Slika je simbolična.
Osnovna šola IV Murska Sobota se pri svojem delovanju sooča z mnogimi preprekami. Šolo obiskuje 150 učencev, od tega jih je 20 na vozičku. Da bi jim bila omogočena čim lažja mobilnost, so se odločili za zbiranje sredstev za nakup kombija.

Osnovna šola IV je šola s prilagojenimi programi, ki deluje pod vizijo: »Strokovnost, delavnost, strpnost, prijaznost so naše vrline.«

Za zagotavljanje čim bolj kakovostnega izobraževanja so se odločili za nakup dodatnega kombija, ki bo omogočal večje število izletov po Pomurju - ti so za prilagojen program ključnega pomena.

S tem so se na družbenem omrežju Facebooku obrnili na širšo javnost, ki bi jim lahko pomagala pri zagotavljanju nujno potrebnih sredstev. 

Srce parajoč zapis

Na družbenem omrežju je zaokrožil zapis ene izmed zaposlenih v Osnovni šoli IV, ki se obrača na širšo javnost s pozivom na pomoč. Svojim par posebnim sončkom, kot jih poimenuje, želi omogočiti več potovanj in spoznavanj vsakdanjega življenja izven sten šole. 

»In ko enkrat delaš v takem okolju spoznaš, da MAJHNE stvari pomeniji VELIKO,« je o skromnih željah učencev zapisala zaposlena. 

Učenci veliko potujejo, pouk in delo sta prilagojena potrebam učencev, ta velikokrat zajema terensko delo izven šole.

Pomurje nudi mnogo destinacij, ki zagotavljajo odlične priložnosti za neprecenljive učne izkušnje, je dodala.

Učiteljice postavljene pred težko izbiro

Za potovanja imajo na voljo zgolj en kombi, ki pa ne omogoča prevoz vseh učencev. Šolo obiskuje kar 20 učencev priklenjenih na vozičke.

Z nakupom dodatnega kombija bi tako lahko naenkrat s celotnim razredom prepeljali dva vozička. Zaradi trenutnega primanjkljaja vozila so strokovne delavke soočene s težko odločitvijo, katerega učenca pusti za sabo.  

O nepredstavljivi odločitvi je Klavdija zapisala: »Potem ko izberemo destinacijo sledi težji in obenem žalostni del, izbira katerega učenca vzameš z sabo in katerega pustiš v šoli pri drugi učiteljici.«

»Končno bi žalostni del postal srečen. Naši učenci si take srečne, posebne trenutke še bolj zapomnijo in obenem neizmerno cenijo,« je zapisala strokovna delavka ob trenutnih tegobah, s katerimi se srečujejo. 

Podarimo srečo

V okviru zbiranja sredstev prirejajo dobrodelni koncert Podarimo srečo 2022, ki bo potekal 22. decembra v telovadnici Osnovne šole III Murska Sobota tik pred božično-novoletnimi prazniki.

V duhu prazničnega vzdušja upajo, da bodo ljudje pripravljeni postati del magične zgodbe, ki bo na obraze gibalno oviranih otrok narisala neizmerne nasmehe.

Denarne prispevke lahko nakažete na TRR šole, št. 01280-6030690345, referenca: 00 9002 in namen plačila: Donacija – Podarimo srečo.

Zbiranje sredstev poteka tudi s pomočjo SMS donacij, in sicer tako da pošljete SMS sporočilo s ključno besedo KOMBI5 na številko 1919 in prispevali boste pet evrov za nakup invalidom prilagojenega vozila.

Prispevajo lahko uporabniki mobilnih storitev Telekoma Slovenije, Telemacha, T-2 in A1.

Ob zbiranju sredstev so na Facebook strani dobrodelnega dogodka dodali: »Vsi zaposleni se trudimo, da je vsakdan naših učencev nekaj posebnega, da se vsak dan zgodi nekaj lepega, nekaj čarobnega in predvsem nepozabnega. Z vašo pomočjo, dobroto, prispevki, bi tudi vi prispevali k vsemu lepemu, nepozabnemu.«

Komentarji (19)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Đako (nepreverjen)

Grozno da ustanovitelj nima denarja.

y y y (nepreverjen)

MOMS se ,šopiri ,kaj vse so naredili to ,da pa bi poskrbeli za uboge otroke pomoči potrebne pa ne .Drugo ne ,delajo kot,da prikazujejo razkopano in zabetonirano Soboto in gnili Expano .In to je vse maslo SD.

Takm (nepreverjen)

Trbej Horvata pa Mesica pitati ka ta naredila glede toga kombija, kda de eden pd njiva zupan! torej Horvat? Torej Mesic? Odgovor na plano. Sobotainfo angazejrajte se enkrat za pravo stvar pa jiva to pitajte

In reply to by y y y (nepreverjen)

totekk (nepreverjen)

Pa ka si tij nouri ali ka? Kakšne Horvat? Jeebo te boug zabiti.

In reply to by Takm (nepreverjen)

Gees (nepreverjen)

Ne boj tak kriticen, vej pa zakletim delomrznezem, pijancem , ukrajinkam ki se zdaj, po vec kot pol leta ne delajo , , ceprav mozje v Kijevu hodijo v sluzbe , v sodelovanju z socialnim luksuzna stanovanja placujejo, za taksne ki rabijo pomoc pa naj zamaske zbiramo.

In reply to by y y y (nepreverjen)

gru (nepreverjen)

Prav ste ugotovili.

In reply to by Gees (nepreverjen)

asdasd (nepreverjen)

Soboška šola prosi za pomoč pri nakupu kombija: kakšne so pa plače pedagoških delavcev ? Samo vprašam ! Izobraževanje med procesom šole, nadoknade ob sobotah, urna obremenitev, en mesec hodijo v šolo dolgočasja , itd. .

In reply to by gru (nepreverjen)

JJJJ1 (nepreverjen)

Vladajoča elita pri 17 milijardah proračuna ne more namenit nekaj za ta voziček. Dobro ste volili.

totekk (nepreverjen)

Prejšnja je znala milijarde metati raznin Dimnikon pa kriptofrajeron za fake teste in papirnate robčke z gumicami. Ka tej nucajo kombi od včeraj ali že duže časa?

In reply to by JJJJ1 (nepreverjen)

. (nepreverjen)

Za tejh 5 izletov ale 3 izlete na leto pa se resno ne splača kombija nabavlate pa ga vzdržavate cejlo leto, rentajte kombi pa je tao tao...

Čipko (nepreverjen)

Kombi je vsak dan v uporabi.

In reply to by . (nepreverjen)

totekk (nepreverjen)

Eden ja, ka pa dva?

In reply to by Čipko (nepreverjen)

Takoje (nepreverjen)

Seveda. Te otroke se prevaza tudi vsaki dan v solo in domov. In nejso vsi otroci doma v MS v sosednji ulici, ampak so doma iz celoga Gorickoga in Prlekije, ter sirse okolice Murske Sobote

In reply to by totekk (nepreverjen)

Hp (nepreverjen)

Idite in poglejte koliko da ustanovitelj za osnovno šolo v Veliki Polani. Tam je kombi vzel, namesto da bi ga dal.

realnooo (nepreverjen)

ZAKOJ SE SPRAVLATE S CECANJEM DENARJA NA MALI NAROD!???
DAJTE SE SPRAVIT NA VELKE FIRME S KERIH TECE DENAR!!!

OCITNO JE TAU PROSINJACENJE IN CECANJE MALOGA NARODA GRATO HIT!?

🤣🤣🤣 (nepreverjen)

De se oglaso bebcek keri nema telko jajc ka bi izpostavo “kao nekoga ka sefta z meson iz tujine”” jaki junak si ja, kda se v jarki skrivles z vrecko na glavi 🤣🤣🤣

In reply to by realnooo (nepreverjen)

Realnoo (nepreverjen)

Debeli fuknjenec zakoj pa tij že cejlo življenje cecaš državo? Delat se rajši spravi manjak zamazani.

In reply to by realnooo (nepreverjen)

. (nepreverjen)

Dam za zimske gume, če nimajo na Trr za novi kombi. Edina šola ki kaj prosi in sodeluje pri eu sredstvih.

Lukčev Mesec (nepreverjen)

Nakup kombija je nesmisel in tudi veliko naenkrat stane.

Vzet ga na lizing, ker je to za šolo bistveno boljše.

Tudi je lažje mesečno plačati obrok.

Čez nekaj let se ga zamenja in ponovno enak postopek in imajo vsake 3 ali 4 leta novega.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice