Slika je simbolična. (Foto: Jure Banfi)
Revizijska komisija glede izbire koncesionarjev prikimala Avtobusnemu prometu Murska Sobota.

Zahtevek za revizijo, ki jo je podjetje Avtobusni promet Murska Sobota vložilo v postopku izbire koncesionarjev v linijskem avtobusnem prevozu, je po mnenju Državne revizijske komisije utemeljen. A komisija odločitve o oddaji koncesije za prevoze v Pomurju ni razveljavila, saj je to storilo že infrastrukturno ministrstvo.

Odločitev o oddaji koncesija za Pomurje je ministrstvo razveljavilo, ko je delno ugodilo zahtevku za revizijo, ki ga je vložilo računsko sodišče.

Katere kršitve so izpostavljali?

Avtobusni promet Murska Sobota je sicer v zadevi, ki jo je obravnavala revizijska komisija, izpostavljal kršitve, ki se nanašajo na pravico do vpogleda v dokumentacijo, izbiro ponudbe izbranega ponudnika ter vrstni red oddaje sklopov in objavo, so pojasnili.

Ministrstvo je razpis za podelitev koncesij za javni linijski prevoz potnikov objavilo lani poleti.

Avtobusni promet Murska Sobota se je na njem neuspešno potegoval za koncesijo za prevoze v Pomurju. Avtobusni promet je za pomurski sklop prevozov ponudil ceno 1,94 evra, konkurent Arriva pa 1,80 evra za kilometer. Povsod drugod po Sloveniji je cena enotna, 1,95 evra za kilometer, izjema je le obalno-kraško območje s ceno 1,94 evra.

Direktor Avtobusnega prometa Murska Sobota Darko Kovač je tedaj izrazili prepričanje, da je skupina Arriva ponudila »dampinško in predatorsko ceno«.

V Arrivi so očitke zavrnili in navedli, da je ponujena cena oblikovana na podlagi ekonomskih in prometnih analiz in izkušenj ter je ekonomsko vzdržna.

Komentarji (5)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Lalika (nepreverjen)

Kolarič in Mastnak vas nabijeta na k....

levak (nepreverjen)

Fašisti in domobranci dobijo v žep in potem hočejo to izpeljati. Sigurno je Brzi Joško imel prste vmes.

Nelaži (nepreverjen)

Ni dobro ,da infrastrukturno ministrstvo ,kot tudi državno revizijska komisija zavaja slovenski AP MS. Tu bi se moralo vključiti v to umazano delo inšpekcija glede korupcije v Ministrstvu za promet.

Hinkoral (nepreverjen)

ma za apms je bolje da propade, ker majo itak take plače, da jih očitno ni sram. sedaj je razpis za šoferja in nudijo 1200 € bruto, halo? upam da ostanejo brez šoferja, če pa se najde taki norec, pa moje sožalje. najprej naj začeno spoštovati svoje zaposlene in stranke, pa potem se lahko dalje menijo. prejšnja direktorica pa je predsednica društva absurdnih nesramnežev ker svoje podrejene še pozdraviti ne ve. edino metanje ven ji gre dobro od rok, pa četudi je grda kot satan. blondinke pač. stare zafrustrirane koklje ki več ne dobijo in so vsi drugi krivi le one ne.

upokojenec70 (nepreverjen)

Šoferji avtobusov so bili nekoč cenjeni, spoštovani in zelo dobro plačani. Danes niso nič od tega, vsak ga lahko pošilja v PM in se nad njegovim delom pritožuje. Poklic je družba dotalno degradirala. Najprej so jim ukinili uniforme, potem še sprevodnike, nato se je začelo nižanje plač. Ko ni bila več obvezna poklicna šoferska šola in je s triurnim tečajem vsak slaščičar lahko pridobil NPK (nacionalno poklicno kvalifikacijo) in postal voznik avtobusa, brez obvezne prakse na kamionu, je šla lepota tega poklica v zgodovino.

Starejše novice