Martina Tivadar 21 letna študentka informatike in tehnologije komuniciranja je si je s sodelovanjem na projektu Trashure prislužila osupljivo plaketo za izjemni prispevek študentov v letu 2022.

Martina Tivadar, Sara Petecin, Ivor Canjuga in Matko Zlatić so združili kreativne moči in zasnovali projekt pod imenom Trashure, s katerim so na Dnevih slovenske informatike zasedli odlično drugo mesto. 

Sodelovanje na projektu je tako mlado Prekmurko Martino Tivadar povedlo do dodatne zmage. S svojim doprinosom na projektu je dokazala, da si zasluži nagrado za izjemni prispevek študentov v letu 2022.

»Trashure«-sodobni pristop ločevanja odpadkov

V okviru projekta »Trashure« so zasnovali idejo o aplikaciji, ki bi zagotovila slikanje in natančno ločevanje odpadkov.

Aplikacija bi prikazovala najbližje koše oziroma zbiralne enote s katerimi bi lahko ustrezno ločevali izbran odpadek. 

V sodelovanju z občinami in komunalnimi podjetji bi aplikacija omogočala digitalizacijo okoljevarstvenih ukrepov.

Uporabnike bi spodbujala k obveščanju o nujnih vzdrževalnih del, vzdrževanju zelenih površin in ponovni uporabi izdelkov.

Po dodatne izkušnje tudi na Poljsko

Martina Tivadar, ki je doma iz Dolgovaških Goric si je pri svojih rosnih letih nabrala mnogo neprecenljivih izkušenj na svojem področju raziskovanja. Tako se je septembra udeležila poletne šole v Poznanu na Poljskem z naslovom »Big Data Security«, kjer je pridobila nova znanja glede kibernetske varnosti.

Na Fakulteti za elektrotehniko, računalništvo in informatiko je vključena v »Hack klub FERI«. Pod okriljem kluba se sooča z vdori različnih sistemov in udeležuje številnih tekmovanj. 

Nedavno je sodelovala na dogodku Cybernight, največjem slovenskem varnostnem tekmovanju, ki se je odvijalo v začetku oktobra v Gospodarski zbornici Slovenije.

Na dogodku je potekalo tekmovanje »Capture the flag«, kjer so reševali naloge iz področja hekanja in poskušali napadati ter braniti njihove sisteme.

Kaj čaka nadobudno raziskovalko v prihodnjem? 

»Po dodiplomskem študiju nameravam nadaljevati na magistrskem študiju Informatika in podatkovne tehnologije,«  je o svojih nadaljnjih ciljih pojasnila za Lendavainfo Martina Tivadar. 

Zaenkrat pa jo najbolj pritegne področje strojnega učenja in umetne inteligence. 

Komentarji (4)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
dlb (nepreverjen)

znajo tej nouvi raziskovalci še kaj po slovensko poimenovati...?

Lokoliko (nepreverjen)

Mi locujemo,komunala Pa kasejra
Ge je tu logika

Gost24482 (nepreverjen)

Mi ločüvlemo oni pa sortejrajo.....po domače so nas nategnole

In reply to by Lokoliko (nepreverjen)

realnooo (nepreverjen)

zato pa fuknite vse v isto kanto

In reply to by Gost24482 (nepreverjen)

Starejše novice