FOTO: Jure Banfi
Pristaši Mure so mnenje o predstavah članske ekipe izrazili tudi z včerajšnjimi sporočili na transparentih, kapetan Žiga Kous pa priznava, da je nezadovoljstvo navijačev razumljivo in upravičeno.

Mura spada med tiste prvoligaše, ki jim bo reprezentančni premor prišel še kako prav. Sobočani bodo skušali do oktobrske tekme z Domžalčani odpraviti velika nihanja v igri.

Vzpone in padce v 90 minutah morda najbolje odraža prav poletni obračun z Domžalami. Črno-beli so julija hitro povedli z golom Mirlinda Dakuja, nato pa gostom dovolili, da so ob odmoru vodili z izidom 1:3.

Za preobrat, s katerim so razveselili tudi navijače, so v drugem polčasu poskrbeli Mirlind Daku, Luka Bobičanec in Nikola Petković. Če so se Sobočani v drugem krogu prvenstva veselili, pa je nadaljevanje sezone prineslo manj radosti.

Mura je že krog zatem v Celju zapravila tri zadetke prednosti, v petem krogu je proti Taboru dvakrat lovila zaostanek, nazadnje pa je vodstvo z dvema goloma prednosti zapravila proti Olimpiji.

Omenjamo zgolj rezultatske preobrate, v igri je bilo nihanj verjetno še precej več. Najbolj v oči bode odličen prvi polčas v prekmursko-štajerskem derbiju, po taktičnih spremembah Mariborčanov v drugem polčasu pa je bila podoba Prekmurcev precej skromnejša.

Kous razume navijače

Včeraj so mnenje o skromnih rezultatih - 13 točk v desetih krogih ni navdušilo nikogar - izrazili tudi navijači, ki so na Mestnem stadionu Fazanerija in igrišču v Bratoncih izobesili sporočila Damirju Čontali in nogometašem.

O tem je za klubsko spletno stran spregovoril tudi kapetan Žiga Kous, ki pravi, da se morajo nogometaši za slabo obdobje odkupiti z boljšimi rezultati:

»Seveda je nezadovoljstvo navijačev razumljivo in upravičeno. Tako kot nam ni vseeno, tudi njim ni vseeno. 

Vedno so bili z nami in imajo pravico do svojega mnenja, mi pa se moramo nad tem zamisliti in jih z igrami čimprej prepričati, da je bilo to samo slabše obdobje. Zavedamo se, kaj Mura pomeni ljudem in dolžni smo zaupanje vrniti z dobrimi rezultati.«

Prepričan, da bodo dvignili rezultatsko krivuljo

Dolgoletni član Mure zaradi viroze danes ni treniral s soigralci, je pa dodal, da bodo skušali črno-beli reprezentančni premor izkoristiti, da popravijo stanje, analizirajo, kaj vse je šlo narobe in odpravijo napake.

Krilni nogometaš priznava, da bodo težavno obdobje najlažje prebrodili z nizom zmag, še prej pa bo potrebno odmisliti psihološko blokado:

»Iz slabših rezultatov se vedno dvigneš z zmagami, to je v teoriji najlažji način. Sam šem še vedno prepričam, da bi morali imeti po prikazanem več točk, a nam je v določenih tekmah zmanjkalo zbranosti, pa tudi sreče. 

Kvaliteto namreč imamo, v to sem prepričam. Je pa potrebno odmisliti psihološko blokado, ki se nam očitno pojavlja in potem bomo lažje igrali tako, kot znamo. Verjamem in prepričan sem, da se bo naša krivulja obrnila navzgor. To si zaslužimo vsi v klubu in vsi, ki navijajo za Muro.«

Znova najti pravo energijo

Kljub skromnemu točkovnemu izkupičku po desetih krogih Prve lige Telemach so mesta, ki po koncu sezone peljejo v evropska tekmovanja, še vedno dokaj blizu, saj so to poletje grešili tudi tekmeci.

A veliko prostora za spodrsljaje ne bo več, saj so po Olimpiji zmage pričeli nizati še Celjani, prebujajo pa se tudi Mariborčani. Kous verjame, da se bo, tako kot že večkrat v preteklosti, tudi Mura izkopala iz težav:

»Tudi zdaj se bomo, saj imamo kvaliteto, pri tem še vedno vztrajam. Vsak pri sebi pa se bo moral zamisliti in si priznati, koliko je dal od sebe in koliko rezerve še ima, na čelu z menoj. 

Strniti moramo vrste, biti ekipa in se boriti en za drugega. Najti moramo tisti timski duh, ki se je zaradi slabših rezultatov morda nekoliko izgubil. A pravi karakter ekipe je, da se v takšnih trenutkih pobere in mi ta karakter imamo.«

Se bo Mura po reprezentančnem premoru vrnila v mirnejše vode?

Komentarji (32)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Larifari (nepreverjen)

Bla bla bla …

Ktb (nepreverjen)

Ka čontala pa rajbar sta več nej poleg?
Če ščejo formo dvignit morata ta dva zapustiti Muro.
Lp

gru (nepreverjen)

Ne kažeta volje za odhod. Odnesti ju bo treba.

In reply to by Ktb (nepreverjen)

per (nepreverjen)

Takšna igra, kak jo Mura forsera je zdavna odišla v pozabo, kda igralci nemrejo žogo prenesti na polovico nasprotnika in majo posest 70:30 je gučati o napredku in neki igri zbogom Muri fali disciplina fizika in avtoriteta tak ka zdaj igrajo in kakšen je vložek je katastrofa in za nižjo ligo.

tutu (nepreverjen)

Igra je nej problem. Ker šans je to sezono bilo več kak zadosta. Problem je nerazumljivi padec v drugon polčasi kak proti Maribori pa Olimpiji. Prvi polčas gladko boukši od MBja in bi mogli lepo voditi, v drugon polčasi pa kak da bi moj blok špilo. Podobno proti Celji... To je tisto. Trener očitno neje sposoben taktike prilagoditi nasprotniki. Oziroma ga preseneti, če trener nasprotne ekipe neka spremeni. Že možno, ka je pred tekmo naštudero, kak Maribor špila in to je v prvon polčasi super funkcioneralo. V drugon pa je trener Maribora par stvari spremeno in vse je gratalo povprečno... Pri Anteji je bilo glih obratno: Če je Mura slabše začala, se je med polčason neka spremenilo in drugi polčas je bil takoj boukši(vsaj kelko se ges spomnin)

In reply to by per (nepreverjen)

Doktor55 (nepreverjen)

Povedal kot me je bilo naroceno
Ziga spostuj se zasluzis si vec

KLIMA18 (nepreverjen)

Povedo bi Kos ka je največji problem pri Muri, kaj vidi celotna Slovenija.

PROBLEM JE ČONTALA Z SVOJIM NEZNANJEM NA VSEH PODROČJIH-PRIPRAVA, TAKTIKA, VODENJE TEKEM, POSTAVLJANJE NA IGRIŠČU.....

ZAHTEVAJTE MENJAVO TRENERJA JE EDINA IN NAJBOLJŠA REŠITEV ZA MURO IN PREKMURJE.

RIBA SMRDI PRI GLAVI

Red Alert (nepreverjen)

Mura iz Murske !!!

njiva

Žiga, to je vse lepo, pa prav si vse povedo in to mij navijači vse znamo in vrvlemo, ka de se to zgodilo, ka te prišli na nivo igre, kero ste že meli.
Ka pa spremembe? Bodo kakšne?
Ali mo dale gledali Čontalo, nesigurnostjo Obradoviča in nikakšno formo Bobija?
Žalostno, z profesionalnimi igralcami za PRVAKA, smo z ten treneron prišli na veteranske igralce in amaterski nogomet.
Ojoj!

NN (nepreverjen)

Vsi samo napadate Contalo pa tej igralce...dejstvo pa je ka je Mura odala nosilce igre,pripelala pa nic pametnoga. S to povprecno ekipo pa tezko prides v nekso serijo zmag.. enok te sreca poboza drugic ti pa obrne hrbet. Tu pa je na potezi uprava z Kuzmicon pa Rajbaron,ce scejs biti na vrhi ali pa bar polek mores meti primernoga trenera s ten ka je tej vsaj enok drazji pa se 3 do 4 vrhunske igralce coj k toj ekipi...pa te lejko gucimo ce je trener dober ali pa nema pojma!? Vaci pa bojmo realni pa se sprijaznimo s ten ka je sport sestavljen z vzponov pa padcov...

stefka

PAMETNJAKOVIČI ŠIMONDŽA je imel kvalitetne igralce te pa so prodali HORVAT KARNIČNIK GORENC MAROŠA pripeljali pa ene ki niso

igrati v prvi ligi tudi zato mora nekdo ODGOVARJAT zato rezoltatov ne bo če se ne PRIPELJE KVALITETA v ZADNJI VEZNI LINIJI

Levak (nepreverjen)

Dobro povedamo ! Vendar eni nočejo razumeti in hočejo glavo Čontale ! Zadnji je šel Tomi Horvat iz zvezne vrste, kar se zelo pozna.

In reply to by stefka

Pohorčan (nepreverjen)

Kuj bi vas jaz vse sfockal in zbincal!!!! Sami filozofi!!!!!!

rumpertur (nepreverjen)

Sfocka in zbincal je pravo.... ha ha ha .... iz kere risanke si ti prišo? :)

In reply to by Pohorčan (nepreverjen)

Pohorčan (nepreverjen)

Kuj bi tudi tebe sfockal in zbincal!!!!

In reply to by rumpertur (nepreverjen)

Dillinka (nepreverjen)

Dobro ga je Pohorčan povedo, sami filozofi, vse bi ga trbelo rejdno nabite.

nikakvo (nepreverjen)

ja more fčasi potolažiti navijače ka do boukše špilali....pomali de šlo samo nevemo kam.

pomurc (nepreverjen)

Rezultatsko so tudi mlade selekcije v krizi - mladinci in kadeti so oboji skoraj na dnu lestvice, če bo šlo tako dalje bodo izpadli iz 1. lige. Očitno tudi tam trenerski štab ni na nivoju.

Llaci (nepreverjen)

Ka eni pišete glede okrepitev ka so bile zanič ne drži. Ok Morris je recimo povprečen branilec, preostalo pa je kvaliteta oz. talent keri s pravin delon grata kvaliteta. Recimo šroler, kuzmič, daku, beganovič, ti so se vsi že dokazali, preostalih še nejsmo vidli zadosta.

Llaci (nepreverjen)

Vsi znamo ka je trener daleč od idealnoga, ampak vseeno je velki del krivde za slabe rezultate tudi na igralcaj, predvsem starejših igralcov oz. tistih ka so tu že leta. Očitno je in vidi se z zraka ka eni namerno rušijo trenera z svojimi slabimi igrami,med ten ka drugi ščejo špilati. Noben igralec nema tej pravice, trener neje za to tan ka de komi všeč ali nej, ampak zato ka se špila kak on povej in se da vsako tekmo vse od sebej. Se mi zdi ka bi meli krepko več točk če bi bilo tak. Tudi to "ka nema avtoritete"... Če bi bile tej naše "legende" pravi profesionalci, nebi trbelo nobene avtoritete ker bi se sami držali reda, ne pa ka so kak dobesedno razpuščena banda.

Brr (nepreverjen)

Rajbar zidar sportni direktor hahahaha.

Pohorčan (nepreverjen)

Kuj je zidarska banda uničila to Muro!!!!!

gru (nepreverjen)

Drži, da ima Mura še vedno kvaliteto. Manjka pač trener, ki bo znal te fante ustrezno motivirati, ter posameznike postaviti na prava mesta glede na njihov potencial. Kar nekaj že dobljenih tekem je izgubila zaradi neustreznega taktičnega pristopa. Dokler se to ne bo spremenilo, ne bo zmag niti že prepotrebnih točk. Čas je, da pride do prebujenja. Izkazana kritika navijačev Čontali, je upravičena, vendar dvomim, da bo kaj zalegla, sicer pa bo to vidno že na naslednji tekmi. Avtoriteta trenerja, borbenost in srčnost ekipe, lahko hitro spremenijo nezavidljivo stanje.

Sebok dominik (nepreverjen)

Adijooooo belllaaa

Cafi (nepreverjen)

Vsi te sli kak je topic odiso se malo... preseratore!

Adijo (nepreverjen)

Škoda sponzorov, da vas coj gledajo....gledalcov nete meli več od 1800.... krivca pa znotraj sami najte, niti več nika ne komentejrajte iz kluba.... niti se slikajte, ka vas nemren gledati, niti avtov, ki se vozijo po Soboti... Fazanarija zaradi vaše igre sploh nema več duše...navijači na jugu se z muko zderemo 3-4 Mura....Mura - šampion... tega več nega -- ZARADI VAŠE IGRE

RobertH66 (nepreverjen)

Žiga,kaj velja kvaliteta igralcev če imate slabega trenerja....če imaš slabega vodjo na igrišču potem igrate vsi slabo....jaz kot nekdanji nogometaš( nisem igral za Muro) vem kako je....Zdaj bo Kek končal s pogodbo pri NZS in ga pripeljite vsaj za to sezono....

Cafi (nepreverjen)

Kuzmic je dosta naredo ostali velika 0 !!!! Contala out ter pou uprave more ite!!!
Ce ne do se ponovile casi topica toga si pa ne zelite! Kak lejko klub od prvaka do neksoga povprecnoga kluba spadne
ste vi zivi dokaz!!!

ka pomaga trava ce nega igre nega ekipe nega borbe... glavno je sminkeraj po ms pred tekmo kavice renome modna kravata pa v nono gest lepo vam ide ....a klub drizjo gor gledalci in navijaci ...hitro se lejko stvari obrnejo.

Maruša je doktor za ene v muri biu je delavec na igrisce keroga mura zdaj nazalost nema..

Taka se enkrat čontala odstopi ce te je kaj do mure !

Pohorčan (nepreverjen)

Kuj se gonite vsi u 3 pičke materine!!!!! V ksiht vam pljunem vsem skupaj, vse bi vas trebalo sfockati in nabincati!!!!

Sebok dominik (nepreverjen)

Mujra mujra mujra

Keeway (nepreverjen)

Žiga, tudi ti si se zelo poslabšo!

Marko_10 (nepreverjen)

Ne more bit rezultatov če vre v slačilnici. Matko ima najvišjo plačo in letos brani katastrofalno. Malo manj tatoojev pa malo več treninga. Cipotom pa je potrebno dati šanso. Vsi bi radi gledali domače fante, ne pa neke nekvalitetne igralce iz tujine.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice