Slika je simbolična.
Motoristi si zaradi varnosti želijo dodatne zaščite na cesti Murska Sobota - Gederovci, namestitev dodatnega pasu varnostne ograje pa odobrava tudi policija. Bodo njihove želje uresničene?

Kot smo že poročali, so motoristi Moto kluba Jekleni jahači Bakovci na Direkcijo Republike Slovenije za infrastrukturo poslali zahtevek po dodatnem pasu varnostne ograje na državni cesti Murska Sobota - Gederovci.

Motoristi ob spremljanju postavitve varnostnih ograj ugotavljajo, da se je na varnost motoristov pozabilo, kljub temu da je že v času rekonstrukcije prišlo do smrtne žrtve motorista, ki ni bil povzročitelj nesreče.

Ker rekonstrukcija ceste še ni končana, motoristi menijo, da je še primeren čas, da se na obstoječe novozgrajene varnostne cestne ograje na tem odseku postavijo tako imenovane motoristične letve, ki bi preprečile direktne trke motorista z nosilnim stebrom varnostne ograje.

Namestitev dodatnega pasu varnostne ograje podpira tudi policija

Z zahtevkom po dodatnem pasu varnostne ograje je seznanjena tudi Policijska uprava Murska Sobota

»Gotovo bomo predlog Moto kluba Jekleni jahači na omenjenem tehničnem pregledu obravnavali in ga s strani policije tudi predlagali.

Vedno in povsod poudarjamo, da je pri rekonstrukcijah cest in pri novogradnjah cest potrebno načrtovati prometno infrastrukturo v smeri, da dopušča manjše voznikove napake,« je za Sobotainfo pojasnila Suzana Rauš, predstavnica za odnose z javnostmi.

Predvidena ureditev prometne signalizacije in izvedba ukrepov za umirjanje prometa

V sklopu del je predvidena rekonstrukcija ceste med naseljema Veščica in Gederovci, ureditev voziščne konstrukcije, odvodnjava, cestne razsvetljace, križišča, individualni priključki, posamezna križišča z levo zavijalnimi pasovi, avtobusna postajališča, posebne površine za pešce in kolesarje, prehodi za pešce in kolesarje ter ureditev prometne opreme in signalizacije.

»Prav tako je predvidena izvedba ukrepov za umirjanje prometa, in sicer prometnih otokov na vstopu v naselje Veščica in naselje Vanča vas,« so za Sobotainfo dejali na Direkciji Republike Slovenije za infrastrukturo.

Prošnjo za namestitev dodatne zaščite prejeli, vendar dodatni elementi za varovanje motoristov niso predvideni

Po projektni dokumentaciji za rekonstrukcijo ceste je predvidena namestitev dobrih šest kilometrov jeklenih varovalnih ograj.

»Varovalne ograje so predvidene predvsem zaradi varovanja vodovarstvenega območja in nimajo predvidenih dodatnih elementov (lamel) za varovanje motoristov,« so sporočili za Sobotainfo.

Direkcija za infrastrukturo je prejela prošnjo pomurskega moto kluba glede namestitve dodatnih lamel za motoriste, ki jo bodo preučili, so zapisali, in če bo postavitev lamel upravičena, bodo te tudi nameščene.

Komentarji (21)

upokojenec70 (ni preverjeno)

Nekateri letijo kot sneta sekira, njim ne bo pomagala nobena ograja, pameten in previden voznik motorja pa je ne rabi. (stari motorist)

Neko (ni preverjeno)

Ka te nede že jutri kakšna takšna ograja za ovinkon čakala! Nej ka bi ti privouščo, samo se ne delaj tak pametnoga, ka se tebi nikdar nika nemre zgoditi.

In reply to by upokojenec70 (ni preverjeno)

Opa (ni preverjeno)

Naj se normalno vozijo pa ni potrebna nobena ograja

Neko (ni preverjeno)

Tudi če se normalno pelješ se nesreča zgodi. Ti skoči srna, zajec, olje na cesti, kamenje, xy prometna situacija. In srečanje s stebrom te ograje že pri nižji hitrosti je smrtno nevarno oz. zagotova smrt ali invalidnost. Šrintaj ti na puno, pa se s trebuhom ali glavo zaleti v neko štango. Pa to je cca 20km/h, pa mi pridi pravet, ka si misleš te o ton.

