Foto: Bobo
Najbolj prepričljivo so volivci podprli zakona o RTV in o dolgotrajni oskrbi.

Kot poroča STA, je bila udeležba na včerajšnjih referendumih, kjer so volivci prepričljivo potrdili vse tri zakone, o vladi, o dolgotrajni oskrbi in Radioteleviziji Slovenija, nekoliko nižja kot na lanskem referendumu o vodah, a je na volišča vendarle prišlo več volivcev kot na večini dosedanjih referendumov.

Vseh današnjih referendumov se je udeležilo približno enako število volivcev (skoraj 42 odstotkov), ki so najbolj prepričljivo potrdili zakona o RTV in dolgotrajni oskrbi.

STA je objavila tabelo s podatki o udeležbi in izidih na dosedanjih zakonodajnih referendumih (v odstotkih), iz katere je razvidno, da je bila višja udeležba poleg lanskega referenduma o vodah samo še na referendumih o zavarovalnicah iz leta 2007 (skoraj 58 odstotkov) in arbitraži iz leta 2010 (več kot 42 odstotkov).

Komentarji (16)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
realnooo (nepreverjen)

Referendum o rtv bi moral biti ZA ali PROTI placevanju prispevka. Vse ostalo je bv...Ta medijska hisa je enaka kot ostale...

pomurc (nepreverjen)

Se ne strinjam. RTV ima dokumentarce in filme res kvalitetne, oddaje lastne produkcije so zelo dobre. Tistim, katerim je vrhunec televizije kmetija, sanjski moški in podobno poneumljanje naroda, verjetno RTV res ne gledajo.

In reply to by realnooo (nepreverjen)

Ertevejaš (nepreverjen)

Ta medijska hiša je (bila) do pred kratkim, kakovostno, strokovno, profesionalno ... svetlobna leta nad vsemi ostalimi v slo.
Takšno trbej nazaj naprafti, popucati puhoglave zajedalce keri so se zajedli v vse pore in nazaj napraviti TV kak je bijla.
Oblika financiranja pa je lejko stvar debate, s ten ka je itak velka (referendumska) večina soglaša s prispevkon.

In reply to by realnooo (nepreverjen)

gru (nepreverjen)

V tej medijski hiši, je kar nekaj oddaj, soočenj, prevzela "sposobna" V. Petrovčič. Direktor RTV, ji za vsaki izpljunek na levo stran, da za nagrado "kekseka" v usta. S takimi novinarji RTV ne more več biti, kot je bila. In nazadnje nam gledalcem, vlivajo strah pred "oblastniškimi" levimi novinarji. Zares ironično. Kakovost in strokovnost sta se močno oddaljili z vladavino sedanjega vodstva.

In reply to by Ertevejaš (nepreverjen)

IV (nepreverjen)

Točno tako. Me je Golob v soočenju z našim J. J prepričal da človek ve OGROMNO več kot g. Janez.

In reply to by realnooo (nepreverjen)

gru (nepreverjen)

JJ Golobu niti do pasu ne seže. Prekaša ga edino v nesramnosti in slabonamernosti.

In reply to by IV (nepreverjen)

Janezekoo (nepreverjen)

Janezek je spušil po celi črti

2206 (nepreverjen)

Slovenci so še enkrat več dokazali svojo nerazgledanost...glasovali so ZA višji RTV prispevek, proti dolgotrajni oskrbi in pa zagotovili so službo Alenki Bratušek, ki je prodala svojo stranko...

no ja.... (nepreverjen)

- Višji RTV prispevek? Ge lejko najden informacijo ge piše ka de z novin zakonon prispevek višji? V bistvi pa se lejko brez vsakih težav odjaviš od RTV prispevka. Ne ven zakoj vsi nasprotniki toga še nejste napravili.
- Mi smo glasovali za dolgotrajno oskrbo, kera bi omogočila regulacijo cen oskrbe v domovih, kera se nebi dvigovala glede na višanje cen energentov, za sofinanciranje z dodatnimi 30 milijoni letno za višje plače zaposlenih v domovih, za dodatna zaposlovanja in ka že omenjeno, regulacijo cen oskrbnine. Dobro je Grims izjavo ka mo zdaj plačevali eno leto višje cene oskrbnine, ampak to samo zaradi njega in SDS keri so zrihtali teh bebasti referendum in s tem preprečil sprejetje zakona in sofinaciranja, ter vse zamaknili za eno leto. Tisti ka mamo koga v domi znamo o kon se ide in v kon je problem. Hvala SDS!
- Ka se pa Bratuškove tiče pa se strinjan s vsem. Ges san pri referendumi o vladi tudi glasoval proti.
.
Tak ka malo prlej razmisli preden drugin talaš neragledanost. Očitno si tij tudi med tistimi, keri ste nej meli pojma o kon se je šlo, pa še vedno dale trosite neresnice o ton za kaj smo glaslovali.

In reply to by 2206 (nepreverjen)

Tecumseh (nepreverjen)

Da bo naročnina višja zaradi izhoda referenduma res pišejo taki, kateri nimajo pojma o ničemer. In teh ni malo! Se pa s tabo ne strinjam, da se lahko "odjaviš" od RTV prispevka! Kako? Zakon opredeljuje, da mora plačati vsako gospodinjstvo z električnim priključkom. Koliko hiš je brez tega?
Stari in novi zakon o dolgotrajni oskrbi sta zame dokaj nerazumljiva (koliko od nas ve, katere pravice imajo uporabniki domov in taki, kateri rabijo nego in katerih ne oz. kaj bodo dobili ali izgubili po enem ali drugem zakonu). Eni trdijo eno, drugi drugo... pa bom vsled nepoznavanja tematike rajši tiho.
O referendumu o vladi pa itak ni potrebno trošiti veliko besedi. Vemo, da je potrebno "nagraditi" kolesarje in ostale, kateri so ob petkih bili zraven, pa solidno nesposobna politika tipa Šarec-Bratušek. Tu so stvari veliko bolj jasno predeljene, tu je tudi najbolj "neugoden" rezultat za vlado.
Zakon o RTV bo šel na ustavno presojo, ampak na sestavo Ustavnega sodišča bo skoraj stoprocentno rezultat 6 : 3 in lahko se laiki sprašujemo, po kateri Ustavi odločajo eni, po kateri pa drugi? Ne glede na to, kako se bodo odločili.
Že včeraj, pa danes in to se bo nadaljevalo na veliko paradira Inštitut 8. marec in Nika Kovač, pravi obraz je že v treh primerih pokalaza bodoča predsednica in vse to samo še bolj razdvaja ljudi.

In reply to by no ja.... (nepreverjen)

. (nepreverjen)

Predolga in neumna pridiga.

In reply to by Tecumseh (nepreverjen)

Ertevejaš (nepreverjen)

2206 Lažeš kak pes bižij. Ge si najšo povišanje prispevka?

In reply to by 2206 (nepreverjen)

2'23'2312 (nepreverjen)

počakaj pa boš doživel, kar kmalu.. in razlog bo , ker je inflacija in se vse viša....samo plače delavnim ljdem ne.

In reply to by Ertevejaš (nepreverjen)

Ertevejaš (nepreverjen)

2,23 številkaš brezimeni, tij bi lejko bil vedeževalec na nova24, poulek ovoga ka vas natepavle pa tolmači gdo van laže.

In reply to by 2'23'2312 (nepreverjen)

IV (nepreverjen)

Kaj govoriš to pravi Janez za zvišanje naročnine da bi narod volil proti. Daj mi razlago....

In reply to by 2206 (nepreverjen)

IV (nepreverjen)

Kaj govoriš to pravi Janez za zvišanje naročnine da bi narod volil proti. Daj mi razlago....

In reply to by 2206 (nepreverjen)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice