Obljubljene polovice plače v Muri tudi danes ni bilo - obljube prenešene v naslednji teden.

Potem ko je vseh 1500 delavcev pretekli četrtek zaradi nerednih izplačil plače izvedlo dvourno opozorilno stavko, tudi ta teden ne gre po predstavljenih planih. Po stavki je direktor Matjaž Hudopisk sindikalistom zagotovil, da bo polovica plače izplačana naslednji dan, kar je tudi bilo, druga polovica pa v tem tednu. A danes je petek, obljubljene polovice plače, tj. 300 evrov, pa še vedno od nikoder. Delavci so sicer na kolektivnem dopustu, a kaj preveč zapravljati itak ne morejo.

Druga polovica plače v dveh obrokih
Kot pravi sindikat, naj bi se pri današnjem izplačilu plače zataknilo ob neuspešnem nakazilu enega izmed poslovnih partnerjev, a delavcev, ki večinoma prejemajo minimalno plačo, to bistveno najbrž niti ne zanima. Počakati bodo morali do ponedeljka. Takrat bo po besedah sindikalne zaupnice Jolanke Horvat plača končno nakazana. Pa še to ne celotna polovica, ampak le polovica polovice, torej četrtina plače. Preostala četrtina pa najkasneje do srede, 8. maja. 

Če plača ne bo nakazana do vključno srede, bomo v četrtek, 9. maja,  izvedli stavko, napoveduje Horvatova. Stavka je bila ob neplačilu plače napovedana že za ponedeljek, 6. maj, a sindikat vodstvu podjetja daje še eno priložnost. 

S spleta

Komentarji (18)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
GOTHA

Ka je zdaj s ponedeljkovo stavko? Ni blo povedano, da če do danes nebo plače je v ponedeljek celodnevna stavka?

mamat

Sindikat ka je zdaj z štrajkon,sindikalistke kak ste lejko tak naivne, pa mo Lukančički trij dnij zastonj delali ona de pa kasejrala,mij pa itak nika ne dobijmo,najprlej trbej tej sindikat odstaviti ka vodstvo dela z njimi ka ščej,za delavce se pa itak ne brigajo

Vipko
čevapčič na ražnje

.. drži se, Mura, drži se ..

lethal lexi

Pa ka je s to Jolanko kakšo priložnost nuca še Lukančička. Jolanka pa naj ne pozabi ka so jo delavci izvolili ka si zdaj tan to staro p.... šrajba gor pa dol, kak jo je nej sran. Ka pred očami delavcov davle potuho lopovon pa gleda za njihove rite (in svojo) za delavca pa nej. Naj povej zakoj je stavka v ponedelek odpovedana z kakšen razlogon? Z ten ka MOGOČE dobimo ČETRTINO minimalca!!! Sramota ta se naj rajše sama zakopa prvej kak de jo pa što druge lejko jo je v rit sran nej pa v tej grde fris!!! Če mo delavce pametne se v ponedelejk stroje nedo zaganjali kar bi bilo edino pravilno že zarade toga ka se z tejme četrtiname norca delajo. VSake mesec mi sindikat poje 10€ pa ne napravi NIČ od NIČ za mene kak delavca!!! Skup moremo podržate pa raztirate to gnilo bando od sindikata pa do delavskoga itd , vej nas je pa prejk 1000 in nej bog ka se nas nebi čulo

mamat

Se strinjan s tebov lethal lexi,v ponedeljek nesmimo začati delati.
Jolanka pa še tou si prešti ka si po sloveniji mislijo o tvojon sindikati: rekli so da če danes ne bo plače potem bo stavka v ponedeljek ? Haha Pomeni so popustili. In če v sredo drugi teden ne bo plače bodo rekli da plačajo naslednji teden pa bodo spet preložili stavko. Neki čudni sindikat.

lethal lexi

Mamat to z Aha Muro spominja na Muro05 vse bo samo naslednje keden. Samo ta stara krbula nemre gučate v imene minimalno 1000delavcov ka nedo štrajkale mislen vsake mesec plačamo pa te nemamo prava do glasa???? Ej naj jo samo mimo mene prinese jo direkt v prešo not pootisnen ka malo k svoji skisnjene pamete pride!!!

bojci19

Kot so na tv-ju komentirali je vprašanje še o aprilski plači...res katastrofa...

jazsembog

"GOTHA" nebo se piše narazen (v tem primeru)

dekor

GOTOVO JE!Henjajmo se slepiti!Ta Lukančičeva pa šče samo gleda kak bi kakši evro od države potegnola,tej SINDIKALNI pa dobijo plačano ka na sestanke odijo,pa se tak samo za svojo rit brigajo.Te SINDIKAT bi trbelo eliminejrati,ka so tak nika nej vrejdni,se povrsti!

GOTHA

jazsembog...to je bil tipkarski škratek -.-

Anubis

Telko obljub na kupe samo škoda ka so nič nej vredne

Beta32

Sran meje da to šten .Kak lejko nekomi gučiš stare kurbale pa ka njej glavo vprešo potisneš.Zda se vidi kakšni st vmuri.za napake lastnikov obtožujete enega človeka.Pa nej je sama ka pa te drugi delajo.Tak ste pametni ,sindikat je nej čuden lidgej so čudni.NAJBOKŠE KA ŠE IDNOK SPDNEJO VdREK PA TE de dobro te te srečni:Kak te pa te živeli :

Beta32

Komenterate pa nevejte ka gučite:se zavedate kate ostali brez vsega za vami pa vsi vaši sodelavci:Na borzi te samo tri mesece kak pa te dale;Žalostno ka šinflete sami svoje;ka ste te vij manekeni lejko ste radi ka tak delajo:Če bi mij meli takšne bi nej bili zdaj vsi nacesti pa brez vsega:Pa en človek ne dela san :leko vas je vse sran:Pa brez zamere

Beta32

Komenterate pa nevejte ka gučite:se zavedate kate ostali brez vsega za vami pa vsi vaši sodelavci:Na borzi te samo tri mesece kak pa te dale;Žalostno ka šinflete sami svoje;ka ste te vij manekeni lejko ste radi ka tak delajo:Če bi mij meli takšne bi nej bili zdaj vsi nacesti pa brez vsega:Pa en človek ne dela san :leko vas je vse sran:Pa brez zamere

Beta32

što van pa pravo ka nemate pravo glasati to je samo v vaših glavah zdaj se vidi kakšni ste tepa takšne pišete vaše glave bi trbelo časti vprešo ka bi se streznili :Sran me je kakšni ste murini dobro ka san nej tu:Zdaj se pa zamislite nad sabo pa se pitajte ka komentirate:Bojte fer pa povejte ka do vaši ostali zaradi vas brez vsega ajdi če mate jajca panjindajte plačo.Čao

zima.bela

lethal lexi in ostali bumbari:
- dokler boste mislili, da je Jolanka vaš problem... oprostite, se mi smilite. Kaj pa lahko Jolanka napravi? Vam da ona plače?
Pa ajde, v ponedeljek ne zakurblajte strojev ....... z Jolanko ali pa brez nje.......... pa boste videli!
Sicer pa - rezultat bo itak isti - s sindikatom ali pa brez!
Skuhaj si kavo in si šlogaj:
če bo, ko kavo spiješ, na dnu šalčke ostalo za eno zrno zosa - bo stečaj, če bo pa šalčka ostala čisto čista, pa stečaja ne bo.

Beta32

Znikin ste nej zadovolni vij ste dopoldan jezni sami nase popoldan pa naceli svet.Si so van krivi samo vij sami nej.Cejli svet se z vas smeji nej sindikata:Če ta ženska to štej jo lejko samo kap zadene;kaste tak hudobni poglente sami sebe pa potem druge Manekeni:Adijo NASLEDNJI TEDEN,pa pridite k pameti,nej je bil of dober pazdaj pa nej tej.

Vipko
buldog

Sindikalni zaupniki vsepovsod delijo enako usodo: lastniki kapitala stiskajo delavce do konca in naprej; kaj naj naredi sindikat? Naj pokliče k štrajku? Najlažje.... toda to ne reši situacije. Nikoli in v nobenem trenutku zdaj ne bi bil rad sindikalni zaupnik. Krivec za vse in strelovod nezadovoljstva in frustracij.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice