hudega ponižanja več oseb ali če storilec drugega lahko telesno poškoduje, se storilec kaznuje z zaporom do treh let.

Marija!PaFego (ni preverjeno)

zapor… doma pa socialna… starse oglobiti… deco v prevzgojni zavod… imamo sistem
samo trbej ga udejanjiti

In reply to by julka (ni preverjeno)

black panter

Proklete čefurke smrklave

jebačtvojemame (ni preverjeno)
Prop4ad (ni preverjeno)

glavnivi sta domači diklini bile..

In reply to by black panter

. (ni preverjeno)

kakšen čin je to ka ma 3 zvezdice?

leonnnovak (ni preverjeno)

Isto nasilje na ravni verbalnosti dozivljam sam, ko ta portal omogoca in vzpodbuja z komentarji tukaj zloooo

Kurec (ni preverjeno)

kaj ce so mladoletne isto jih spokat kak moske za bitje niso mladoletne

Unbeliever73 (ni preverjeno)

Kak en lejpi stari pregovor pravi:"Ne delaj drugome tou,ka nebi rad ka bi tebi štoj napravo!"Če bi se večina toga držali,bi bilou menje takšoga sranja!Samo ka je nažalost tak ka so nasilneži dandanes junaki,tiste ka pa mlatijo z vseh strani pa so si kao sami krivi,ka se nevejo braniti!Žalostno ka je tak!

.. (ni preverjeno)

Da smo mij bilij telko stari je bilou pretepov po šoulaj kelko ščejš. Se smo sami rejšili zdaj pa tej mamini sončki domov pridžoučejo. Delo cejle referate dajte no.

kapateje (ni preverjeno)

Hja to so razvajeni otroci razvajenih staršev. V času Yuge so ti v šoli učitelji za takšen incident potrgali ušesa , doma pa batine od starega, da se je kadilo.

Starejše novice