In reply to by Opa (ni preverjeno)

Tudi kolesar (ni preverjeno)

Nekaterim, kateri so na spletu samo, da "potradijo" čas to zaman razlagaš!
Po svoje mi ni jasno zakaj ne naredijo teh ograj, če so varnejše? Ne glede na to, če nekateri dirkajo, nekateri ne, nesreča se lahko zgodi tudi ob manjši hotrosti, ob upoštevanju drugih cestno-prometnih pravil...
Pa... saj smo v Sloveniji. Tudi nam kolesarjem zgradijo nemogoče "kolesarske steze", katere to v bistvu niti niso, pa čudne rešitve v križiščih in še bi se našlo.
Dejstvo je, da na položajih, kjer se o čem odloča in na položajih, kjer nekdo nekaj naroča sedijo ljudje, kateri o zadevah ravno dosti ne vejo. Ne vozijo ne motorja, ne kolesa in imajo čisto svoj pogled na te rešitve!

In reply to by Neko (ni preverjeno)

Simon k (ni preverjeno)

Prilagodi vožnjo stanju na cestišču.

In reply to by Neko (ni preverjeno)

alojzios (ni preverjeno)

aja vuva dva pametniva? naj se normalno pela pa njemi gumi pouči pa zleti v ograjo pa si hrbtenico stere?? te ta vuva tuj pametniva??

Vaša vest (ni preverjeno)

Če je to argument, potem bi morala biti povsod, kajti guma lahko poči kjerkoli, budalo

In reply to by alojzios (ni preverjeno)

feri90 (ni preverjeno)

budalo te napravilo hepan ..

In reply to by Vaša vest (ni preverjeno)

3332 (ni preverjeno)

cesta ni dirkališče, na koncu še rabijo izletne ceno ali kaj

3332 (ni preverjeno)

'cone

In reply to by 3332 (ni preverjeno)

Gost55 (ni preverjeno)

Navedena cesta je po rekonstrukciji postala še bolj nevarna. Določene odseke so celo še malo dvignili, naredili nenormalne naklone. Zdaj so pa že tako ovinkasto cesto naredili še dodatno nepregledno s temi ograjami. Ljudje vozijo kot da bi se jim odpeljalo, kljub temu da je uradno še vedno omejitev hitrosti na 50 km/h, tako da se še dodatno težje varno vključiš v promet. Zdaj pa manjkajo še samo pacienti na motorjih, ki ne poznajo kaj je to omejitev hitrosti in bo prej ali slej spet tragedija.

Uiioo23 (ni preverjeno)

Bodo pa se en rondo naredili v lj na godeziji ob prvi nesreci za tisinskega zupana. Mogoce dva, ce bo eur.

In reply to by Gost55 (ni preverjeno)

.. (ni preverjeno)

Policija kera je na ton tereni pa udeleženci pravijo ka je dodatna ograja potrebna. Butalci na agenciji pa projektant keri nena pojma pa pravijo ka nej trbej.

paver (ni preverjeno)

Ni so še skozi Vanča vas postavili ograje. To morajo ker či kakšna mačka skoči pred motorista bo joj !

In reply to by .. (ni preverjeno)

lukčev mesec (ni preverjeno)

Naj že nehajo srat s to ograjo !

Naj se vozijo po predpisih in razmeram na cesti primerno !!!!!

Zakaj je danes skoraj povsod ob vstopu v naselje potrebno delati otoke za umirjanje prometa in ležeče policaje ?

Zaradi BEDAKOV, ki dirkajo in mislijo, da je cesta njihova in so sami na cesti !!!!!!

Očitno bo treba postaviti na ceste še več raznih ovir, da se promet umiri.

Policija pa itak nič ne naredi, ker je tričetrt policajev med motoristi.

čarni vrag (ni preverjeno)

V Butalah Janković pela drekovod prek vodovarstvenoga območja, tu pa naj bi odbojna ograja ščitila vodne vire.

99999999 (ni preverjeno)

če se ne vejo normalno voziti, naj umrejo, me nič ne briga. zakoni so za vse!

Neko (ni preverjeno)

Varovalne ograje namenjene varovanju vodovarstvenega območja, ki so smrtno nevarne za ljudi, je treba odstranit ali pa narediti tako, da bodo za vse udeležence prometa varne. Vsako življenje šteje!

LHubhjnjjn (ni preverjeno)

Ograjo nujno podreti izruvati jo izvajalcu del pa dati prepoved doživljensko saj ograja je zelo nevarna nepregledna in utesnjena. Samo sranje nam delajo slabše je kot je bilo banda šalabajzerska nesposobna mi mo pamogli tou trpeti zaradi par budal brez možganov! Kazniti jih in jim dati prepoved doživotno!

Aham (ni preverjeno)

Predlaga omejitev na 30km/h po celi cesti od MS do Gederovec...

Starejše novice