V Šalovcih so se držali obljube in idejno zasnovo okrasitve v novem krožišču izpeljali do občinskega praznika. 

Na novem krožišču v občini Šalovci postavili skulpturo.

Poročali smo, da je pred kratkim občina Šalovci dobila novo krožišče v središču vasi, potekala so namreč gradbena dela, v sklopu katerih se je uredila izgradnja pločnika, ulična razsvetljava, odvodnjavanje ter ureditev krožišča in križišč. 

Ob tem so pozvali vse občane in občanke k sodelovanju, da podajo svoje predloge za ureditev krožišča. Izbrana je bila idejna zasnova, ki jo je pripravil Samo Temlin Kranjec.

Izbrana idejna zasnova je v največji meri izpolnjevala merila, ki so bila opredeljena v razpisu, torej izvirnost, simbolni pomen, jasnost sporočila, skladnost predloga z novo cestno ureditvijo in trajnostjo obeležja.

Kako je zasnovan koncept izbranega predloga?

Kot je zapisal avtor izbrane ideje, je najbolj prepoznaven znak šalovske občine grb, zato ga je tudi izbral kot osnovni koncept ideje.

»Zaradi rjavenja in izgleda predlagam, da se za izdelavo celotne skulpture uporabi bron ali baker, kjer je dodal, da uporaba brona ni nujna, kajti zaradi cene lahko predstavlja težavo, zato se lahko uporabi kakšen drugačen material,« pojasnjuje. 

Letnica 1998 bo izbočena na vrhu grba kot simbol nastanka občine, kot jo poznamo danes. Rože v grbu predstavljajo dišeči volčin, ki uspeva v naši občini in je tudi del grba. Vsaka roža simbolizira eno vas v občini. Na grbu občine je sedem listov, na skulpturi 14 zaradi večstranskega pogleda. 

Na grbu je na strani, ki kaže proti severu, uprizorjena črka N, kar predstavlja najsevernejšo točko Slovenije. Pod skulpturo bo nasipan škrilavec, kamnina značilna za Goričko, še piše Kranjec. 

Napis »Občina Šalovci« dopolni celotno podobo krožišča. 

Koncept ideje je bil na čim preprostejši način predstaviti občino in njene simbole vsem, ki jo obiščejo, je v opisu zaključil avtor. 

Vam je skulptura všeč?

Komentarji (21)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
ombbb (nepreverjen)

Ok… Ale ka pa je to za trave spodaj? Je tak tezko vlozete se tistih 200€ pa polozete pravo travo ka bi te melo to formo? Ale pa vsaj pokosite? Dobro ka so nej nasipali gnoj na kup pa te pocele to rdajco gor pa to je to… skoda casa pa energije

Romski mačo (nepreverjen)

Povejm vam tak.Vejselo vejselo prekmurci babe vam nabijamo romski mačoti hihihihihi.
Kda moužov nega duma prekmurke držijo noge narazno pa zdihavkejo pouleg kak kobile hihihihi.
Pravijo ka majo svoje bimbote telko ka hodijo delat za drugo pa jih nemrejo ponucati ka majo premale pimpeke hihihihihi.Na pomoč pa jim tak skoučimo mi romski mačoti.

In reply to by ombbb (nepreverjen)

vejsdideon (nepreverjen)

Pa ta metanje naših davkoplačevalkih evrov pa enjajte že srati pa razmetavati z denarjem ali ka je z vami raj vodovod njin zriktajte ka de narod preskrbljeni z vodo a to pa ne banditi nesposobni vsi te leteli od prvo do zadnjoga župani nesposoben kriminalec!

heeeh (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

tan majo vodovod, kanalizacijo in optiko, zdaj tudi novo cesto, plocnike in javno razsvetljavo. vec kak ma marsikera ves

In reply to by vejsdideon (nepreverjen)

Bralic (nepreverjen)

Ne senjaj pa ne zavajaj. Občina Šalovci je sestavljena iz večih vasi - kere pa - na žalost nemajo vsega toga kar si naštel. Poleg tega pa je javna razsvetljava nekaj, kar si noben ne želi in ne razumem za kaj se zapravlja sredstva (bodisi državna, bodisi evropska) za tovrsten razvoj. Bodimo srečni, da imamo na tem koščku Slovenije še "dostop" do odprtega neba s polno zvezdami. Marsikje po Sloveniji več ni mogoče normalno opazovati zvezd in ostalih nebesnih pojavov zaradi svetlobnega onesnaževanja. Poleg tega pa naj komentiram še nekaj ... razvoj občine se nebi smel meriti samo s številom krožišč, uličnimi svetili, pločniki, kolesarskimi stezami itd. Občine bi morale vlagati tudi v razvoj kadrov in druge podporne "infrastrukture", ki privablja potencialne prebivalce. P.S. jebe se meni za krožišče in ulično razstvetljavo, če ne morem normalno razvijati svoje gospodarske dejavnosti (kader, oddaljenost, vsesplošna odtujenost, izobrazba, pomanjkanje perspektivne gospodarske dejavnosti ki ustvarja večjo dodano vrednost in tako dalje).

In reply to by heeeh (nepreverjen)

uuuu (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Torej ti praves ka v salovcaj nemajo zgoraj nastete stvari? te si idiotek

In reply to by Bralic (nepreverjen)

vodka (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

In to je občina kriva, da zaradi opisanih stvari ne moreš razvijati gospodarskih dejavnosti? Iztok naj celo občino odšlepa na Ljubljansko barje p boš vse meo.

