FOTO: Jure Banfi
Kobie Morris je pred reprezentančnim premorom izpustil tekmo z Olimpijo, že tedaj pa so se pojavile informacije, da branilec jeseni ne bo več igral. Hrvat je danes legel na operacijsko mizo.

Po Nikoli Petkoviću, ki se je avgusta poškodoval na tekmi z Radomljami, so težave s kolenom za nekaj časa zaustavile tudi Kobieja Morrisa.

Hrvaško-ameriški nogometaš je pred dnevi navdušil z atraktivnim zadetkom v mreži Kopra, dvoboj s Primorci pa je bil zanj tudi zadnji v jesenskem delu sezone. Govorice o zahtevnejši poškodbi so pri Muri uradno potrdili danes.

Morris je zaradi poškodbe kolena izpustil obračun z ljubljansko Olimpijo, Damir Čontala pa je po tekmi potrdil, da se je nekdanji up zagrebškega Dinama že nekaj časa boril s težavami, pogosto stisnil zobe, a dalje ni več šlo.

Čaka ga trimesečno okrevanje

Sedemindvajsetletnik je operativni poseg prestal danes popoldne, artroskopijo desnega kolena pa sta v Splošni bolnišnici Murska Sobota opravila dr. Robert Golob in dr. Tadej Ratnik, ki je sicer tudi vodja zdravniške službe soboškega kluba.

Iz Fazanerije so sporočili, da je poseg, s katerim so pozdravili poškodbo meniskusa in hrustanca, potekal brez zapletov, osrednjega branilca Mure pa zdaj čaka daljše okrevanje. 

Jesenski del sezone je zanj že zaključen, po tem, ko naj bi jutri zapustil bolnišnično posteljo, pa ga čaka 12 do 14 tednov rehabilitacijskega procesa pod nadzorom klubskih fizioterapevtov.

Črno-beli se bodo morali do pomladi znajti brez njega. To verjetno pomeni, da bo ob Gregorju Balažicu in Kaiju Cipotu več prostora za dokazovanje dobil Srđan Kuzmić, ki se je včeraj z mladinsko reprezentaco prebil v elitni krog kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2023.

V zadnji vrsti s tremi nogometaši je v preteklosti zaigral tudi Klemen Pucko, septembra pa se je moštvu pridružil še Leard Sadriu. Sobotni tekmec Mure bodo Domžalčani.

Komentarji (12)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Filmaš (nepreverjen)

Drž i se Kobie.

Rakičan (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Te bi si naj boukšoga doktora zbral nej pa goloba

1919 (nepreverjen)

Ti si pa prav gotovo STROKOVNO KOMPTENTEN govoriti o tem kdo je boljši zdravnik.

In reply to by Rakičan (nepreverjen)

Mlinar (nepreverjen)

Dobro ka toga žmetno zamenjajo. :D

pomurc (nepreverjen)

Glavno, ka so Karamarka odjebali. Pa bomo luknjasti v obrambi...

debeli fuknjenec (nepreverjen)

LuknjastiSoŽeOdPrveTekme.

In reply to by pomurc (nepreverjen)

Lolek Bolek (nepreverjen)

Puckoja je dal na klop, igralec keri ke delaven pa se borij more sideti obramba pa luknjasta kak švicarski sir, svašta p... ali para neče.

čarni vrag (nepreverjen)

Murini kao stručnjaki pripelajo v glavnon igralce ka so poškodovani. Te pa ne špilajo. Kakšen je smisel takšnoga dela ne vem. Pokretna bolnica.

debeli fuknjenec (nepreverjen)

ZatouKaMajoVsajVbolniciKirurgiDelo

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

Gost7 (nepreverjen)

Obradovič zapusti Muro.

debeli fuknjenec (nepreverjen)

ŽeJeBivši-KakMojaŽena.

In reply to by Gost7 (nepreverjen)

AJAJAJAJAJAJAJ (nepreverjen)

Kak ste dvolični, Muraši. Da van je prinašal točke in vas reševal, ste ga kovali v zvezde, zdaj ko ima slabo obrambo, posledično tude on slabo brane, pa ga tirate. Joj ste bouge. Sami znate ge.

In reply to by Gost7 (nepreverjen)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice