Jolanka Horvat: "Zdaj lahko delavci vsaj poravnamo stare račune"

Po ponedeljkovem izplačilo prve polovice preostnka plače, je danes na račune delavcev AHA Mure prispel še zadnji del marčevske plače, približno 100 evrov. "Počakati moramo na jutrišnji sestanek stavkovnega odbora in izvršnega odbora sindikata, ki mora še uradno sprejeti sklep, da v četrtek stavke ne bo," je za Sobotainfo.com povedala predsednica Murinega sindikata Jolanka Horvat.

Vodstvo sprašujejo kako naprej

"Zdaj lahko vsaj poravnamo vse zaostale račune, saj smo praktično vsi delavci na minimalnih plačah in prihrankov nimamo. Lastnico sem poklicala in obljubila je, da bo prišla pred delavce, a je zaenkrat še ni bilo," pravi Horvatova. Zaposleni si namreč želijo odgovore kako naprej, saj bi morali konec prihodnjega tedna prejeti aprilske plače. Sindikat bo do jutri oblikoval nekaj ključnih vprašanj vodstvu podjetja glede prihodnosti in od vodilnih pričakuje prave odgovore.

S spleta

Komentarji (4)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
gajzi

Boug zna či plačo po delih dobijo naslednji mejsec .Sramota ka delajo z lidmij .

Daddy_Cool

Kakšen naslednji mesec? Čez dober teden dni bi mogla biti nova plača, pa še staro so zdaj komaj izplačali.

divjejabolko

Na koncu ne bo toplega sendviča, ampak hladni tuš.

power.play

No, to je napačna odločitev. Odpoved stavke pomeni iti na roko lastnikom. Delavci te zadnji, ka te dobili zasluženi kos pogače. Ker obstajajo utemeljeni sumi o izčrpavanji podjetja, pomeni davati čas lastnikon, ka do vas pelali žedne prek vode. Če je konec, naj je konec zdaj, ne pa,ka te še delali 5 mesecov, dobili pa še eno plačo. Nejde to tak. Vodstvi in lastnikon postavite meje in sindikalisti te soodgovorni za škodo!

Starejše novice