Janša nagrado od Patrije po besedah sodnice sprejel za stranko SDS.

Kot poročajo mediji, je sodišče Janeza Janšo, Antona Krkovića in Ivana Črnkoviča spoznalo za krive kaznivih dejanj, povezanih z dajanjem ali sprejemanjem daril pri nakupu oklepnikov od finske Patrie. Janša naj bi nagrado sprejel v imenu stranke SDS.

Kot naj bi povedala ljubljanska okrajna sodnica Barbara Klajnšek, je Janša odgovren, ker naj bi sprejel nagrado, hkrati naj bi nadzoroval zadevo in bil obveščen o dogajanju s strani Jožeta Zagožna.

Predsednik SDS JanšaČrnkovič in Krkovič so se zagovarjali, da so nedolžni in so zahtevali oprostilno sodbo. Tožilstvo je za trojico predlagalo zaporne kazni in sicer za Janeza Janšo 24 mesecev, za Toneta Krkoviča in Ivana Črnkoviča pa po 22 mesecev. Tožilstvo je predlagalo še plačilo 37.000 evrov stranske denarne kazni.

Roka roko umije

Janšo je bremenila obtožba, da je v poslu nabave osemkolesnih oklepnikov sprejel nagrado, Črnkovič pa naj bi Jožetu Zagožnu in Krkoviču za SDS obljubil delež dobička Rotisa, ki bi ga ta ustvaril, če bi postal lokalni zastopnik Patrie. Krkovič naj bi to obljubo plačila deleža dobička sprejel v zameno, da kot pomočnik načelnika Generalštaba Slovenske vojske podpira Rotis pri prizadevanjih, da postane lokalni partner Patrie.

Walter Wolf jo je »pobrisal«

Zaključek sojenja pa še čaka Jožeta Zagožna, nekdanjega prvega moža HSE, in Walterja Wolfa, ki sta izločena iz postopka. Slednji je odpotoval v Kanado, za njim pa je razpisana mednarodna tiralica in odrejen pripor.

Dogajanje pred ljubljanskim sodiščem lahko spremljate v živo na tejle povezavi: LINK

S spleta

Komentarji (77)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Vipko
Truplo

Po tako čudnem obtožnem predlogu ne bi smeli obsoditi nikogar. Pustimo, da se gre za Janšo!

divjejabolko

Ubogi, ubogi Ivan ... ;)

picek

Ka van malo opišen kak laik:

1) Kriminalisti zbirajo dokaze, narod upa, da se bo kaj zgodilo in nepridiprave doleti kazen
2) ker so časi takšni kot so, in lestvica (korupcija) kaže kot kaže, so vsi povezani,
3) da bo narod srečen se začne sojenje
4) balavo sojenje
5) nišče neje obtoženi zaradi balavih dokazov, narod srečen ker se je vsaj nekaj premeknilo in upamo na še več takih sojenj, saj če neje zaj de pa naslednjič
5) vsi igralci lepo pijejo vinjak v kakšon klube pase nan smejijo!

picek

na mmc je renos v živo pred sodno palačov LJ, kda tao gledan mi na bruhanje ide! me pa prav zanima kelko od teh ka se zajtan zderajo "branilo"svojega "poštenega" odrešitelja kda de kakša pizdarija vn butnola???
Pa ka san še opazo, kak se mladi bimbeke zderajo na mikrofone janša,janša,... in se točno vidi kak ščejo na vrh prijte!! svinjarija!

delija

Premalo še več!!!!

divjejabolko

Brez zveze ... itak je samo pogojno in na koncu se bodo izmazali.

Laško

V zapor 100% ne bo šel, ker je on JJ in za njega veljajo drugi zakoni!

Vipko
Truplo

Same komunjarske komentari.

Ko pa je Jožek Brozov nekoč in nekje izjavil, da tistega sodišča ne priznava, je pa bilo vse v redu. Le kdaj bo konec tega komunjarskega sodnega sistema v Komunistični republiki Sloveniji?

mixer

Končno nekaj pozitivnega za Slovenijo in, da je sodišče izreklo obsodilno obtožbo. Raznim truplom in drugim, ki imajo oprane možgane pa naj mafijo še dalje zagovarjajo, če imajo od tega koristi. Še več bi mogel dobiti, to je pramala obsodba za njegove nečednosti in afere. Za gospoda Šooša pa je bolje, če je tiho, koga sploh zanima njegovo mnenje. Soboški SDS se je že itak preveč kompromitiral in izgubil svojo kredibilnost. Še enkrat bravo sodišče, le obsodba bi morala biti dosti večja. Zaupanje v sodstvo se je vsaj malo povrnilo.

I-OWN-YOUR-MOM

Truplo,

ne spoštuješ sodišča, ne spoštuješ lidi, keri spoštujejo odločitev sodišča, ozmerjaš jih s političnimi podporniki (komunajzerami), itd.

To je karakter osebe, kera podpera politiko, oz. nasploh tebe ... o, joj ...

Vipko
Truplo

Rajši komentiraj tisto o Titu? Tisto je v redu, ko še dandanes deco v šoli učijo, kako hrabro se je držal tovariš Tito?

Sicer pa je glede tega postopka toliko napak in čudnih odločitev ter sledenja sodnice tožilcu v celoti, da bo padlo če ne drugje, na evropskem sodišču. Tam komunistov vendarle ni oz. se morda kakšen najde kot član... iz Slovenije.

I-OWN-YOUR-MOM

Ge ne vrvlen nič kaj dobroga o Titu. Srečen? Evo ti politično obnašanje, kda je argument za to, ka je nešče nej krif, ČIGLI JE ŽE OBSOJEN (kak si skos gučo, ka je nikdar nej bil obsojen in je zato nej krif, se spomniš?), kvečjemi to, ka "kda do pa drujge zaprli"? Mi se to tuj spitavlemo, ker nas je 90% lidi za to, ka se zapre vse, keri so vničili državo. Vlada so pa LDS, SDS, SD, PS, itd.

Itak. Ti boš fčil tožilko pa sodnico o napakaj, pa ka je steuf, človik? Kaži malo spoštovanja, pizda, saj pa tan do sodnikov na tekmi tuj kažeš nekši respect, nej? Zakoj se tu obnašaš do lidi tak gnilo in brezobrazno? Što je nej POLITIČNO MOTIVEJRANI, je za tebe lopov, majster? V keron svejti si osto? Aja, nej, ti dejansko misliš, ka so tožilci pa sodniki podporniki lejvih? Čigli so v iston šihti že 20 lejt? :))

divjejabolko

Truplo je pač simpatizer ali (celo privrženec) ene in edine desničarske stranke in njegove velike vodje brez napak, ki rad organizira razne shode, kjer demonstrirajo proti levim fašistom (TM) in slogani tipa "mi smo s tabo, s tabo smo nastali". Kot neumna semena v sečevodu ovc ...

Kaj pa, če je vse res?

Landini

Vsi, ki ste obremenjeni s fašistično ali pa komunistično preteklostjo, ste za moje pojme za postrelit. Ker me kot 22-letnika boli kur... kateri dedek je katerega dedka vrgel v jamo oz. kateri kreten je prisegal zvestobo še večjemu kretenu (beri Hitler ali Tito). Dejstvo je, da se je zgodovina obrnila tako kot se je in jo že enkrat pustimo presojat zgodovinarjem. V tej kur... državi mladi še vedno moramo poslušati o partizanih, o domobrancih tako kot, če bi se to dogajalo včeraj. Dajte se že enkrat zresnit; tisti, ki ste strankarski simpatizerji (leve ali desne strani, saj je itak vseeno, saj ste vsi isti) zmečite te stare kretene ven in se začnite enkrat ukvarjati s prihodnostjo in ne s preteklostjo. Sicer res drži ta rek: historia magistra vitale; ampak da vsak dan en kreten iz politične smeri (katerekoli) začne z nekim sra... iz 50-tih let prejšnjega stoletja je pa že enostavno preveč.

Vipko
Truplo

Drži, vedno sem govoril, da ni bil nikoli obsojen in da ni kriv. Saj... tudi sedaj po svoje še ni obsojen.

Komunjarji se pač blamirajo... taka sodba po mojem mnenju pade, če ne prej, na nekem evropskem sodišču. Kjer je mogoče kakšen komunjar notri samo iz naše države, ostalo so demokrati.

Je pa sodba, čeprav je to vse nepravnomočno, spet ena sramota za našo državo. Da nekdo nekaj morda dobi na nekem neverjetnem mestu od bogsigavedi koga in niti v sanjah vedoč koliko...? Ejej!

Vipko
Truplo

"Da nekdo nekaj morda dobi na nekem neverjetnem mestu od bogsigavedi koga in niti v sanjah vedoč koliko...? Ejej"

Saj me ne bolijo minusi, ampak si vseeno še enkrat preberite gornje... zato je obsojen na 2 leti.

Vipko
Truplo

... in ne nakladajte o nekih "stvarnih" dokazih, ker jih baje do sedaj tožilstvo ni predložilo.

In eden je napisal, da so Finci ugotovili, da je bil JJ zraven. Falsch! Finci so obelodanili v tistem filmu samo ENO ČRKO J!

marjetica

Truplo, si fejst đauko?

Vipko
buldog

Prvi lopovi so dobili svoje; zdaj upam, da se bo nadaljevalo.... vse do Cipra.

In kakor je napisal nekdo nekje drugje: ni cilj, da bo rezultat med obsojenimi za korupcijo in kraje na koncu 3:3. Ljudje bodo spet pridobili zaupanje v pravno državo, ko bo rezultat med obsojenimi 1348 : 1512.

In še: velika zmaga pravne države in dan za petje hvalnic bo, ko bodo prvič nekomu zasegli tudi premoženje, kar zakon omogoča. Lopovi morajo ostati brez časti in brez ukradenega.

Vipko
Truplo

Bi se s pesekom večinoma strinjal... le da je prvi stavek narobe. Za sedaj je to samo prva obsodba... postopek pa je čuden. Pripenjam iz drugega foruma:

@Nekaj kar takoj pade v oči. Obsodba 100% sledi zahtevam tožilstva.

Tako t.i. obtožni predlog kot obsodbo so pisali isti ljudje ...

... zato so rabili še dodatna (protizakonita) dva dni.

---
Ostalo ima Pesek prav... mene tudi ne zanima, kdo je obsojeni... če je kriv. Je levi ali desni! Ampak, mora biti kriv, to pa pomeni, da je obsojen na zadnji stopnji... in ta bo verjetno kar Evropsko sodišče za človekove pravice! In tam ne sedijo v senatu komunisti. Tega se dobro zavedajte.

Daisy... načeloma ne jem jabolk... res so kisle in po svoje škodijo, če pretiravaš. Vseeno hvala za skrb, he, he...!

zima.bela

Nekaj mi pa vseeno no jasno: - kako to, da je Riedl (Avstrijec, ki je dal) dobil 3 leta, naš Janez pa samo 2 leti????
Kje je denar, ki ni dosegel "cilja"?

Truplo: si bil glavni preiskovalec ali si pa bil prisoten na vseh obravnavah, da poznaš vse detajle "nekega leta nekega dne na nekem kraju......."?
Ponavljaš isto mantro kot vsi jajotovi opranoglavci.

Pa še ena opazka: kak so babe zunaj histerično tulile? Majo vse te otroke, ki bodo šli v Ameriko študirat, ata pa ne bo mogel iz zapora zadeve financirati? Za to bo tulila še ena danes ob 22h !!!!!!

Orožje, prodaja orožja ... to me še boli.... ker je iz znanih omar izpuhtelo cca 140 mio DEM v neznano, dol s sten so se zbijale čisto na novo položene keramične ploščice, pa še, pa še....

Vipko
čevapčič na ražnje

.. kaj si ti ja nori .. gda malo poslujšaš podpornike SDS in Janše in nasploh zdaj celo odzivno famo na spletu - mhm, tau pa je že vse vküper na ravni fanatizma, mhm, tau pa je - uf, si naujre, ka politika dela .. :O

.. SDS-ovci, se van ne zdi tau malo fanatično, gda vijdeš tau tan pred sodiščon in če tak malo psihološko tau kanaliziraš, nej je tau malo .. mhm - zaskrbljujoče? Ka si tak politično predani? Meni tau deluje zaskrbljujoče ..

.. mhm, drugače pa - sliši se mogoče čudno, ale Janša mijslen, ka je zdaj dejansko nej kriv, srmak :D - že mogoče, ka so v osamosvojitveni vojni kaj švercali etc., te so takšni časi bilij, ale zdaj, mhm - ne bi pravo, ka bi se zdaj on pri Patrii kcuj pšel, mijslen, ka bi zdaj vseeno malo prpo stisno glede na močne očitke o orožje, mhm .. :)

.. so dokazi bilij trdni? Če ja - baujkibogme, te pa smo rejsan orenk mafijska država mi - pravi mafijski raj, drži .. ;)

Vipko
Wizeman

Žalostno pri fsen fküper je, ka dejansko nede nikdar odsedo te kazni. pa niti vujti njemi nede trbelo. Do že poskrbeli, ka nika zmutijo. Telko o slovenskoj učinkovitosti.

Vipko
Truplo

Zima.bela, tudi ti si bil izgleda glavni preiskovalec. Kako pa veš, da ni bilo nekega leta na nekem neznanem kraju od NN osebe in dimnih nekaj milijonov.

Saj se vendar lahko kje prebere t. i. obtožni predlog in sedaj se bo obelodanila tudi obsodba. Vsaj tožilec ni javno do sedaj govoril o dokazih... oz. da bi povedal, kaj so ti dokazi? Se motim? Riedla pa so ujeli... z roko v torbi, kakor se pravi oz. z denarjem baje na letališču! In še enkrat, Finci so operirali samo z eno črko J in ne z dvema. In najprej je bil Janša kolikor me še spomin ne vara prejemnik podkupnine, nato bi naj bila stranka, sedaj mu je obljubljeno...???

Vipko
Truplo

Zima.bela, če te mučijo keramične ploščice ali kaj podobnega, ti ni treba "iti" do Janše... pri nas je imel čudne "gradbene" rešitve eden izmed vodilnih nekdanje Mure, pa tudi na vikendu enega izmed direktorjev sektorja NLB je enak marmor, kakor je v sedanji likvidaturi v Murski Soboti. In noben ni bil tak siromak, da ne bi imel za burek, kakor se pravi.

Vipko
Truplo

Če ščen dosejče nesmrtnost v smisle pejdesejt minusov, se moran enoga san date...

zima.bela

Trupelce,
si prebral obtožni predlog? Si zasledil oznake dokumentov, ki služijo kot dokazno gradivo tožilstva? Nisi?
E vidiš, goniš pa tisto znanao: neznanega leta neznanega meseca neznanega dne ob neznani uri...
Q...c je "neznano", veš? To je samo (res) čudna besedna zveza, na katero se je obramba obesila, ker se ni imela na kaj drugega (ker vse ostalo je prekleto dobro znano).
Truplo, nehaj bluziti. Janša je že skapiral, kaj se mu je zgodilo, ti pa le še ne!
Pa še: vidim, da si slabo informiran: Nekdo drug je dol mlatil keramiko, ne Janša (neznanega dne v neznani bajti v neznanem Kočevskem Rogu, bile so predmet neznane kompenzacije za neznane posle ...... neznanih ljudi v neznani aferi.
Truplo, ne smeti več foruma; idi na biciklin .... ali pa... bouk ne daj... komu kakšen mail piši!!! Podpiši se pa: "neznani neznanec" (vej te nikdar ven ne najdejo, a ne?)!

Vipko
Truplo

Ne motaj... vse izgleda, kot da samo ti in komunjarji veste, kaj kje piše... Sicer pa imaš prav... čemu se tule nategovati s takimi.

Prozac

Truplo je gotof, zaj se jemi je svejt porüjšo. Brez njega mu živeti ni.

Ka si nede ge žile rezau...

zima.bela

Truplo,
si zdaj slišal dokaze? Ali kolesariš, pa ti bomo morali spet mi tolmačiti?

jusska

Hvala sodnici - še je upanje za pravico. Obsojeni pa v prepoznavnem stilu manipulira z množico sfrustriranih somišljenikov.

pink panter

proban se odklopiti od te jebene politike, pa fsake telko časa dobin kaj po glavi. Naše pijzde od politikof so pijzde zato, ka so tudi njujvi volilci pijzde. Samo pijzda lejko voli takše pijzdeke brez karakterof, šteri npr. ne odstoupijo iz politike ži ob ten, gda raja zvejdi, ka so v nekoj vpleteni. Rajši bršejo, dokeč ne crknejo od starosti. Fse od janše do jankoviča pa ove blontne ldsovske pičke pred zijd pa avtomat v roke.

pičko mater

zima.bela

No, pa vam je to normalno? Ta tiskovka...
Komaj čakam podnaslovljene filmčke na Youtubu.. v stilu "Hitler izve, da..."
To bo še zabave!

zima.bela

Točno, Marjetica;
- v očeh se mu vidi, da ni mami cukre kradel!! V očeh.

Vipko
Wizeman

Ha ha ha, tiskovka, ne me jeb.... nemren vörvati, ka se ešče izda štoj lejko lepi na toga ljigavoga notoričnoga lažova. V enoj besedi je sposoben povedati trij lažij pa pet psovk. Genijalac.

Vipko
Wizeman

Marjetica, boukše primerjave si nej mogla najti......

BB

Sicer pa pravi že stari ljudski rek: "Ne išči pravice na sodišču..." ;)

lethal lexi

Če more navaden državljan odgovarjate za svoja dejanja naj tude Janša ka pa je te on več p.č.i.n dim pa še to ni. Pa samo si poglej to sliko tu gore kakšen hinavske pogled brrrr. Škoda ka de dvej lete gnilo tu pa sedeo pa se preklado sem pa tja. Naj ga rajše dajo na goli otok pa tan kamne v oblike tanka sklada, Hilda pa naj njeme luknje kopa. Truplo tebe san pa že pravla ka si dol leže pa se z zemlof pokrij zato ka tak nika pametnoga ne poveš vred z meno. Pa ne pleze Janše v rit ka neboš od toga nika mel

ernestoche

Pozdravleni. Ne oglašam se dosti, vendar se zaj moren. Tau ka se je janši zgaudilo se je moglo zgoditi, vejpa poglednite kak se človik obnaša. Menej asociejra na točno določeno osebo iz zgodovine, kero nemo imenoval, ampak znan ka si znate... Tau je tau, če de slučajno resno v zatvor prišo, te de ziher eno knjigo napijso v stili tistoga, keri je te haro po evropi nej dugo nazaj. Samo telko ka do njegve čistke usmerjene po političnoj nej rasnoj opciji... Mogoče san malo nesramen, samo pa ka tü nešterni nekše komuniste naprej vličejte pa takše ste resno deca za v vrtec. Odrastite prosim. Ste kdaj vidli na forumi napijsano ka bi šteri t.i. Komunist napijso ala prekleti fašisti so pa zmagali na volitvah etc. ali pa zaj je tisti neimenovani prišo ... Bla bla bla. Za menej pa ka van ešče nekaj poven, 5. Juni je od zaj naprej SVEJTEK bole kak keri koli državni. Juhuhu

picek

46 let se je živelo odlično, nekateri pa nej, predvsem tisti ka so sodelovali z okupatoron. Zakoj so jih strelali? saj vi bi jih tudi če bi bil sovražnik! zaj pa takše najbole kričijo. meni tao samo eno pove!

divjejabolko

Gospod Ivan ima samo en problem. Je v eni prekleto majhni državi. Če bi bil vsaj v državi kalibra in velikost tipa Madžarska (kot njegov kolega Viktor Orban), potem bi bila situacija malenkost drugačna.

Imel bi dosti-dosti več pripadnikov.
Ej, dragi moj jajo, še boš moraš hodit na tečaje k tvojemu kolegu. Ali pa on k tebi. No ja, zdaj boš (upajmo) mel kar nekaj (prostega) časa za razmislek.

I-OWN-YOUR-MOM

"si prebral obtožni predlog? Si zasledil oznake dokumentov, ki služijo kot dokazno gradivo tožilstva?"

Na to njemi je Truplo odgovoril:

"Ne motaj... vse izgleda, kot da samo ti in komunjarji veste, kaj kje piše..."

... smejšno, kakšno politično "argumentejranje" :)) Človik normalno pita, un pa odgovori kak prvo z žalitvijo "ne motaj", torej niti nešče čuti, ka ga spitavle, te pa ga ozmerja s komunajzeron ... čigli je že 100x napisano, ka

Truplo, razturo si san sebe, resno. Začaj šteti, kakše bruke s sebe delaš, pa ZAČAJ SPOŠTOVATI DELO TOŽILCOV IN SODNIKOV. O obtožnici lejko guči samo tožilec, sodnica in to je to. Ti si nej prešto 1 od 1700 strani.

To je kak či mo ge tebi začo motati, ka je tvoj biciklin za kurac, pa či mi kaj nazaj razložiš, mo ge napiso "ne motaj, ka si itak nekši psiho biciklist pa nemaš pojma". Tak se ti pogučavleš in argumentejraš svoje trditve. Oprosti, ali takši odnos je betežen ... ali to je politika ... politiko majo radi takši lidge ... :(

zato pa smo v kurci, ker takši skos volite iste stranke, kere nan kradnejo.

Svaka čast tožilci pa sodnici še enkrat, resno!

I-OWN-YOUR-MOM

* čigli je že 100x napisano, ka smo nej na nikši strani, PLUS, tudi či dejansko bi bil što na keri strani, je to irelevantno - pomembno je samo to, ka nešče napiše. Torej, 1700 strani PROTI "ne motaj".

:)))

Vipko
Truplo

Ne motaj... kak tak dobro se znaš? Kak tak dobro znaš, ka je krijv? San fčeraj malo glejdo Odmeve, pa je še Ude malo požejro slino? Držij? In tou Ude, štere je pač lejve... za Šturma itak znamo, ka je rejdno desne?

Janšo so obsoudele komuniste, komuniste so dali obtožne predlog (Hrastarova, njejne mouž pa je pred 25 lejte aretejro Janšo - ja zdaj so se zavlekle pa v tou smer...? Držij?), tožilec znamo, ka je, glij tak sodnijca... Soudbo be baje morala izreče fčasek... neja pa po trej dnejvaj. In be naj bijla več ali menje točno po naroke tožilstva...?

Vaček de se pa ta "limonada" itak šla dale... pa mo vidle.

Če še evropsko sodišče odlouče, ka je Janša krijv, mo tüde ges pravo, kaj je krijv. Dotačas pa me nite eden nede prepričo, ka trebej spoštuvate sodišča in tožilstvo, štero tožare pa soude po politične lineje. Nikak po resnice, pravice. Za zdaj tou trdin, pa mo se težko vgrizno v gezek.

Za menej je Tovšakova za npr. 19 obtožb še nej krijva, ka je nej pravnomočno obsojena... in pika. Glij tak Kordež, pa še kakšen! Velka večijna vas tü ste pač za zakon linča... štere glejdate kavbojke itak znate, ka mijslen.

I-OWN-YOUR-MOM

Znan, ka je omenjeni obsojeni na 2 leti. Znan, ka je nej nišče od nas prešto 1700 strani duge obtožnice in je zatorej nesmiselno žaliti tožilstvo, še posebej če nejsi prešto obtožnice. Ti to kar ignorejraš. Teh 1700 strani je po tvoje nej nišče štel, nej so delali v še dveh državaj mejsce pa mejsce na ton, itd. Vse je farsa, a? Vse lejko zavržeš s ten, ka sodnike in tožilce, keri so šolani in probajo obtožiti krive, ka bi dobili nekšo kazen, zmerjaš s politiki. Politiki so nej pravniki, politiki so lidge z vseh vetrov, in DEFINICIJA politike je PRINAS žal ta, ka je 95/100 politikov skorumpejranih, od ostalih 5 pa štirje odidejo, ker ne zdržijo v teh političnih igrah. Mogoče so vsi nej takši že prle, ali jih moč in igre potegnejo prek vseh moralnih mej.

Janša je trenutno KRIV, ti pa lejko obračaš kak ščeš vse skup. Fakin OBSOJENI je. S to definicijo vse štima, razmiš ti? O TON JE NOVICA. To, ka se lejko pritožiš, zna sakši, ali či de pritožba uspela, nevej nišče. DEJSTVO je samo to, ka je OBSOJENI.

Vači pa, ka ti delaš, je to, ka probaš skos obrniti besede politično tak, ka je Janša kao nej krif. To je vse. POMEMBNA DEJSTVA in dogodke zanemarjaš, probaš pa v iskati S POLITIČNIN RAZMIŠLJANJON in NE-ARGUMENTERANJON način, kak braniti na vso silo nekoga, nej pa GLEDATI NA SITUACIJO ...