In reply to by Bralic (nepreverjen)

takjeto (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Njega moti javna razsvetljava pa te nebi smelo biti nige javne razsvetljave, pa mori ga ka ma sosid boksi avto, pa moti ga ka so zenske prevec razgaljene pa bi jih moto v burke not pa tak dale. Tipicen idiot keri misli ka se svet more vrteti kak bi on rad, pa se te nebi dobro bilo

In reply to by vodka (nepreverjen)

kogafarbas (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Ok, cakaj malo ti, nesce napiso ka vse je v Salovcaj, kar je resan, ti pa tezis ka so se druge vasi pod Salovcaj pa nvn ka vse! Wtf ma mas ti neksne betezne frustracije? Ce se guci o MS te majo vsi ka so v MS obcini neka? Ale v Moravski? Te majo bazene vse vasi ce so ze v Moravski obcini? Ale ce nemano te Moravci bazena tudi nemajo ce gli ga majo?!! Neka mlatia ka nema nej repa nej glave! Dejstvo je ka vas Salovci vse to ma, in je ena izmed redkih vasi ka to vse MA! In to prakticno na novo!

In reply to by Bralic (nepreverjen)

Bralic (nepreverjen)

Uporabniki "uuuu, vodka, takjeto in kogafarbas" ... vi štirje mate vsiskuper 8 razredov osnovne šole? Še enkrat preberi kar sem napisal. Dobronameren predlog: začnite razmišljati bolj široko.

In reply to by Bralic (nepreverjen)

stefpokica (nepreverjen)

Kranjec ,lepo ,ampak značilnost te občine je tudi najbolj zadolžena občina v Sloveniji,seveda z svojo prijateljico občino G. Petrovci. Tudi tu bi bila prav kakšna skulptura za prihodnost mladih.

heeeh (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Obcina Salovci je ze eno leto nej zadolzena! Vse obveznosti so poravnane in poslujejo normalno! Vse najdes ce malo Googlas! Neje to vec leto 2012 :)

In reply to by stefpokica (nepreverjen)

'...2 (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Občina Šalovci je medtem s prestrukturiranjem dolgov in pravilnim izkazovanjem stanja dolga dosegla dovoljeno mejo največjega dopustnega obsega zadolževanja, izpostavljajo na ministrstvu za finance.
no kaj je normalno :)
Najvišji skupni dolg na prebivalca je imela lani Občina Gornji Petrovci, ki ima zaradi najemanja neugodnih posojil že od leta 2009 blokiran račun.

In reply to by heeeh (nepreverjen)

lolipop (nepreverjen)

ti si malo v preteklosti...Tau ka si napiso je veljalo pred 8 leti...Dolga ni nič več kot v ostalih občinah...Gornji Petrovci pa so zgodba zase ..Tak ka ne meče se v en koš :) Našoga župana nihče ne toži. Poleg tega je Občino v svojon mandate rejšo skoraj cejloga dolga keroga je napravo prejšnji župan...

In reply to by stefpokica (nepreverjen)

lpar (nepreverjen)

Nej ka bi cejli not spadno (v ta zadnjo).. + pogledni se ... http://facebook.com/profile.php?=73322363

In reply to by lolipop (nepreverjen)

gru (nepreverjen)

Namesto skulpture, bi moral tam stati kip župana, Zakaj ni bilo predlogov?

lppn.i (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

in sedaj so najbolj napredna občina, izplavali iz dolgov in imajo vizijo, kako bodo občani boljše živeli v tej občini.
na splošno velja. ko se župan hvali z rondojem ali ko ga celo mora narediti, na sredi ravnice, samo zato, da si dvigne nizko sposobnost vodenja občine, potem veste da je ta občina v kur... oz. nikoli več ne volite tega osebka. gospodsrako se zelo rezvijajo, ker imajo v občinah po prekmurju te krogece.

ombb (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Bojmo realni, te zupan je poplaco dolgove prejsnoga zupana, reso krizo obcine, poleg vsega se v obcini skos nekaj dela in vlaga. Ne stragnera kak velka vecina obcin po markaston pa gorickon. Tak ka ce je to nesposobnost- ka pa so te drugi zupani keri ne delajo nic?

In reply to by lppn.i (nepreverjen)

2920 (nepreverjen)

krožišče plača država, skulpturo pa občina, in sedaj se hvalijo, da so naredili rondo, hehe.
ko vasnije znao,...

šalovčar (nepreverjen)

KAK STE VSI PAMETNI Z ŠINFANJEM OBČINE IN ŽUPANA .... vej pa je ŠANJI zadužo občino Šalovci za kelko LET?, ka je Iztok to malo na red spravo ..... zdaj ne ven, če ste vsi iz naše občine ali pa tudi NE ... ŠE MALO PA DO VOLITVE, PA AJDE PRIJAVITE SE za ŽUPANA in mo vas VOLILI.

Bojan Tomc (nepreverjen)

Pa vi niste diht... kdo je v samem krožišču sprojektiral odcep za benzinski servis? Ko bo pa gneča, bo zabasan ves promet. Da o varnosti ne govorim. Skulptura pa je čist' OK

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice