Vzrok naj bi bil v okvari potopne črpalke.

Pred časom smo že poročali, da je se je mlin na Muri v Ižakovcih zaradi okvare potopne črpalke začel potapljati. Je obilno deževje in ponovna okvara črpalke pripomogla, da se je to pripetilo tudi danes zgodaj zjutraj?

»Kamere so pokazale, da je okrog 2.30 ure zmanjkalo elektrike, zato je eden od možnih razlogov, da se je mlin začel potapljati, okvara potopne črpalke. Ni pa to edini možni razlog,« je za Sobotainfo pojasnila Gabrijela Küzma, direktorica Javnega zavoda za turizem, kulturo in šport Beltinci.

Potopna črpalka, ki vsakih deset minut črpa vodo naj bi pregorela in nehala delovati. Okoli sedme ure zjutraj so prejeli klic enega od članov krajevne skupnosti Ižakovci, ki je dejal da se mlin na ižakovskem Otoku ljubezni potaplja.

Komentarji (31)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
mürski bober (nepreverjen)

Mlin se potaplja, pa tej projektanti so nej vredni ka jim sunce sija. Stari majstri so to izvedli brez črpalk pa elektrike, z malo kmečke tehnike pa logike. Gnes den pa dipl., magistr., dr., za en kur.....c.

Gost2 (nepreverjen)

Stari majstri pa lastniki so tau vzdrzavali, tu pa jin je skoda dati pejneze. Pac vsi bi samo sluzili, pozabijo pa ka so s ten tuj stroski.

In reply to by mürski bober (nepreverjen)

asdasd (nepreverjen)

, to naj bi bil vzrok, podobno kot pri plinovodu severni tok - sabotaža !?

In reply to by Gost2 (nepreverjen)

gru (nepreverjen)

Nobena diploma ne odtehta zdrave kmečke pameti.

In reply to by mürski bober (nepreverjen)

gru (nepreverjen)

Ti "sloviti" projektanti imajo tudi imena in priimke. Prav bi bilo, da postanejo znani tudi izven občinskih meja.

In reply to by mürski bober (nepreverjen)

krucibuci (nepreverjen)

O ton ka ste poročali je več kak 2 leti mijnolo. Se pravi so nič nej napravili v ton časi. Naj bi vsaj nekše blazine nabavili. To kak je zdaj resan zgledne avtentično, pa lejko bi se pravilo ka tuj tradicionalno

gru (nepreverjen)

Tudi naslednji dve leti ne bo nič narejenega. Generacijam bodo ostali le lepi spomini na mlin, in to je tudi vse. Krivci za to sramotno dogajanje pa bodo poniknili brez zaslužene kazni in življenje bo teklo dalje. Žal, nemalo dobronamernih komentarjev ne bo prebudilo Občinske oblasti. Občani, stvari bo treba vzeti v svoje roke, sicer bo tudi vse drugo počasi propadalo.

In reply to by krucibuci (nepreverjen)

Buu (nepreverjen)

Kolo je tak že nekaj lejt na Melincaj. Taka če de še mlin tuj vrede..

ManU (nepreverjen)

Fake mlin že od vsega začetka.

tinchin (nepreverjen)

Glavno ka kamere majo...či se mi avto pokvari, ga pelan k mehaniki...ovače , kak se naj vozin...s pokvarjenin? Nejde. Od potaplajočega mlina tude haska nega. Mogoče je pa turistično privlačno kolo, keroga je odneslo? Sicer pa ka mo se spitavale, na občine majo strokovnjake za to. Oni znajo ka delajo.

black panter

Salabajzeri mrkeči

Bajjden (nepreverjen)

Putin pa Rusi podtaknili.

Brodar (nepreverjen)

Hja,
2 leti znajo ka se potaplja in so pač čakali, da se potopi...
Prav zanimle me, ce bi odgovorna direktorca svojo lastnino prepustila 2leti tak in pač črpala vodo s kumpa!? In vso usodo prepustila eni potopni črpalki.

Ugibam kdaj je bila črpalka kupljena, kolik ima oddelanih ur in kdaj bi jo proizvajalec priporočil zamenjati.

Skratka delajo ko svinje z mehom. Sram jih je lahko in še kako kazensko odgovornost bi si zaslužii zaradi malomarnosti.

gru (nepreverjen)

In ta malomarnost ne bo nikoli kaznovana. Strokovnost in odgovornost sta zatajili na celi črti.