Zato san ge zaključo na ton mesti.

power.play

Če bi obstajali dokazi za vse pizdarije, ka jih je đej đej napravo, bi dobo maksimalno zaporno kazen. Po pravnomočnosti, jasno. Še zdaj dvomin, ka do toga obsojenca dejansko spravili z zapor. Zdaj se je začala zaključna ofenziva, pritiski na vse in vsakogar - z vsemi političnimi sredstvi pa z njegovof paravojaško organizacijo? Ej, samo dve leti je dobo?! AHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA

bajkec

truplo patij si ovca.......trubadur eden plačani janšov

feniks3.0

ne vem kdo je večji bedak; pasje truplo ali komentatorji, ki se ukvarjajo s shizofreniki.

in še; kdo je večji psihopat; Janez (Novak) ali njegovi sledilci? Kdo je koga spravil tako daleč, janez njegove fanatike ali fanatiki janeza?

Vipko
buldog

Mali popravek Truplu: že nekajkrat je omenil Evropsko sodišče. Kriminalni primeri ne končajo na Evropskem sodišču. Zadnja istanca bo v Sloveniji. Še to bi rabili na Evropskem sodišču, da jim tja pošiljajo nacionalne primere korupcije.... in to bivše predsednike vlad... v vrsti Sanader, Janša, kakšen Berlusconi...pa to bi bili zasipani le s temi primeri.

I-OWN-YOUR-MOM

Zaj de se ziher popravo, pa pravo, ka te pa nede valalo, tudi či pritožba nede šla skos! LOL.

Vipko
Truplo

Ja, eni ste tako prepričani, da je kriv, da drugim odrekate pravico do mnenja, da ni kriv! Sicer pa, kaj pričakovati od komunjarjev. Čisto resno.

Pesek, jaz nimam pojma o pravu, vendar je včeraj ali Šturm, ali Ude rekel, da se bo zadeva verjetno končala na tem sodišču v Stracbourgu... in drugi ni oporekal. Torej moram vseeno verjeti njima in manj tebi?

cashualcash

tablet svalilo?

I-OWN-YOUR-MOM
I-OWN-YOUR-MOM

V Nju Jork de šlo - tan ziher zmaga, ka tan je daleč največ fkradnjenoga pa spodkuplenoga.

Vipko
Truplo

Sicer pa sem malo preletel tekst in piše:

-----
Janšo je bremenila obtožba, da je v poslu nabave osemkolesnih oklepnikov sprejel nagrado...
-----

Meni se močno zdi, da je to popolnoma narobe napisano. Če sem dobro spemljal sojenje, obsodbo... je bil Janša obsojen, ker je sprejel obljubo nagrade oz. nekaj podobnega. Torej nič ni prjel... razen obljube, če imajo "krvniki" prav.

Vipko
buldog

Truplo, saj mi ni potrebno verjeti... Evropsko sodišče za človekove pravice se v glavnem razglasi za pristojno, kadar gre za sistematično kršenje pravic.... do sedaj (vsaj jaz nisem zasledil) nikoli ni obravnavalo primerov kriminalitete.... ampak tvoj guru in njegov odvetnik sta sposobna vsega.... poslati spis, ki se ukvarja z kriminalnim dejanjem, ki ga preganja državni tožilec po uradni dolžnosti tudi na Evropsko sodišče za človekove pravice... precej podobno bluzenju premierke, da bo tožila bonitetne hiše.... pa vsi se nam smejijo; malim balkanskim pobalinčkom in zamerljivčkom. Nagradno vprašanje za milijon dolarjev za tebe Truplo: že veliko evropskih politikov so obtožili in obsodili (tudi pravnomočno) za korupcijo; kateri se je obrnil na Evropsko sodišče za človekove pravice? In vprašanje za drugi milijon: zakaj niso šli iskat pravdo na omenjeno sodišče?
Pa ne mi zdaj odgovarjat z nekimi "komunjari" in podobnimi preganjavicami, ker se ti s tem smešiš na tem forumu, tvojemu guruju pa je jasno, da s temi floskulami v Evropi nima kaj početi.... da se ob omembi "komunističnih elementov" dobrih dvajset let po padcu komunizma tam vsi pridušeno hahljajo... ta "komunizem" je itak originalno slovenski.... nihče ga več ne vlači na plano; niti Hrvati in Srbi ne....

Vipko
Truplo

Odgovor za milion dolarjev, samo zate: smejijo se nam ravno zaradi takih zadev... in tudi to bo smešnica. In dalje... tudi Pirnat je danes omenil, da bo zadeva šla na Evropsko sodišče za človekove pravice. Kajti Janši je bila kršena elementarna pravica, to pa je pravica do obrambe, saj pravzaprv niti ne ve, zakaj je obtožen.

A hočeš, da ti jaz postavim vprašanje za milion dolarjev???

Evo: zakaj si tako zadrt komunist? Ob primernem odgovoru dobiš...

zany

Bravo Truplo, da posnemaš dejanja svojega idola in vsakega, ki se ne strinja z Janšo, označiš za komunista. Maš vse pogoje, da se včlaniš v SDS.

Vipko
Truplo

Lahko tudi v BSS (Buzijev stranka Slovenije)... kajti vse je bolje od komunista!

BuLsHiT

truplo logika pac, ce se ne meces na kolena pred janso si komunist. drugih opcij nega prinas! je pa sds pa njeno clanstvo totalno butthurt :D twiter je cela komedija, ka pisarijo gorik

Vipko
Truplo

Nobene leve stranke ne vidim, katera v bistvu ne čisla NOB, Tita, dalje Kučana do Jankovića. Tako ali drugače. Kaj drugega, kot da so to v žargoru rečeno komunisti? Dokler boste na vse kriplje to zagovarjali kot neko svetinjo, nezmotljivo gibanje, a po drugi strani samo z omembo imena Janša naredili kar se da kisli obraz, kaj pa naj drugega rečem. Da ste demokrati? Niti v sanjah.

Da ni drugih opcij? Jih je... Državljanska lista je obetala (pa pustimo NOB in domobrance - glede tega se niso opredeljevali), nato pa je Virant s svojimi kolobocijami popolnoma izgubil kredibilnost. Ankete to potrjujejo, ni treba biti preveč pameten. Dokler se vsaka leva stranka tako krčevito drži polpretekle zgodovine kot neko svetinjo, druge pa bi še po 70 letih takoj na strelišče... kaj poreči drugega, da ste komunisti. Saj po svoje ne mislim čisto resno. Toliko zgodovine pa poznam. Aja, pri razsodbi so bili privrženci Janše na eni strani, ostali pa na drugi. In ti drugi so v veliki meri mahali z zastavami države, katera nas je napadla, imeli na "tikvaj" simbole prejšnjega režima... in kaj so potem po svoje?

Tisti "protestnik", kateri tako na veliko maha z zastavo slovenskih barv z rdečo zvezdo je "tovariš" Milan Baretić... Na tikve ima kapo z rdečo zvezdo. In ta budala celo izjavi: ""Takrat sem bil ves teden na Roški in se bojeval za te simbole, ki jih danes nosim. Zdaj se bom boril proti tem barabam in proti Janši. Tukaj bom, dokler ne bo šel«" Če se že lahko marsikdo strinja z zadnjim stavko, s prvim nikakor. A smo/ste se res 25 let prej borili za te simbole ali proti?

Sredinske stranke ali desne...saj si lahko v NSi, Ljudski stranki... pa ti ni treba stati za Janšo.

Zadnji dogodki glede te sodbe, pa tudi komentarji na televiziji to dokazujejo, kažejo na to, da smo se spet razdelili. Ker je bil proces več ali manjpolitični. Če bi vse slonelo na kriminaliteti... pa ko jeb.. po svoje Janšo. Zaradi mene naj sedi, če je kriv. Tudi Krkovič in še kateri. Če mu lahko dokažejo "obljubo nagrade" in je zato moč koga zapreti... zaradi mene na Goli otok in ključ se naj vrže v vodo... Bi rekel, da ste "vi" ostali veliko bolj obremenjeni z Janšo, kakor jaz.

zima.bela

Truplo,
tudi "žargonsko"jaz zate nisem boben komunjara, komu.... kakršna koli varianta. Zate in za vse ostale tu sem jaz zgolj "zima.bela" i ništa drugo.

Truplo,
zdaj pa zate vprašanje za 100 milojonov dolarjev:
je napisan in odposlan mail (pardon: elekrtonsko sporočilo")
lahko dokaz - takšen dokaz, da ti na podlagi maila nekdo dokaže,
da SI KRIV !!!!!
Kaj pa, ko ima nekdo na desetine navzkrižnih mailov (celo dopisovalno serijo, v kateri so tudi formule, kako se bo delila (HA_HA) biomasa!!!! - kot dokaz ?????

Ti bi to moral vedeti, zato te lepo prosim za odkrit odgovor.
Pozdrav pa lep kolesarski vikend!

feniks3.0

Ej pasje truplo... a jokal si ful?

:'(

zih je kriva boljševistička-severkorejska-zionistična-udbomafijska-murgeljska-trenirkahlačna zarota. Deluje v treh državah in na treh sodiščih; v Sloveniji, Avstriji in na Finskem. :(

zima.bela

Feniks3.0,

sedi, 5 !

zima.bela

za razsvetlitev Trupla-
(copy/p iz enih slovenskih "cajteng"):

Janez Janša ni Julija Timošenko. Služi pa kot primer stanja slovenske družbe. Politiki kot Janša pa (še) ne razumejo, kakšno škodo povzročajo s svojimi teorijami zarote. Slovenija potrebuje zdaj, ko je v globoki politični krizi, zaupanje, ne pa paranoidne fantazije, v avstrijskem Der Standardu komentira Adelheid Wōlfl.

Vsepovsod vidi zarote. Za bivšega slovenskega premiera Janeza Janšo večino zadev upravljajo s tajnih vrhov. V Janševem svetu mrgoli toliko komunističnih agentov, kolikor jih ga je v bivši Jugoslaviji skušalo spraviti na pravo pot. Počuti se kot žrtev političnega sodstva in se primerja z ukrajinsko političarko Julijo Timošenko.

A problem je globlji od opisa psihičnega stanja politika. Janša je tudi primer stanja slovenske družbe. Nima nobenega spoštovanja do sodbe sodišča, kot je bilo to mogoče videti v sredo iz njegovega odziva. In tudi velik del Slovencev nima zaupanja v pravno državo in politiko. Grozljivo veliko jih verjame v teorije zarote, podobno kot Janša, čeprav pogosto tudi z drugimi predznaki. Tako je večina vprašanih pred izrekom sodbe v korupcijski zadevi Patria dejalo, da ne verjame, da bo Janša obsojen, saj da je sodstvo politično. Izteklo se je drugače.

Četudi bi bila sodba drugačna, bi to potrdilo nezaupanje veliko ljudi: ker tako ali tako nimajo zaupanja. Politiki kot Janša pa (še) ne razumejo, kakšno škodo povzročajo s svojimi teorijami zarote. Slovenija potrebuje zdaj, ko je v globoki politični krizi, zaupanje, ne pa paranoidne fantazije, je zapisala zunanjepolitična urednica tega časnika.

TO je hkrati moje zadnje polemiziranje pod to temo. Obljubljam!

BuLsHiT

lol daj kda de ugotovo ka si iz dnevnika to kopero, de pa celi penasti ka rdeci to pisarijo :D truplo ka je narobe z NOB? se "vas" faking prunk nema nika proti NOBji, ka se je pa dogajalo po vojni pa z NOB nema veze tisto je ena cisto druga tema.

zany

@Truplo
Kje pa piše, da če si proti Janši, podpiraš Jankovića, Kučana in ostalo levo sranje. To je ravno problem Janše in njegovih podpornikov. Etiketiranje vsakega, ki se ne strinja z njimi.

Vipko
Truplo

Zima.bela nisem pravnik, niti ne poznam zakonov.

Vendar, e-pošta, kakšen forum in podobna komuniciranja preko računalnika so po mojem dandanes že neka sled, dokaz. Kot navadno pismo? Mene so zjebali zaradi pisanja na forumu, pa niti nisem napisal nič takega, v tisti temi pa je bilo veliko hujših komentarjev od drugih, lahko dokažem, da sem jih celo miril. Ampak, najebal sem sam... ker sem se nekomu zameril in ta je po mojem iz naših domačih logov. Tako, da če kdo tule zapiše, da bo to in to naredil temu in temu... se mu lahko komot pripeti, da ga obiščejo trije (pa ne evropska trojka), ampak kriminalisti.

Morda se motim, morda ne. Aja, sem dobil 100 mio dolarjev. Vzamem itak samo enega, ostalo dam društvu za boj proti mučenju živali!

Kaj so si dopisovali, če so si... pa nevem. Za Zany-a: ni problem, za koga si, problem je, da si apriri, v nevihti, vročini, na dežju ali snegu enostavno PROTI JANŠI! Še bolj, kot jaz proti komunistom!

Kar se tiče sodbe, odzivov me hudo moti tole: Janša je izjavil, da bo uporabil vsa pravna sredstva, kjer se gre za pravo. In vsa politična srestva, kjer oz. ker se gre v velikem delu procesa tudi za politični proces. To stoji, izjave so dandanes posnete, slikovno, tonsko...

In potem se levi komunarji dvignejo na kurac in izjavijo, da je rekel, da bo uporabil vsa pravna in politična sredstva. Jaz temu pravim, da je izjava vzeta iz konteksta?

BB

@zany: Nej trbej etiketejrati pa se vijdi što so vejkše budale ;)

Nemren pozabiti strogo resne izjave nega mladeniča keri je pravo je 91' v jarki ležo z mamo pa trepeto za očeton pa starejšin braton ka sta se borila za TITO-ja...

...povprečno inteligentni osebi to kar nekaj povej, ali? :)

Vipko
čevapčič na ražnje

.. zanimiva debata .. ;)

.. ej, samo Truplo ma v bistve preci prav, razen z tistimi uporabami komunizma je je malo fanatičen .. mhm, no, menej predvsem zanimajo dokazi, tak bi rad vido tau vse skaujz, teh, kelko dokaznoga spisa? No, dobro, tau niti nemo vido nikdar niti ne bi časa bilauj šteti, ampak ..

.. ampak - mhm, če je vse res - pa nemre se tau državnik iti takšne mafije, pa ge si tau vido, ali kak? Tak je obična sociologija?

.. http://www.youtube.com/watch?v=9FnO3igOkOk

.. ge mo mrau pošteni pa reven, kelko opažan v ton sisteme .. vedno san se psihološko pijto, gda prijde do te spremembe, na keroj točki v življenje, ka se lejko ideš takšne taktične svinjarije? No, saj je obrazložljivo tau drugače, no, dobro, mo pač vsi po mafijsko ..

Vipko
čevapčič na ražnje

.. bole kak na Janšo pa se zdaj trbej zamislite na trenutni postopek uveljavitve slabe banke in prve traše 500-ih šenkanih miljonov dokapitalizacije NLB-u, kjer bo pozabljenega dosti denarja, a ta denar slabih terjatev pri nekaterih še kako ni pozabljen ..

http://rok.blog.drugisvet.com/2013/06/11/jansa-in-patria-vriskanje-in-j…

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice