Lokalne volitve so na sporedu jeseni, v javnosti pa za stolček murskosoboškega župana krožijo zanimiva imena. Se bo tudi nekdanji župan ponovno odločil za kandidaturo?

Pred časom smo poročali, da so po odhodu Aleksandra Jevška v novo vlado, v javnosti krožila znana imena, jeseni naj bi se po naših informacijah razplamtel pravi boj za županski stolček v Murski Soboti. 

Med imeni, ki krožijo v javnosti, se vse glasneje omenja celo nekdanjega župana Antona Štihca, ki je tokrat ponovno spregovoril za Sobotainfo in povedal, kaj bi najprej storil v primeru kandidature in morebitne zmage na jesenskih volitvah. 

Bivši župan ponovne kandidature ne potrjuje, a je tudi ne zanika

Anton Štihec, ki je bil župan soboške občine med leti 2006 in 2014 nam kandidature na jesenskih lokalnih volitvah ni potrdil, a tudi ne zanikal. Dejal je le, da bo v primeru ponovne kandidature in morebitne jesenske zmage, stvari na občini peljal drugače, kot jih je njegov predhodnik.

»Najprej bi zbral in podrobno pregledal vse aktualne projekte, ki se izvajajo na občini, da bi dobil celovito sliko, kaj se dogaja v Murski Soboti,« je za Sobotainfo na vprašanje, kaj bi bil njegov prvi korak v primeru izvolitve, odgovoril Štihec.

Štihec: Zaustavil bi brezglavo stekanje javnega občinskega denarja

Štihec je dejal še, da bi prekinil nekatere prakse, ki naj bi jih izvajal sedaj že bivši murskosoboški župan Aleksander Jevšek, ki je v novi vladi postal minister za razvoj in evropsko kohezijsko politiko.

»Ustavil bi stekanje javnega občinskega denarja v podjetja, ki so povezana s stranko SD. To je bila praksa nekdanjega župana Jevška,« je ostro dejal Štihec.

Toda, kot pravi, bo o morebitni kandidaturi na lokalnih volitvah še premislil in to odločitev sporočil v naslednjih tednih.

Magyar se vrača

Kot je za Sobotainfo pred nekaj tedni ekskluzivno potrdil nekdanji lendavski župan Janez Magyar, aktualni poslanec SDS, se bo jeseni ponovno podal v boj za županski prestol Lendave. 

Magyar pravi, da se je tako odločil, ker opaža, da je lahko v lokalnem okolju bolj kreativen kot v parlamentu, kjer njegovi predlogi - kot je dejal - ne dobijo veljave.

»V parlament sem bil namenjen, da nekaj naredim. Kot župan sem imel iz mojega dela vidne rezultate, v parlamentu se ob sestavi te vlade, na žalost, dobri predlogi ne upoštevajo, rezultati niso vidni. Nisem takšen tip človeka. Rad imam konkretne in dobre sadove svojega dela,« je Sobotainfo povedal Magyar. 

Celotno izjavo lahko preberete tukaj

Komentarji (68)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
vrana (nepreverjen)

te tudi Sobota tak nebi zgledala kak zgleda zdaj, ja gradbinec dobivle pejneze

komuinista (nepreverjen)

zgleda tuzno a nej?

In reply to by vrana (nepreverjen)

vrana (nepreverjen)

sam narod dela Soboto tužno, pa lejko ka kole zozidaš:)

In reply to by komuinista (nepreverjen)

Nzs (nepreverjen)

Točno tak ka....nebi znankar zgledala kak mesto duhov. Primer Slovenska ulica.
Pa samo ka se projekt Expano tera. Vse naj v naterajo iz centra sobote pa te glih bao ok.

In reply to by vrana (nepreverjen)

istinka (nepreverjen)

ojej, samo tega še nucamo. Te pa lahko čakamo samo kreganje na občinskih svetih pa nič napravlenega. Za moj okus najslabši župan kar jih je do zdaj bilo v MS.

levak (nepreverjen)

Prava istina, najslabši in še najslabši župan. Večjega b... še ni bilo na vrhu soboške občine.

In reply to by istinka (nepreverjen)

T ReX (nepreverjen)

Saj si pa ne želimo, da se slaba zgodovina ponavlja,...rajši ne no!

komuinista (nepreverjen)

hee sobočanci so butasti

upokojenec70 (nepreverjen)

On bi "ustavil odtekanje denarja..." Očitno ne razume demokracije. Še eden, ki bi se obnašal kot šerif v New Yorku (ali slon v trgovini s porcelanom).

carni vrag . (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

AAAAAAA je tebi bi v glavoj se sprdnuo da si tak fuknjeni

In reply to by upokojenec70 (nepreverjen)

.... ..... (nepreverjen)

Debeli fuknjenec tij si prizadeti do amena. Prekleti socialaš mudrijasti

In reply to by carni vrag . (nepreverjen)

Alenka Buzeera… (nepreverjen)

kaj je s teboj
ali si ti gay li si navadna pederčina
nekaj mora biti
da si tak fuknjeni

In reply to by .... ..... (nepreverjen)

,,,, ,,,,, (nepreverjen)

pa kaj če sem gay
pa kaj če sem navadna pederčina
ali si ljubosumna

In reply to by Alenka Buzeera… (nepreverjen)

levak (nepreverjen)

A ima ta človek kaj domišlije ? Ponavlja se kot papagaj !

In reply to by carni vrag . (nepreverjen)

,,,, ,,,,, (nepreverjen)

a je tebi bi v glavoj se sprdnuo da si tak fuknjeni

In reply to by levak (nepreverjen)

Iyuf (nepreverjen)

Bougmoj, vupan samo ka lidje v Soboti nemajo spomina zlate ribice in ka do se ob njegovi morebitni kanditaturi spoumnili njegovih mahinacij z zemljisci in zakoj je ekonomska tan ge je in zakoj je center Sobote mrtev. V njegovih mandataj smo doziveli razcvet trgovskih centrov in smrt mesta. Nogometni navdusenci se tudi spoumnite zakoj nega postenoga stadiona, sportnoga parka Fazanerija in pokritoga bazena.

južnjak (nepreverjen)

Nogometni navdušenci do se se tüdik spoumnili, ka se je v čase Štiheca napravilo pomožno igrišče z umetno travo v Fazaneriji, tribune v Bakovcaj....Pokriti bazen bi tüdik verjetno bil, če Jevšek ne bi doj stavo Štihcev projetk geotermije. Zatou "lyuf" ne nakladaj in ne laže.

In reply to by Iyuf (nepreverjen)

afta he (nepreverjen)

Ne zameri mu to je namerno pozabil.

In reply to by južnjak (nepreverjen)

REAListA (nepreverjen)

Eni pa rejsan ne premorejo samokritike, morale, pa še česa,...

Padre (nepreverjen)

Novi bűrgermajster prvo naj naredi revizijo poslovanja Jevšeka. Me resen zanima ,kak de milijonsko lükjo v Expanoji pokriva. Zaj pa Jevšek evropske miljone deli.Fuj

T0dlr (nepreverjen)

Ta osebek v svojem mandatu ni naredil NIČ OD NIČ. Poglejte si kako se je MS spremenila v času sedanjega župana, res, svaka čast. Od Štihca so ostali le muza in tisti kup kovine ob ledavi, ter okvarjena fontana.

2021 (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Todrl- Ja prav osebki komunističnih levičarjev so Soboto tako razvili, da je videti kot kakšna vasica napram mestom z katerimi smo se lahko dolgo primerjali:N.Gorica, Koper itd.. Sobota je padla v rang Kozine, Logatca, Vrhnike, Kočevja in drugih manjših mest v Sloveniji. Dokler so na mizi bili projekti katere je začel prav Štuhec je še nekako šlo, ....potem pa vse zugrunt. Pa rdeči bi še naprej vodili Soboto, Bog nam pomagaj.

In reply to by T0dlr (nepreverjen)

severnjak (nepreverjen)

Pa ka ste nouri, ge tou eni pobejrate takšne nebuloze? Sobota je v rangi Logatca, Vrhnike in Kočevja, tak po velikosti kak po števili prebivalcov. OK, nas je cca 2 tisoč več kak v omenjenih mestih, ampak samo zato ka smo mestna občina nas nemreš primerjati z občinami Nova Gorica in Koper, kerivi sta dvakrat večjivi od nas. In če smo pošteni (sicer mi Javšek ide glih tak na jetra kak Šrtihec) se je pod Štihecon nej napravilo nič konkretnoga za ka bi resno bila zaslužna občina. Podvoze nan je na magistralkaj napravila država, edino trgovski centri so rasli kak gobe po dežji. In to vse na privat zemliščaj za kere itak znamo kak so se na enkrat znajšla v lastništvi Tončekove matere. Z evropskimi sredstvi se je napravila SOIC kere je še gnesden prazna, ker je Tonček nej znao za male pejneze pripelati investitore ampak je zemljišča odavo po tržni vrednosti, če glih je občina za ureditev nej vložila niti centa. Tej njegovi projekti s kerimi se telko hvalo so ali nej bili izvedeni ali se je pa dosta hvalo tudi s tistimi na kere je šou samo na otvoritev, bili so pa projekti nekoga drugoga. Tudi pri Jevšeki je bilo nekaj takšnih cvetk. Samo kak rojeni Sobočanec keri že več kak 50 lejt živi v Soboti ti poven ka zdaj končno počasi začnemo gračuvati mesto. Jevšek dela točno tou ka je delo Tonček in ka delajo drugje v državi, kanalizejra sredstav in prireja razpise za pajdaške firme. Spoumnite se kak je bilo gda sta se svadila Polanič pa Štihec. Vse se je naenkrat stavilo. Tan ge so župani iz SDS dobiveljo posle SDS firme, ge pa SD pa pač dobivlejo posle SD firme. Što se zdaj nad ten zgraža je resno lolek. In gda se nad ten zgraža nešče keri je v svojon mandati isto tak delo je pa redno patetično.

In reply to by 2021 (nepreverjen)

južnjak (nepreverjen)

severnjak - se vijdi ka se fejst bogijš ka de Štihec nazaj prišo. Ka se je v 10 letnon županovanje Štihca napravilo si lejko poglejdnete v brošurah, ki smo jih po vsakem 4 letnem mandate dobijle vsaka kuča domov (či samo na hitro omejnin ene pridobitve kere se spoumnin - gledališče, glasbena šola, ekonomska šola, podvoze pod železniško, na vseh vpadnicah trgovine, komunalna ureditev severne obrtne cone...). Či ma što link do teh brošur naj ga da gor - ka se eni nedo več preseravale in blatili Štihca tüdik z neresnicami. Eh ste eni SD simpatizerji bouge...

In reply to by severnjak (nepreverjen)

Nzs (nepreverjen)

Še cilao Slovenska ulica. Nemaš kaj...vse super 😂

In reply to by T0dlr (nepreverjen)

gru (nepreverjen)

Pa še te sneguljčice-muze ni dokončal, saj manjka še sedem palčkov.

In reply to by T0dlr (nepreverjen)

komuinista (nepreverjen)

ka je beton majster to bi trebalo srmaki dati
senilni i dementni

pőcek k.... (nepreverjen)

Resnica je res ,da denar odteka v tista podjetja ,kjer so SD

Renoir (nepreverjen)

Štihec še vedno vrvle ka je Trump zmago.. psihič.

Kokofan (nepreverjen)

Štiha, ostani tam, kjer si. Iz tvojega stavka se tudi vidi, kako razumeš javni denar.... bi ga pač usmerjal na SDS stran. In Jevšku do podplatov ne sežeš! Ni Jevšek največja pridobitev Sobote, pač pa tvoja odstranitev.

južnjak (nepreverjen)

kokofan - maš razmišljanje negdanjega svetnika Gujta - alias Gujdek. Kleko ges poznan Štihca un neje član SDS-a. Ali tou ene ne moute in kar naprej lažejo.

In reply to by Kokofan (nepreverjen)

MURAŠI (nepreverjen)

Samo toga nej!

.. (nepreverjen)

Štihec malo tipa teren, da vidi, kakšne možnosti ima.
Kaj res ne razume, da do mu že davno rekli NE!
No, naj pove kam bi on stekal denar?
A k desnuharjem?
Potem ne bi bilo denarja in nič narejeno.

južnjak (nepreverjen)

Štihec je vedno ko je kandidiral (2002, 2004, 2006, 2010, 2014), dobil med 45% in 58% vseh glasov tistih, ki so šli na volitve (nikoli manj). In tega se levosučni zelo bojijo, zato trosijo laži o njem.

In reply to by .. (nepreverjen)

Lukčev Mesec (nepreverjen)

Kaj ti ni jasno Štihec?
Sobota je levosredinska in amen!
Ti si svoje odšpilal že davno.

levak (nepreverjen)

Dajmo Sobočanci, pa valjda nej smo kak Radenčani ka so si Jančijovoka podrepnika izvolili, zdaj jih pa zajebava v nulo.

In reply to by Lukčev Mesec (nepreverjen)

gru (nepreverjen)

Kar so si skuhali, naj jedo.

In reply to by levak (nepreverjen)

komuinista (nepreverjen)
Falko (nepreverjen)

NAJSLABSI ZUPAN V ZGODOVINI MS!

. (nepreverjen)

V tem je smisel politike in volitev, da se pride h koritu. Ne da se dela dobro narodu.

Trica (nepreverjen)

Ti si mel svojo priliko, a sad adijo!

,,,, ,,,,,, (nepreverjen)

stihec je car
vsi ostli so obične pedercine

In reply to by Trica (nepreverjen)

Cifrak nena (nepreverjen)

Štihec je bil najboljši župan v zadnjih tridesetih letih. Ni nepomebno, da je domačin.
Če bo on župan, bo velika direktorica spet premeščena na vložišče.

komuinista (nepreverjen)

nega ga cez pendrek !

Landini

A mu lahko njegovi domači povejo, da je s to zgodbo konec. In to že kar nekaj časa. L-)

mandarini (nepreverjen)

Landini, take odločitve se sprejemajo v krogu družine... Predvidevam, da ko bo do končne odločitve o ponovni kandidaturi prišlo, boš ti prvi, ki boš razočaran!

In reply to by Landini

lukčev mesec (nepreverjen)

Oni Janšist iz Lendave je tudi računal, da bodo desnuharji še naprej na oblasti.
Opozicija mu ne paše in sedaj bi spet bil župan.
Iz stolčka na stolček.

Dom43 (nepreverjen)

Domen Štihec idevA v fitnes po mišice???

Niko i ništa (nepreverjen)

Se še spomnim, gda je pred volitvami dal v Soboške novine neke excell tabele in analize.
Povprečen človek tou ne razmi,, isto je on nigdar nej razmo volilce.

vse in vse (nepreverjen)

eh si me nasmejo ... paviš "ka neje razmo volilce", pa je kljub tume 3x zmago na volitvaj v prvon krouge. Te so ga lidgej že radi mele. 10 lejt je nej tak malo..."niko in ništa", si rejsan niko in ništa!

In reply to by Niko i ništa (nepreverjen)

Prava odločitev (nepreverjen)

Edini pravšnji bivši in bodoči soboški župan. Vse ostalo je kilavo. Pogumno naprej, g. Štihec!

Gorecanec (nepreverjen)

Ti si pa res neumen vejetno nisi sobocan

In reply to by Prava odločitev (nepreverjen)

Földi (nepreverjen)

Štihec od sobočancev nede dobo nič glasov telko ka znate ka je pa on naredo za soboto samo provizije pa mutne posle je delo z Vajndoferon.

Möldi (nepreverjen)

A gledališče, glasbena šola, ekonomska šola, podvoza pod železnico, igrišče z umetno travo v Fazaneriji, trgovski centri na vseh vpadnicah (nej samo okrog BTC-ja...) ni za sobočance?

In reply to by Földi (nepreverjen)

smešnež (nepreverjen)

Najbole smejšno mi je ka se je Štihec ful hvalo z ovin prvin podvozon proti BTC tak ka san mislo ka je on sakši den odo ta kopat pa asfaltejrat. Te pa gda se je izkazalo ka je cejlo tisto sranje totalno zgrešeno in ka so še vedno iste kolone in zastoji proti BTC te pa je naednouk bila država za vse kriva pa projektanti. Mudonja je tej Štihec, rejden mudonja.
Z ekonomsko se ges na njegovon mesti nebi hvalo.... verjetno se Sobočanci spoumnimo kelko dece je obiskovalo ekonomsko gda je bila v centri. Ite malo zdaj poglednite kelko je dece tan. En razred komaj napunijo na letnik. Trgovski centri so pa resno nej stvar s kero bi se en župan mogo hvaliti. Samo če drugoga nega, te je pač to tudi dobro.

In reply to by Möldi (nepreverjen)

bartSimpleson (nepreverjen)

Gda san čul ka bi še Štefan Cigan kandidiro rad, je Štihec sploj nej tak slab.

gru (nepreverjen)

Štihec dobro igra človek ne jezi se, Cigan pa šah. Toliko za lažjo odločitev, če bo potrebna.

In reply to by bartSimpleson (nepreverjen)

severnjak 1 (nepreverjen)

Baje je v igri za župana MS tudi Mitja Horvat iz BTC....

bartSimpleson (nepreverjen)

Ges san tou tuj čul. Ali to bi bilo predobro ka bi bilo rejsan.

In reply to by severnjak 1 (nepreverjen)

Padre (nepreverjen)

Ka to jej tej,ka je miljo € v nemški podružnici Mure drpno

In reply to by severnjak 1 (nepreverjen)

komuinista (nepreverjen)

vsaka cast dosta so napravili i zapravili

levak (nepreverjen)

Či ga na glavou obrnete, Štihec nede izvoljeni pa se lejko doj zuje.

gru (nepreverjen)

Tudi bos lahko zmagaš, če bodo volilci to hoteli..

In reply to by levak (nepreverjen)

DamjanJJ (nepreverjen)

Pa ka ste nauri, Štihec, Cigan, Anžel, Mešič

Ges se odselin.

Lolo (nepreverjen)

Ženske nega niene ??
Trejaz ka za Muro navija ??

Naj-naj župan (nepreverjen)

Najsposobnejši bi bil Debeli Fuknjenec, ka ma čisto fse reference.

Gorecanec (nepreverjen)

Stihec je bil zelo podkupljiv in dosta je delal pod kurupcijo vsaj on ni naredil nic za MS

nebuloze (nepreverjen)

Gorečanec, maš dokaze za tou ka pijšeš? Si kaj pomislo, ka te Štihec lejko touže za blatenje!

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice