Težave na gradbišču, SGP Pomgrad zahteva dodatni denar za nepredvidena dela

Gradbišče nove tovarne Seawaya v Puconcih je v zadnjih dneh zastalo. Po pisanju časnika Dnevnik težavam botrujejo zahteve graditelja nove tovarne SGP Pomgrad po dodatnih plačilih zaradi nepredvidenih del na zemljišču. Solastnik Seawaya Japec Jakopin zahtevo označuje kot manjši delovni zaplet, ki naj bi bil že razrešen.

Rok najprej julij, zdaj september

Po prvotnih načrtih bi morala biti nova 30-milijonska naložba dokončana do konca julija, zdaj je ta rok prestavljen na september. Skrajni rok za postavitev tovarne je konec prihodnjega leta. Če do takrat tovarne ne bo, bo moral Seaway vračati 14,5 milijona evrov evropskih sredstev, ki jih je pridobil za Puconce in tamkajšnji regonalni razvojn center za nove materiale, pogone in tehnologije, kjer obljublja 200 novih delovnih mest.

vir: Dnevnik

S spleta

Komentarji (5)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Vipko
artur

Ma koja nepredvidena dela, koji k.... Vej je pa nej skalnati ali močvirni teren, ka bi lejko prišlo do toga. Ista zgodba sakšoga gradbinca. Vej so pa meli načrt, da so ceno postavlali, nepredvidena dela so že vključena v ceno več ali menje. Če se je pa šteri zakalkulejro, ka je bil nejmi pri izaračuni pa naj san plača, nej pa na račun naročnika. Kak, če bi šli na pamet delat, te si pa sproti zmišlavali.

GOTHA

Namesto ka bi se zavzemali vsi vkuper za čimprejšnjo dograditev objekta, pa tude ka zalaufa, se zaj jebejo za nepredvidena dela. na konce pa do telko zafurali ka de resno rok postavitve poteko.

Milan9000

nepredvidena dela pri zemljišču ponavadi pomenijo skrita divja odlagališča ... da vam malo razsvetlim zgodbo ;)

BB

Predlagan ka GOTHA organizejra eno lejpo mladinsko delovno akcijo ;)

MuciChico

Investitor mogoče ni izvedel predhodnih geoloških raziskav pred gradnjo. To lejko podere cejlo statiko objekta ??? Zdaj pa trbej cejli teren sanerati ka dobijo računske parametre od projektanta ...

Starejše novice