Ob dnevu odprtih vrat v soboški vojašnici so vojaki predstavili tudi najmočnejše orožje Slovenske vojske.

Danes je svoja vrata odprla vojašnica v Murski Soboti, kjer so ob tem pripravili različne predstavitve, kot je vožnja po zunanjih prostorih vojašnice v oklepnem vozilu Svarun, predstavitev mitraljezov, ki lahko izstrelijo tudi od 700 pa vse tja do 1000 metkov na sekundo, na ogled pa je bila tudi razna druga vojaška oprema. 

Obiskovalci so se lahko preizkusili tudi v metanju granat ter streljanju z zračno puško, vojaška enota pa je tudi pripravila dinamični prikaz postavitve protipehotne rakete SPIKE, katera ima možnost napada na sovražnika tudi če strelec sovražnika nima v vidnem polju ob trenutku izstrelitve. Proizvajajo jo v Izraelu, ena raketa pa stane 80 tisoč evrov in je obenem najmočnješe orožje Slovenske vojske.

Niso se pa predstavili samo pripadniki slovenske vojske temveč tudi policija, civilna zaščita ter gasilci, ki so tudi imeli na ogled svoja vozila ter druge pripomočke, obenem pa je še potekal nogometni turnir med pripadniki vojske ter drugih ekip. Seveda so nad vsem prikazanim najbolj bili navdušeni tisti najmlajši, starejši pa so prišli na ogled predvsem z zanimanjem.

Vrata vojašnice odprta do četrte ure popoldan, tako da je še vedno dovolj časa za ogled.

Aleš Šüklar

S spleta

Komentarji (4)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
lethal lexi

Lepo da je bilo kaj prej objavleno, da si človek ve splanirat..

Manatees

Bilo objavljeno ... http://sobotainfo.com/koledar/ogled/7758/?s=el, včasih je dobro preleteti koledar dogodkov.

edinho

...ki lahko izstrelijo tudi od 700 pa vse tja do 1000 metkov na sekundo...kero orožje pa te je tou?

I-OWN-YOUR-MOM

JEEEE, IDEMO SE STREJLAT.

Starejše novice