Vir: prenos prvenstva na Sport TV
Prekmurca uspešna na strelskem svetovnem prvenstvu v Osijeku, osvojila bronasto kolajno.

Jasmina Maček in Boštjan Maček sta na strelskem svetovnem prvenstvu v Osijeku osvojila bronasto kolajno na mešani ekipni tekmi v trapu. 

»Vesel sem, da nama je končno uspelo skupaj doseči vrhunski izid«

»Tekme za odličja so vedno loterija. V tekmo za bronasto kolajno sem prišel kot dolžnik iz zadnje kvalifikacijske serije, ko sem zgrešil tri leteče tarče.

V malem finalu sem opravil svoje, naredil svoj maksimum in zgrešil le en strel, tudi Jasmina se je trudila po svojih najboljših močeh in naredila svoje. Vesel sem, da nama je končno uspelo skupaj doseči vrhunski izid,« je po bronu uvodoma dejal Boštjan Maček.

»Priznam, da si v tekmi za tretje mesto nisem želel tekmecev iz Kitajske«

Brat in sestra iz Bodoncev sta visoko raven streljanja zadržala tudi v tekmi za odličje bronastega leska proti zelo kakovostni kitajski navezi, v današnji drugi tekmi za tretje mesto sta bila boljša od kitajske naveze Haicheng Yu/Xiaojing Wang s 6:2.

»Priznam, da si v tekmi za tretje mesto nisem želel tekmecev iz Kitajske. V primerjavi z mano in Jasmino, ki sva strelska amaterja s službama, sta oba kitajska strelca prava profesionalca, a na tako pomembni tekmi tudi najboljši strelci in strelke znajo zgrešiti,« je še dodal Maček.

Vir: prenos prvenstva na Sport TV

Družinska naveza zbrana in preudarna od prvega strela

Družinska naveza iz Bodoncev je bila na današnji mešani ekipni tekmi zbrana in preudarna od prvega strela. Petdesetletni Maček je v uvodnih treh serijah v kvalifikacijskem delu zadel 72 od 75 letečih tarč, njegova osem let mlajša sestra pa 70 glinastih golobov.

»Boštjan je bil v malem finalu od prvega do zadnjega strela izjemno zbran in preudaren. Sama sem se v začetku malce 'lovila', preglavice so mi povzročali predvsem desni golobi, a sem se v pravem trenutku le zbrala, se povsem uskladila z Boštjanom in uspelo nama je osvojiti bronasto kolajno,« je ob tem pojasnila Jasmina Maček.

Maček sicer že evropski prvak ter nosilec dveh bronastih odličij

Boštjan Maček je sicer že evropski prvak iz Leobersdorfa 2018 ter nosilec dveh bronastih odličij z evropskih prvenstev v Beogradu 2011 in Pragerskem 2015, kjer je bil v kvalifikacijskem delu v uvodnih dveh serijah 100-odstoten, v tretji pa je zgrešil 15., 22. in 25. letečo tarčo.

Njegova sestra Jasmina, ki velja za pravo 'specialistko' za mešane ekipne tekme - skupaj s Tomažem Blazinškom je namreč že osvojila odličje srebrnega leska na evropskem prvenstvu v Bakuju 2017 -, je na današnji preizkušnji prikazala veliko boljšo predstavo kot na posamični tekmi od ponedeljka do srede.

V današnjih kvalifikacijah ekipne tekme je tako nanizala serije 24, 21 in 25, na posamični tekmi, kjer je osvojila 58. mesto, pa so bile njene serije bolj skromne, znašale so 18, 20, 24, 20 in 21 zadetih glinastih golobov.

Na današnji mešani ekipni tekmi, ki je tudi olimpijska disciplina, je skupno nastopilo 56 reprezentanc.

Komentarji (4)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
grobar (nepreverjen)

Čestitke,pa samo tak dale.

gost stroka (nepreverjen)

Iskrene čestitke Jasmina in Boštjan.
Super. Bravooooo.
Pozdrav iz Doliča.

tuncika

ČESTITKE, pozdrav Sobota.

Nevemkdojeto (nepreverjen)

Iskrene čestitke...sploh, če ohranjata status amaterja...danes se večina ukvarja profesionalno s športom...pri nas bi verjetno iz tega športa težko preživela...na žalost...Manjka pa podatek kdo je osvojil zlato in kdo srebro...če nam že postrežete s podatki naredite to kot se spodobi

Starejše novice