Foto: Bobo
Vzrok grozovitega požara trenutno še ni znan.

Kot smo poročali, je v Kranju včeraj ponoči prišlo do večjega požara na starejši zapuščeni zgradbi. 

Po prvih podatkih je zaradi požara zgradba popolnoma uničena, obstaja nevarnost, da se podre. Poškodovano je tudi eno stanovanje v bližini ter nekaj vozil, zaradi visokih temperatur pa tudi stekla na sosednjih objektih.

Zaradi požara so policisti evakuirali okrog 67 okoliških stanovalcev in jim zagotovili namestitev. Nihče od njih ni poškodovan.

Zagorelo v notranjosti objekta, vzrok trenutno še ni znan

Kriminalisti danes nadaljujejo s preiskavo včerajšnjega požara. Opravili so podroben pregled okolice in dela notranjosti stavbe ter opravili več razgovorov. 

Podrobno preverjajo tudi vse okoliščine požara. Vzrok trenutno še ni znan, znano pa je, da je zagorelo v notranjosti stavbe. Ker je bila notranjost objekta v celoti lesena, se je požar zelo hitro razširil na celoten zapuščen objekt. 

Policisti so sicer požar zaznali med redno kontrolo območja, a je bil takrat požar že v celoti razvit. V okolici niso med tem opazili nikogar.

Takoj so začeli z obveščanjem občanov, zaporo prometa, evakuacijo in drugimi aktivnostmi varovanja življenja in premoženja, so še sporočili s Policijske uprave Kranj.

Komentarji (4)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
turk

Če hočeš stavbo podret rabiš en kup dovoljen, in posledično visoki stroški.
Za zgradbo uničeno od požara pa se temu izogneš. ravno zaradi tega zagori marsikatera starejša hiša.

gru (nepreverjen)

Točno tako. Žal res mora biti požar tisti, ki odtehtati vso to nepotrebno birokracijo.

In reply to by turk

Opazovalka (nepreverjen)

Odlicna poteza kastnika. Objekt je bil pod spomeniskim varstvom in posledicno zelo tezavno za obnovo. Pogorisce je nevarno, zato bo odlocba o nujnem rusenju prec na voljo 😎

gru (nepreverjen)

Skoraj vsako mesto ima kak tak objekt, ki mu ZSV s svojimi zahtevami kroji usodo. Ta teoretično močan zavod s svojo birokracijo, v praksi ne stori in ne reši prav ničesar. Dotrajani nevzdrževani objekti, tako predstavljajo nevarnost za mimoidoče in čakajo žrtev. Žal se vse več lastnikov zaveda, da je najcenejša rešitev problema požar.

In reply to by Opazovalka (nepreverjen)

Starejše novice