Regijski promocijski center Expano in Soboško jezero v letu 2022 z najboljšim obiskom doslej.

V štirih letih, odkar Razvojni center Murska Sobota upravlja Regijski promocijski center Expano, so bili deležni pozitivnih odzivov čez 76 tisoč obiskovalcev, prejeli pa so tudi priznanje Sejalec 2022, posebno nagrado turistične zveze Slovenije in postali Slovenia Green Attraction, so danes sporočili javnosti.

V interaktivni doživljajski park Expano je v letu 2022 vstopilo 22.780 obiskovalcev, kar je deset odstotkov več kot v letu 2021 in 30 odstotkov več, kot v letu 2019.

Še vedno prevladujejo individualni gostje, vendar pa se obisk organiziranih skupin in šolskih skupin povečuje, so zapisali. Domači obiskovalci iz Slovenije so predstavljali kar 96 odstotkov obiska.

Expano radi obiščejo tudi državljani Nemčije, Poljske, Nizozemske in Avstralije

Skoraj tretjina gostov se je pripeljala iz osrednje Slovenije, četrtina iz Maribora in okolice, sledijo obiskovalci iz Celja in okolice ter Gorenjske, slednjih je okrog deset odstotkov. Okrog šest odstotkov obiskovalcev pa prihaja iz pomurske regije.

Expano radi obiščejo tudi tujci, poleg Avstrijcev prihajajo obiskovalci tudi iz Nemčije, Poljske in Nizozemske, kot tudi oddaljeni Avstralci, Japonci in Američani.

Regijski promocijski center Expano, ki deluje od leta 2019, je v interaktivnem doživljajskem parku sprejel že več kot 76.500 obiskovalcev.

Ti obiskovalci so s pomočjo sodobnih tehnologij spoznavali Pomurje iz novih zornih kotov ter pridobili nove informacije in dejstva o regiji in njeni ponudbi.

Soboško jezero v letu 2022 obiskalo okoli 85.000 obiskovalcev

Soboško jezero z vsemi aktivnostmi pridobiva na prepoznavnosti, v letu 2022 pa je jezero obiskalo okoli 85.000 obiskovalcev, ki so se udeležili 35 različnih dogodkov in organiziranih srečanj ob jezeru in v Expanu.

Že tretjo sezono so obiskovalcem v poletnih mesecih na voljo brezplačni ležalniki in senčniki, poskrbljeno pa je tudi za reševalno službo s prisotnostjo reševalca iz vode.

Expano je v letu 2022 vpeljal standarde trajnostnega okoljskega poslovanja in pridobil okoljski certifikat Zeleni ključ, kar jim je omogočilo vstop v Zeleno shemo slovenskega turizma.

Trajnostno in odgovorno poslovanje želijo nadgrajevati in nadaljevati tudi v prihodnje, s čimer bodo še dodatno prispevali k okoljskemu ozaveščanju tako med zaposlenimi kot med obiskovalci.

Vsebine obogatili tudi z novim produktom 'Doživi in okusi Pomurje'

»Naše poslanstvo je poleg tega, da obiskovalcem od blizu in daleč približujemo izvirnost Pomurja in edinstvenost njegovih doživetij, usmerjeno tudi v ustvarjanje turistične skupnosti ter razvoj novih in inovativnih turističnih produktov visoke kakovosti,« je zapisala Helga Lukač, vodja Expana.

Povezujejo se tudi s ponudniki turističnih storitev in produktov v regiji, kjer ustvarjajo nove skupne produkte in doživetja.

Vsebine v regijskem promocijskem centru pa so obogatili tudi z novim produktom 'Doživi in okusi Pomurje', s katerim nagovarjajo k obisku vinarjev, kmetij in ostalih ponudnikov okusov regije: »S produktom želimo turiste razpršiti po regiji in jim ponuditi edinstvena doživetja z vrhunskimi uporabniškimi izkušnjami.«

Komentarji (15)

Kogaviljubite (ni preverjeno)

Zakoj pa te komaj najdete enoga "gostinca" za to drvarnico?

vrana (ni preverjeno)

zanimivo pitanje, pomoje pa zatao, ka njemi oni diktirajo kako mora delat, lahko strežeš to in to, najemnino pa plačuješ. Meni osebno je katastrofa, ka nemajo nej Laškoga nej Unijona, vupan ka de se tao spremejnilo

In reply to by Kogaviljubite (ni preverjeno)

dfffjgjgjgj (ni preverjeno)

test

realnoo (ni preverjeno)

''Soboško jezero v letu 2022 obiskalo okoli 85.000 obiskovalcev'' KA SPET LAZETE-CIFRA JE VERJETNO DO LETA 2022
Sodeč po pristevki h***s://sobotainfo.com/novica/lokalno/rekordno-expano-v-letosnjem-letu-obiskalo-ze-vec-kot-21000-obiskovalcev/655606, je v letu 2022 obiskalo 21000 ljudi. KAR JE KAOTIČNO MALO...

prosim pišite pošteno in ne lazite!!! AJA KLIKE NUCATE, KA VEČ REKLAM LEJKO OBJAVITE NA PORTALU

PIAr (ni preverjeno)

Zelo zanimivo! Rekordno leto, gostinski del pa komaj najde najemnika! Gostinska ponudba do sedaj daleč pod nivojem, šli bi se pa velki turizem!!!

lokalcov (ni preverjeno)

Bravo, čestitam. Poleti skoraj sakši den iden peški do Expanoja pa nazaj in vidin ka je dejansko vedno dosti lidij tan. Tisti ka ta ne odite pač šinfate in nekaj na pamet gučite. Ka se pa tiče gostinskoga dela pa mislin ka to če nekomi ide ali nejde je odvisno od gostinca samoga. To ka zaprej gostilno zvečer poleti gda je tan največ lidij je malo tak tak. Tan ge je dobra ponudba in prijazna postrežba je vedno dosti lidij, pa tudi če je malo dražje. Mate dosti dokazov za to v naši okolici. Vupan ka de Suzana zdaj malo drugače pelala to gostinsko zadevo kak prej ovi mariborčani.

Mambo (ni preverjeno)

Kelko se ge spomnim je v bivšon lokali tudi bilo preci strank. So pa vsi bole kavice pili pa pivo srkali. Znankar to nej bilo zadosta ka bi pokrilo vse stroške z najemnino in plačami. No, ja. Dosti sreče suzi.

In reply to by lokalcov (ni preverjeno)

.. (ni preverjeno)

Ja tou je glij problem za gostinca poleti je kar dober obisk ka je še terasa fajn obiskana, pozijmi pa je problem. Najemnina je visika tak ka mo vidli. Ge se vozin mijmo pa je dosta avtojov parkejranih pa avtobusi skoraj sakši den.

In reply to by lokalcov (ni preverjeno)

janez janez (ni preverjeno)

Vej pa to je tak uspešnp... pravi turistički buum.... ka predlagam bivšemi župani-zaj je itak v LJ tata mata- ka naj še of pavilijon iz Dubaja se privlče, ga poleg zmontejra in to delpše od najlepšoga, to še nišče nema --- dva parilijona expo na iston mesti!!!
Letališče Rakičan de neverjetno prometa melo, ka o avtobusaj iz cejle Evrope sploj ne gučin!!!

Uhhhhh... (ni preverjeno)

Najbolj primeren prostor za sprostitev, glede na lokacijo , avtocesta, parkirišče tovornih vozil, petroli........

KJE IMATE JEZERO (ni preverjeno)

KJE IMATE V SOBOTI JEZERO ??? Ne razumem ka ste lahko tak zabiti ka ne ločujete kaj je jezero in kaj je gramoznica pa malo si poglednite slovar slovenskega jezika, kaj je jezero.

realnoo (ni preverjeno)

Debeli fuknjenec tij si pa pameten kak driska za vsaki objavljeni članek. Prekleti socialaš zamazani.

In reply to by KJE IMATE JEZERO (ni preverjeno)

. (ni preverjeno)

Luknjo so kopali pa je voda prišla na naraven način in ustvarila jezero.

In reply to by KJE IMATE JEZERO (ni preverjeno)

. (ni preverjeno)

Sobočanci majo baje popust.

Talisa551 (ni preverjeno)

Vse ka se okoli kamešnice dogaja je zelo lepo ,tou je edino pametno ka Sobota ma pokazate ,je narava pa zdravo doživetje na vode in okoli nje, če še pa maš tam kaj za pojesti je pa enkratno ,postrežba je bila vedno vrhunska...samo tak dale!

Starejše novice