In reply to by Brodar (nepreverjen)

zver

Strašno...
Namesto da bi bil v funkciji in bi o tem pisali se vsake toliko piše kako propada.

Pa ne propada samo mlin.. igrala so potrebna prav tako obnove...

gru (nepreverjen)

Vsi le gledajo in čakajo, da se bo mlin do kraja potopil. Kot praksa kaže, ni znanja niti volje, da bi bil problem rešen. Sicer pa, že kar nekaj objektov je zaradi nevzdrževanja propadlo. Starih mojstrov več ni in z njimi je odšla tudi odgovornost. Nekoč je bilo veliko podarjenega časa, neplačanih delovnih ur, namenjenih vzdrževanju. Danes jih večina gleda le na svojo korist in živijo po načelu; vsako prakse rije zase.

gru (nepreverjen)

Popravek; vsako prase rije zase.

In reply to by gru (nepreverjen)

SRAMOTA OBČINA… (nepreverjen)

Bokibogme. če so tej vredni ka sunce na njih sije. Več kot 2 leti so nej bili sposobni to vred vzeti, takrat je morala oditi direktorica, prišla je nova "naša" po politični zlizanosti in še hujše sranje PA KAJ SE VI IDETE ? ge je občinski svet in pa nadzorni svet ZTKŠ Beltinci ? Tu je pa potrebno podati kazensko ovadbo odgovornih ZARADI MALOMARNEGA DELA V SLUŽBI dosta je zajebancije. Takoj vam predlagam rešitev na občini je polovica zaposlenih viška in ravno tako na ZTKŠ odpustiti te višek ljudi (kar je že obečal Virag pred volitvami) pa bi ostalo toliko pejnez, če ste tako ubogi, da bi se ta znamenitost MLIN NA MURI popravil kak trbej, ali pa se vkuper pistiti dol po Muri. Sicer pa idejo coj volitve pa mo malo inventure napravili.

Ficho81 (nepreverjen)

Nikaj nebi trbelo poprávlati, či bi meli ednoga mlijnara rédno zaposlenoga, pa bi cenej bilou,kak zdaj,da se drektorca s komisijof parkrat ta pela na "ogled"!Majster Rudi se v grobi obráča zavolo sposobnij političarof, šteri majo jako globoke,pa prazne žepe,lapati pa pijsati pa znajo,pod pazdijami pa otečene bule!

In reply to by SRAMOTA OBČINA… (nepreverjen)

Branko Žižek (nepreverjen)

To ni žalostno to je sramota za vse veljake., ki vodijo občino in KS. Izjava Direktorice zavoda, ki upravlja z mlinom, da je za to kriva črpalka je za pavliho, saj pri tej tehniki, ki je danes na razpolago ne more priti do tega saj je X možnosti za kontrolo da ne pride do tega. Vendar kdo bi o tem razmišljal, vsi imajo mesečne plače, ničesar niso prispevali pri izgradnji, z Otokom Ljubezni se bahajo, da je to osrednja turistična destilacija v Občini. S svojimi dejanji pa so ga uničili. Vse kar so slabega še naredili, da so tja postavili tone betona in zgradili pregrešno dragi most in mogoče zraven še kaj. Nam Ižakovčanom, ki smo mlin gradili in z njim živeli in bili ponosni, da smo zgradili temeljno kulturno dediščino, ki je poleg Büjraštva bila povezana z Mlinarstvom. Apeliram na vse, ki se boste kmalu na velika usta hvalili kaj boste dobrega naredili, ko boste kandidirali z Občinski svet, KS in Ostale funkcije, da se zavedate poslanstva Našega mlina. Bog ne daj, da se zgodi še kaj hujšega z mlinom, potem ne boste več dobrodošli na Otoku. Podal bom pobudo, da se ustanovi civilna iniciativa, ki bo upravljala z mlinom in ob pomoči sponzorjev ponovno izdelala mlinsko kolo, da mlin ponovno zavrti mlinski kamen, kot je to bilo nekdaj in za kaj smo ga gradili. Za vse ostalo pa bo poskrbela mati narava. Ene bo nagradila, druge kaznovala, vsakega po svoji zaslugi. Mlinu pa želim vse dobro in naj mu Bog pomaga, če so ga odgovorni zapustili.

Ficho81 (nepreverjen)

Brki,mlijn je plačala občina Böltinci,pa EU,delau ga je pa majster Rudi,Ižekofčari ste pa nej za pejneze šteli büjrati zalijf lübezni!

gru (nepreverjen)

Občani, ta mlin je turistični biser, zato si ne smete dovoliti, da se vpričo vas potopi. Naj ne ostanejo le lepi spomini, da je nekoč bil.

zver

Pisanje tu ni in ne bo zaleglo! Lahko pa se občuti gnev.

Beltinci 2022 (nepreverjen)

Če je kdo poslušal izjavo župana včeraj v osrednjih novicah na Murskem valu, se lahko samo zgrozi. Zdaj bodo pumpe krive.. Pa koliko časa se to že ve in kaj se je naredilo pod novim vodstvom ZTKŠ Beltinci?! Elica je morala oditi zaradi mlina, vi pa se delate norca s turistov, ki jim računate vstopnino za mlin, ki nima ne kolesa, ne deluje in se zdaj še potaplja! Seveda, če so kumpi leseni in dotrajani. Turist pride na Otok ljubezni in kaj ga pričaka? Tabla da zunaj ne strežejo pijače. Lepa dobrodošlica. Lahko poje prekmursko gibanico? Ne, je nimajo. Video v brežni hiši ne deluje. Brod vozi, če imaš prekleto srečo (da je brodar tam, da nima malice in da Mura ni prenizka). Gabika, žal nisi dorasla temu položaju. Župan pa je 4 leta zraven gledal. Učite se turizma od Lendave do Grada na Goričkem ali pa družine Pozderec, ki s Tinekovim brodom dela zgodbe in v tem več kot uspeva, tudi zato, ker turista prepeljejo čez Muro ob polnoči če je treba, ker čez poteka Jakobova pot. Starim büjrašem pridejo solze na oči, ko vidijo kaj ste naredili z otokom.

bca (nepreverjen)

bca (nepreverjen) sekunda nazaj
Predlagam podvojitev vstopnine za ogled plavajoče-potapljajočega mlina. Enkratna priložnost. Občina naj vključi potovalne agencije in z vseslovensko oglaševalno akcijo privabi vesoljno slovensko ljudstvo na Otok ljubezni.
Se je pa izkazala izredna daljnovidnost projektantov betonsko-zidanega mostu . Ob kritikah , da bi bil primernejši leseni most so betonskega opravičevali , da je zmožnost ponovnega potapljanja mlina in leseni most ne bi prenesel dvigala za dvig mlina .. čestitam.

Ges pa moj pes (nepreverjen)

O.B.PRAVI KMETAVZARJI NI KAJ DRUGO REČI.

občan volilec (nepreverjen)

Odgovorni na občini in ZTK morajo za to odgovarjati, finančno in kazensko in seveda takoj oditi s položajev, ki jih zasedajo, župan, direktorica ZTK, predsednik upravnega odbora ZTK, predsednik KS Ižakovci. Občani Beltinec, pred vami so lokalne volitve, boste tem nesposobnežem še zaupali svoj glas? Biser turizma v občini, kot pravi župan Virag, že dolgo ni več, oziroma, saj nikoli ni bil! Sramota za odgovorne!!!

gru (nepreverjen)

Komu in kako bodo odgovarjali? Brez ovadb ne bo šlo.

In reply to by občan volilec (nepreverjen)

VIRAG RAZOČARANJE (nepreverjen)

Župan Virag in kompanija je eno največjih razočaranj v zgodovini občine. Ali ne bodo tako zlahka odnesli OBČANI BOMO ZAHTEVALI REVIZIJO poslovanja občine v zadnjem mandatu,zadosta je teh pizdarij.

In reply to by občan volilec (nepreverjen)

Basi (nepreverjen)

Glavno ka je ZTKŠ pod pokroviteljstvom župana organiziral koncert Basija. Kakšne prazne besede župana o biserih in beltinskem turizmu po radiju.. Seveda ste krivi da je mlin v takem stanju!! Sram vas je lahko in ne zaslužite si svojih položajev.

neščepač1 (nepreverjen)

nemrejo še najti zavarovalnice ka bi tau zavarovala in se te lejko kunčno potopi do kunca

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice